Данъци върху бинарните опции – Как се облага търговията с бинарни опции във вашата страна?

Двоичните опции се облагат с данък - Как се облага търговията с двоични бинарни опции във вашата страна

Отказ от отговорност: Тази статия е само за информационни цели. Законите могат да се променят бързо. Ние не сме данъчни съветници. Препоръчваме ви да посетите данъчен консултант за сигурна консултация.

Търговията с бинарни опции може да бъде вълнуващо финансово занимание, но не е лишено от данъчни последици. Начинът, по който се облага двоичната търговия, варира в различните държави и е от решаващо значение да разберете как работи във вашето конкретно местоположение. 

В тази статия ще опростим сложността и ще проучим как търговия с бинарни опции се облага с данък в различни страни. Ние ще предоставим информацията, от която се нуждаете, за да се ориентирате в правилата за данъчно облагане във вашата страна, независимо дали сте опитен търговец или тепърва започвате.

Най-важните факти за данъчното облагане на бинарните опции:

  • Данъчното облагане на бинарните опции е различно в световен мащаб, класифицирано като капиталови печалби, доходи или хазарт в различните страни.
  • Данъчните ставки варират от краткосрочни капиталови печалби в САЩ до фиксирани ставки в Индия. Точното водене на записи е жизненоважно.
  • Стратегиите за намаляване на данъците означават, че трябва да компенсирате печалбите със загубите, да обмислите дългосрочни задържания и да отчитате подлежащите на приспадане разходи.
  • Поради сложността на данъчното облагане с бинарни опции, винаги се консултирайте с данъчен експерт във вашия регион.

Какво представляват данъците върху бинарните опции?

Данъците върху бинарните опции се отнасят до данъчните разпоредби и изискванията, които правителствата налагат върху печалбите, спечелени чрез търговия с бинарни опции. Тези данъци могат да варират значително в различните държави и могат да зависят от конкретните обстоятелства на търговеца. 

В някои страни печалбите от бинарни опции може да подлежат на данък върху дохода, данък върху капиталовата печалба или други форми на данъчно облагане. Има обаче и места, където търговията с бинарни опции не подлежи на данъчни задължения.

Търговците трябва да разбират данъчните последици от техните дейности за търговия с бинарни опции в съответните им юрисдикции и спазват данъчните закони и изискванията за отчетност

Различни данъчни правила в различните страни:

Данъкът за бинарните опции е различен в различните държави. Освен това имайте предвид, че в много от държави, Бинарната търговия е забранена. Тук обобщихме данъчното облагане:

САЩ

данъчни правила в САЩ

В Съединени щати, данъчното облагане на бинарните опции се влияе от различни фактори. Като начало, ако срокът на изтичане е по-малък от 12 месеца, доходът се категоризира като краткосрочна капиталова печалба. 

Краткосрочните печалби подлежат на данъчно облагане с редовни ставки за данък върху дохода, които варират от 10% до 37%. За сделки, които изтичат след една година, те са обикновено се считат за дългосрочни капиталови печалби и попадат в една от трите данъчни категории: 0%, 15% или 20%

Струва си да се отбележи, че данъчните групи могат да се различават в зависимост от вашия статут на подаване, като например глава на домакинство, съвместно подаване на женени, женени подадени отделно или необвързани. Ако вашите търговски печалби надхвърлят $600 в рамките на една фискална година, е задължително да подадете данъчна декларация в IRS. 

Всеки търговец има опцията да компенсира до $3,000 загуби от общия си доход. Например, ако възвръщаемостта ви от търговия възлиза на $6 000, но сте претърпели $3 000 загуби, ще бъдете обложени само върху нетната печалба от $3 000.

Обединеното кралство

Данъчни правила в Обединеното кралство

Преди 2018 г. бинарните опции бяха се счита за форма на хазарт в Обединеното кралство, а всички генерирани приходи остават освободени от данъци. Въпреки това, с последващото регулиране на бинарните опции и забраната на търговията на дребно от Орган за финансово поведение (FCA) през 2019 г. правилата за данъчно облагане на базираните в Обединеното кралство търговци станаха двусмислени. Следователно търсенето на насоки от квалифициран данъчен съветник е силно препоръчително в тази сложна среда.

Канада

Данъчни правила в Канада

В Канада, печалбите, получени от търговия с бинарни опции, се включват в капиталовите печалби за данъчни цели. Следователно тези печалби не попадат в редовната ви надбавка за данък върху дохода. Трябва да се отбележи, че само 50% от реализираните капиталови печалби подлежат на данъчно облагане. Освен това загубите, понесени в рамките на една фискална година, могат да бъдат извадени от вашите печалби, като се гарантира, че само нетните печалби от търговия са обект на данъчно облагане.

Конкретната дължима сума на данъка се различава в зависимост от провинцията на вашето пребиваване. Можете да се обърнете към раздела „данъци“ на официалния уебсайт на правителството на вашата провинция за повече информация и насоки, свързани с данъчни въпроси.

Индия

Данъчни правила в Индия

Данъчното облагане на бинарните опции в Индия следва сравнително ясен подход. Бинарните опции се считат за спекулативни продукти и техните печалби подлежат на данъчно облагане съгласно отделен набор от разпоредби, отделни от редовните източници на доходи. По-конкретно, a фиксиран данък от 30% се прилага за спекулативни печалби, включително всички свързани такси или допълнителни такси.

Австралия

Данъчни правила в Австралия

Ако не сте сигурни относно данъчните последици от търговия с бинарни опции в Австралия, важно е да се отбележи, че разпоредбите остават несигурни. Понастоящем бинарните опции са забранени след въвеждането на an 18-месечна забрана по Австралийска комисия по ценни книжа и инвестиции (ASIC) през май 2021 г. 

През септември 2022 г. забраната беше удължена до октомври 2031 г., за да защити търговците на бинарни опции на дребно от допълнителни загуби. Конкретните данъчни правила и насоки, които ще се прилагат след тази дата, остават неизвестни.

Европа 

Данъчни-правила-в-Европа

Финансовите разпоредби, наложени от Европейски орган за ценни книжа и пазари (ESMA), като MiFID и MiFID II, определят ограничения върху рекламата и търговията с бинарни опции в цяла Европа. 

въпреки че забраната не е отменена, някои държави все още поддържат ограничения за платформи, предлагащи бинарни опции на инвеститори на дребно завинаги. Струва си да се отбележи, че данъчното облагане на бинарните опции варира в различните нации.

Франция

Франция

Въпреки че активното рекламиране на бинарни опции е ограничено във Франция, те все още могат да бъдат законно търгувани. Понастоящем печалбите, генерирани от търговия с бинарни опции, се категоризират като капиталови печалби и подлежат на фиксирана данъчна ставка от 30%. Важно е да се отбележи, че тази данъчна ставка остава постоянна и не се влияе от вашата обичайна данъчна група.

Испания

Испания

В Испания печалбите, получени от търговия с финансови инструменти, включително бинарни опции, обикновено подлежат на данък върху капиталовата печалба. Данъчната ставка за капиталовите печалби варира в зависимост от вида на актива и продължителността на инвестицията.

Ако сте местен търговец на бинарни опции, приложимите данъчни ставки върху капиталовите печалби в Испания са както следва:

  • 19% на първите 6 000 € печалба.
  • 21 % за приходи между 6 000 € и 50 000 €.
  • 23% за печалби над 50 000 €.

Германия

Германия

В Германия, ако натрупате печалби в размер на €1000 в рамките на една фискална година чрез търговия с бинарни опции, вие сте задължени да преведете фиксирана данъчна ставка от 25%, придружени с доплащане.

Освен това финансовият регулаторен орган на Германия, BaFin, разшири забраната за търговия с бинарни опции за местни търговци през 2019 г., след първоначалната забрана на ESMA през 2017 г. Търговците, които желаят да избегнат тази забрана, могат да се регистрират при чуждестранни брокери.

Италия

Италия

В Италия има значителен дебат относно това дали бинарните опции трябва да бъдат категоризирани като хазарт. Ако бъдат класифицирани като такива, това би означавало, че произтичащите печалби могат да бъдат предмет на a 20% данъчна ставка, привеждане в съответствие с данъчното облагане на хазарта в казиното. Към момента обаче само инвестиционни посредници или банки имат правоспособност да се занимават с търговия с бинарни опции.

Освен това италианският финансов регулаторен орган, CONSOB, обяви, че е против закона клиенти, пребиваващи в Италия, да участват в търговия с офшорни брокери. Въпреки че прилагането на тази забрана може да представлява предизвикателство, бъдещите инвеститори трябва да имат предвид тези регулаторни указания.

Бразилия

Данъчни правила в Бразилия

Печалби от търговия с бинарни опции Бразилия обикновено се считат за капиталови печалби и подлежат на съответно данъчно облагане. Данъчната ставка зависи от продължителността на инвестицията и размера на печалбата, като краткосрочните печалби се облагат с по-високи ставки от дългосрочните печалби.

Преди 2017 г. данъчната ставка беше фиксирана на 15%, но сега тя може да варира от 15% до 22.5%, в зависимост от това колко печалба правите.

Мексико

Данъчни правила в Мексико

Печалби от търговия с бинарни опции Мексико обикновено се считат за облагаем доход. Ако печелите печалба от търговия с бинарни опции, може да се наложи да докладвате този доход и да плащате данъци върху него. Точните данъчни разпоредби и ставки може да се различават в зависимост от общия ви доход, продължителността на инвестицията и съответното данъчно законодателство в Мексико.

От съществено значение е да консултирайте се с данъчен специалист или с мексиканските данъчни власти за да получите точна информация как се облагат печалбите от бинарни опции в Мексико. Данъчните разпоредби за бинарни опции в момента са неясни и точните правила може да варират в зависимост от вашите обстоятелства.

Сингапур

Данъчни правила в Сингапур

Сингапур предлага изгодна данъчна рамка за търговците на бинарни опции. The Служба за вътрешни приходи на Сингапур (IRAS) класифицира търговията с бинарни опции като спекулативно занимание, в резултат на което печалбите от търговията с бинарни опции са освободени от данък общ доход. Това изключение служи като значително предимство за търговци на бинарни опции в Сингапур, което им позволява да задържат по-съществена част от приходите си.

Важно е обаче да се признае, че това данъчно облекчение се прилага изключително за лица, които се занимават с търговия с бинарни опции като развлечение или допълнителен източник на доходи. Ако решите да се занимавате с търговия с бинарни опции като занимание на пълен работен ден или основен източник на препитание, това ще се счита за бизнес дейност и вашите печалби ще подлежат на данъчно облагане.

Малайзия

Данъчни правила в Малайзия

Ако не сте класифициран като професионален търговец, отговорността ви за данък върху дохода се определя с помощта на прогресивна скала. Вашият данъчната ставка ще варира от 0% до 28% в Малайзия, в зависимост от общия Ви доход за 12-месечен период. Всички печалби, натрупани от търговия с бинарни опции, се считат за компонент на този доход и трябва да бъдат оповестени.

Следователно, от първостепенно значение е да поддържате задълбочен регистър на всички ваши търговски дейности, независимо дали са довели до печалба или загуба. Неспазването на данъчните разпоредби може да доведе до значителни финансови санкции, включително глоба от 20 000 MYR и сума, равна на 300% от недекларирания дължим данък.

Как да попълните вашите данъци за бинарни опции:

Попълването на вашите данъци, свързани с търговията с бинарни опции, може да бъде сложно, тъй като варира според държавата и индивидуалните обстоятелства.

Стъпките са както следва:

  • #1 Съхранявайте записи: Поддържайте подробни записи за вашата търговия с бинарни опции, включително подробности за търговията и резултати.
  • #2 Определете данъчния статус: Разберете дали печалбите ви от търговия са облагаеми във вашата страна и как се категоризират (капиталови печалби или доходи).
  • #3 Съберете документи: Съберете данъчни документи от вашия брокер или борса.
  • #4 Отчет за приходи: Включете приходите си от търговия в годишната си данъчна декларация.
  • #5 Консултирайте се с професионалист: Потърсете съвет от данъчен специалист или счетоводител, запознат с данъчните закони на вашата страна.
  • #6 Плащайте данъци навреме: Уверете се, че плащате всички дължими данъци своевременно, за да предотвратите налагането на санкции.
  • #7 Бъдете добре информирани: Информирайте се за всякакви промени в данъчните закони, специфични за вашия регион.

Как да намалим данъците?

Как да намалим данъците

Намаляването на данъците за търговия с бинарни опции може да бъде предизвикателство, но има някои стратегии, които търговците могат да обмислят, за да намалят до минимум своите данъчни задължения. Не забравяйте, че данъчните разпоредби се различават в различните държави, така че е важно да потърсите насоки от данъчен експерт, запознат с данъчните закони, приложими във вашия конкретен регион.

Ето някои общи стратегии, които могат да помогнат за намаляване на данъците:

Компенсиране на печалби със загуби: В много данъчни системи можете компенсира капиталовите печалби с капиталовите загуби. Ако имате загуби от конкретни сделки, помислете за компенсиране на вашите печалби от търговия с бинарни опции срещу тези загуби, за да намалите общия си облагаем доход.

Задръжте инвестициите дългосрочно: Някои нации предоставят намалени данъчни ставки за дългосрочни инвестиции, за разлика от краткосрочната търговия. Ако вашата страна има преференциална данъчна ставка за дългосрочни капиталови печалби, обмислете задържането на печеливши сделки с бинарни опции за по-дълъг период.

Помислете за приспадащи се разходи: можете приспадат специфични разходи, свързани с търговията, като такси за платформа или образователни материали, в зависимост от вашето местоположение. Важно е да записвате тези разходи и да се консултирате с данъчни специалисти, ако имате някакви несигурности.

Вземете експертни съветници за данъчни закони

Справянето с данъците, свързани с търговията с бинарни опции, може да бъде трудно. Добра идея е да говорите с данъчен експерт, който познава правилата във вашия район. Те могат да ви дадат персонализирани съвети и да се уверят, че правите правилните неща, когато става въпрос за отчитане на вашите данъци.

Заключение – Потърсете професионален съвет, когато е необходимо

В обобщение, данъчното облагане на търговията с бинарни опции варира в различните държави с различни разпоредби и данъчни кодекси. Търговците трябва да бъдат информирани за данъчните правила на тяхната конкретна държава, тъй като те могат да бъдат класифицирани като капиталови печалби или спекулативен хазарт, всеки със собствени данъчни ставки и изисквания за отчетност. 

Поддържането на актуална информация за данъчните закони, търсенето на професионален съвет, когато е необходимо, и спазването на правните граници, докато управлявате финансовото си портфолио чрез търговия с бинарни опции, са от решаващо значение.

Често задавани въпроси Често задавани въпроси относно данъчното облагане на бинарните опции:

Къде мога да получа информация относно плащането на данъци върху бинарни опции?

Обикновено можете да намерите насоки относно данъчните разпоредби и задължения за бинарни опции на уебсайта на данъчната служба на вашата страна. Обмислете да се консултирате с местен данъчен консултант за разяснение, ако намерите информацията за неясна или объркваща.

Как мога да изпълня данъчните си задължения за търговия с бинарни опции в Индия?

Посетете официалния уебсайт на индийските данъчни власти, за да намерите пълни насоки относно изпълнението на вашите данъчни задължения. На техния уебсайт ще видите специален раздел, озаглавен „Онлайн плащане на данъци“, който включва връзка към формуляра за данъчна декларация. Следвайте стъпките на екрана, за да въведете безопасно вашата лична информация и данни за плащане.

Има ли изискване за плащане на данъци върху приходите, генерирани от търговия с бинарни опции?

В повечето държави бинарните опции се третират подобно на традиционните инструменти за търговия и физическите лица обикновено подлежат или на стандартен данък върху доходите, или на данък върху капиталовата печалба. Въпреки това е важно да се отбележи, че в някои страни бинарните опции се считат за хазарт, което води до необлагаеми печалби.

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар