Измами с бинарни опции: черен списък на брокери за начинаещи

С разрастването на онлайн търговията, измами с бинарни опции са се покачвали стабилно. Измамите могат да се появят под различни форми, като нечестни брокери, манипулирани роботи, фалшиви обещания и др. Новобранци и нетърпеливи печелете търговци са цели на измамниците. Те показват само печеливша ситуация, за да привлекат бъдещи жертви и след това да ги ограбят от трудно спечелените им пари. 

Търговията с бинарни опции е проста. Имате само две позиции: или печелите, или губите. Следователно измамниците се възползват от тази простота и бързо се насочват към наивни търговци, за да бъдат мръсно богати. В тази статия ще ви кажем всичко важно, което трябва да знаете за бинарните измами!

Измами с бинарни опции и черен списък от CFTC

Какво ще прочетете в тази публикация

Защо трябва да знаете за тези измами с бинарни опции?

Тези условия намаляват доверието в този вид търговия. Доверието на потребителите намалява, бинарните опции губят репутация, а лековерните клиенти губят парите си. От друга страна, измамници стават богати благодарение на тези безскрупулни практики. 

Такава информация подтиква всеки бинарни опции търговецът да остане бдителен. Предприемането на задълбочено проучване на характеристиките на пазара и разпознаването на модела на измамни схеми ще помогне да се избегнат и докладват подобни практики. Освен това прегледайте черния списък на брокера на бинарни опции за повече информация. 

Какви са типичните измами с бинарни опции?

Измами с бинарни опции са тези, при които измамникът използва бинарни опции като прикритие, за да получи пари от наивни и непредпазливи търговци нелегитимно. Бинарните опции са полурегулирани, оставяйки много място за лоши влияния.

Тези измамници гарантират печеливша ситуация и публикуват снимки на фалшиви печеливши, за да спечелят доверието на търговците. За съжаление, когато потребителят не обърне особено внимание, той губи сумата си. 

Измамниците обещават на луните и звездите благоприятни условия за търговия, за да заблудят търговеца. Можем да разберем тяхната процедура за измама, както следва:

Примерен двоичен измамник

1. Грабнете вниманието на потенциалната жертва

В черен списък на брокера на бинарни опции Имената показват, че тези измамници създават няколко уебсайта и профили. След това те се насочват към надеждни или начинаещи потребители със супер печеливши схеми и оферти. 

И накрая, те създават професионално изглеждащи уебсайтове и извършват действия като законни уебсайтове. Техните оферти и схеми могат да подтикнат непредпазливите потребители да се обърнат към тях, което е всичко, което искат. 

2. Събирайте информация и пари

Следващата им стъпка е да ви заинтересуват от тяхното предложение. И така, тези брокери показват фалшиви екранни снимки на потребители, които правят огромни печалби за кратко време. С други думи, тези брокери ще направят всичко, за да изглеждат надеждни според вас. 

Освен това, когато изглеждате заинтересувани от офертата, те ще ви помолят за вашата лична информация и за депозиране на определена сума в акаунта на XYZ. Когато го направите, те могат или не могат да отговорят допълнително. 

3. Етап на изчезване

След като депозирате парите си, ще ви бъде трудно да ги видите отново. Разбира се, можете да се оплачете на номера за поддръжка на клиенти на брокера, за да поискате възстановяване на сумата. Но ще се върнете с празни ръце, защото никой не ви е принуждавал да сключвате сделката. Следователно ще загубите парите си и вярата си в търговията с бинарни опции. 

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Характеристики на измамниците с бинарни опции

Повечето измамници с бинарни опции представляват подобни черти:

Предупреждение за измама с бинарни опции

1. Измислени имена

Измами с бинарни опции имат неща като измислени герои като обща характеристика. Така например, Джони Доу (измислено име) може да се свърже с вас с печеливша стратегия за печелене на пари незабавно с него.

2. Безплатни услуги

Този човек ще предлага безплатни услуги, защото е направил значително състояние. Освен това те са толкова любезни по природа, че не могат да запазят в тайна своите знания и съвети за търговия. Тяхната филантропска природа иска всички останали да забогатеят, без да изискват нищо. 

3. Плащане за откриване на сметка.

Оказва се, че авторът на сайта не се нуждае от парите. както и да е брокер на бинарни опции изисква първоначален депозит, за да могат да открият акаунта ви. За съжаление, неплащането предварително означава, че ще загубите скъпоценните камъни от използването на печелившата стратегия в търговията с бинарни опции. 

4. Неработещи сигнали

Авторът моли търговеца да открие сметка при определен брокер. Дори техните вече открити акаунти или демо акаунти могат да работят. След това измамникът извършва измамата, като получава пари от брокера за всеки клиент, посочен от него. 

Търговецът използва своя паричен депозит, за да търгува по сигналите, които обикновено не работят. Ако работят и търговецът спечели, брокерът ще загуби пари. Това обаче ще предотврати техните измами с бинарни опциис от правилното изпълнение. 

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Черен списък на брокерите на бинарни опции

Търсете измами с бинарни опции в червения списък на CFTC
Проверете този списък за популярни измамници с бинарни опции! – https://www.cftc.gov/LearnAndProtect/Resources/Check/redlist.htm

Сега, след като сме наясно с характеристиките и методите, използвани от измамниците с бинарни опции, нека разгледаме някои популярни имена, които са ги внедрили:

Измами брокер на бинарни опции:Информация:
GrandOptionИзвън линия
Всяка опцияЗагубен финансов лиценз
Banc De BinaryНерегламентирана търговия
MFX БрокерИзмама
Двоична резервна системаИзмама
Методът на ПиърсънИзмама
Таен алго ботИзмама
Бича опцияИзмама
TraderXPИзмама
Печалба BinaryИзмама
AyrexУебсайтът на брокера изчезна случайно
BinarymateУебсайтът на брокера изчезна случайно
FinmaxУебсайтът на брокера изчезна случайно
Swissglobaltrade.orgПредупреждение от CFTC
CloseOptionПредупреждение от CFTC

Има много повече брокери на измами: Моля, проверете списъка на CFTC!

Това са няколко имена в черния списък на брокера на бинарни опции. Няколко други измами се появиха по отношение на различни измамници. Трябва да знаете как да избягвате такива измамници. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Избягвайте измамниците с бинарни опции:

Избягвайте измамниците с бинарни опции

Обърнете внимание на следните точки, когато се свържете с търговец на бинарни опции, който ви уведомява как да правите пари незабавно:

  1. Натискане на услугите агресивно

Ако търговец агресивно ви налага своите търговски услуги и продължава да настоява да депозирате пари за търговската сметка, избягвайте такива търговци. Добрите безрискови и гарантирани печалби в търговията с бинарни опции не са жизнеспособни поради своето естество. 

  1. Непоискани печеливши стратегии през цялото време

Ако продължават да ви предлагат печеливши стратегии и сигнали в търговията с бинарни опции без пробен период за тестване на стратегии, не забравяйте да разгледате тяхната история. Такива стратегии обикновено се фокусират върху източването на вашия депозит. 

  1. Неподчинение на финансовите регулатори

Ако тези търговци не се подчиняват на финансовите регулатори, не трябва да им обръщате внимание. Проверете им лицензите, защото измами с бинарни опции обикновено имат сертификати и лицензи от организации със съмнителна репутация. Освен това тези организации може да са в офшорна зона. 

  1. Няма съществена информация

Такива измамници няма да публикуват открито подробности относно официалното име на своята компания, юридическия адрес, информация за юрисдикцията или данни за контакт на своя уебсайт. 

  1. Отрицателни отзиви

Когато става въпрос за пари, никога не трябва да се доверявате на онлайн източници с тежки отрицателни отзиви. Ако забележите няколко отзива с хора, описващи опита си с измамен брокер, който извършва измами с бинарни опции, стойте на километри от тях. 

Освен ако тези измамници на бинарни опции не се пазят от строгите разпоредби, те няма да спрат да се появяват. Следователно познаването на предупрежденията и последиците от измамите е от съществено значение за търговците и измамниците.

Предупреждения от регулаторите за бинарни измами:

Предупреждение за измама с бинарни опции
Предупреждение за измама от investor.gov – https://www.investor.gov/protect-your-investments/fraud/types-fraud/binary-options-fraud

Регулаторните органи на САЩ за бинарни опции включват Комисията за ценни книжа и борси (SEC) и Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC). И двата органа са издали предпазни мерки, предупреждения и инструкции относно нарастващите онлайн измами с бинарни опции. 

  • SEC дава предупреждения на инвеститорите, като ги уведомява как да останат в безопасност
  • По същия начин CFTC предлага съвети за бинарни опции срещу измами

Тези предупреждения включват значение и обяснение на двоичните договори. Освен това той съдържа разлики между различните договори за опции. В допълнение, сигналите предупреждават инвеститорите за следното по отношение на измами с бинарни опции:

  1. Докато някои бинарни опции работят съгласно разпоредбите на САЩ, много се случват на платформи за онлайн търговия. Тези интернет базирани платформи за търговия може да не се придържат непременно към приложимите регулаторни закони от властите на САЩ. Освен това те може да извършват незаконни дейности. 
  2. Да предположим, че инвеститор купува бинарни опции от физическо или юридическо лице, което не е регистрирано в американския регулатор или е било под надзора на американския регулатор. В този случай те може да не получат пълните предимства на предпазните мерки на федералните закони за ценни книжа и стоки. Тези закони защитават инвеститорите и някои средства за защита и предпазни мерки са само за регистрирани предложения. 

Инвеститорите трябва да проверят следните предпазни мерки:

  1. Платформата за търговия с бинарни опции е договорен пазар, определен съгласно уебсайт на CFTC.
  2. SEC предоставя система EDGAR за инвеститорите, за да проверят дали платформата за търговия с бинарни опции е регистрирала офертата и продажбата на продукта с SEC
  3. Инвеститорите могат да видят уебсайта на SEC относно борсите, за да определят дали вашата платформа за бинарни опции е регистрирана борса. Можете също да търсите в техния списък, за да намерите изброените продукти с бинарни опции.

Най-новите съобщения от CFTC можете да намерите тук: https://www.cftc.gov/PressRoom/PressReleases/8555-22

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Различни методи за измама с бинарни опции

Различните видове измами с бинарни опциис предприетите са както следва:

1. Управлявана търговия

Някои измамници ще предложат да направят всичко вместо вас, включително реалната търговия. Единствените им искания биха били да заредите сметката си, за да могат да продължат да печелят или да покрият загуби. Въпреки това, когато изтеглите парите си, това става предизвикателство и невъзможно. 

2. Студен подход

Студеният подход включва обаждане или изпращане на имейл, което е непоискано. Измамникът брокер ще се свърже с вас неочаквано, за да се регистрирате в тяхната платформа. Обратно, ако вече имате акаунт в определена платформа, така нареченият старши брокер може да ви се обади, за да ви информира за посоката на търговията. 

Имайте предвид, че нито един уважаван и законен брокер няма да се обърне към вас по този начин. 

3. Фалшива реклама

Много представители на компанията на измамника могат да демонстрират луксозен и охолен начин на живот чрез социалните медии. С помощта на популярни блогъри и насочена медийна реклама те ще предизвикат интереса на търговците.

В Youtube тези измамници ще показват истории за успех, обикновено фалшиви, и видеоклипове, които показват супер печалби, далеч от реалността. Това е начин да спечелите доверието на потенциалните инвеститори. Освен това те могат да публикуват фалшиви истории за успех и печеливши отчети на търговски форуми и да рекламират услугите си за доверително управление. 

4. Манипулиране на цените

Измами с бинарни опции може да забележи манипулиране на цените от измамника. Това, което правят, е да ви помолят да търгувате с бинарни опции. Може да предположите, че депозирате парите си на реалния фондов пазар. Брокерът обаче си запазва правото да определя цените си, което им дава право да манипулират числата в своя полза. По този начин потребителят не получава нищо от транзакцията. 

5. Понци и пирамидални схеми

Друг популярен начин за извършване на измама с бинарни опциис е пирамида и схеми на Понци. Първият метод включва намиране на новобранци, от които те ще спечелят комисионна. Всяко подписващо лице трябва да заплати абонаментна такса. 

Става печалба за хората на върха на пирамидата. От друга страна, хората в долния край на структурата не успяват да спечелят нищо, защото вместо реално инвестиране, намирането на новобранци става тяхна търговия. 

Схемите на Понци се различават от пирамидите, защото тези измамници ще рекламират агресивно бинарни сделки за кратко време. След това те ще поискат от инвеститорите малка първоначална вноска и може дори да им изплатят обещаната възвръщаемост, за да покажат своя успех. 

Помага за спечелване на доверието на клиентите, което допълнително помага за набирането на повече хора. След като достатъчно хора са инвестирали, измамниците ще избягат с парите, без да оставят следа. 

Това е общ модел, който обичайният черен списък на брокерите на бинарни опции ще използва. Можете обаче да го избегнете, като извършите задълбочено проучване и знаете имената на брокерите в черния списък.

Как да се предпазите от брокери на измама с бинарни опции?

Ако се чудите как да стоите далеч от брокерите на бинарни опции черен списък, разгледайте следните точки:

1. Използвайте регулиран брокер

Първото нещо, на което трябва да не станете жертва измами с бинарни опции е да провери дали е свързан с регистриран брокер и да провери техния регулаторен лиценз. Техният уебсайт трябва ясно и прозрачно да посочва тази информация.

С нерегулиран брокер парите ви няма да бъдат защитени, ако нещата се влошат. Без да нарушават закона, те могат да вършат зли неща. Не е сигурно, че нерегулиран брокер ще извърши измама. Трябва обаче да останете на сигурно място, като останете на регулираната платформа.

Добре е да се знае!
Финансовият регулаторен орган е различен за всяка държава и те се опитват да поддържат добри търговски практики сред брокерите. Водещите регулаторни агенции, управляващи транзакции с бинарни опции и измами, включват Малта MFSA, Комисия за търговия със стокови фючърси (САЩ), Кипърска комисия за борсата на ценни книжа (Кипър), и т.н. 

Много брокери на бинарни опции може да са офшорни и проверката им може да бъде предизвикателство. Например, те могат да дават фалшиви имена и адреси. Те дори могат да покажат лиценз от фалшив регулаторен орган. Следователно провеждането на адекватно проучване преди инвестиране е изключително важно. 

Също така, дори ако търговецът на бинарни опции е законен, законите на офшорната държава може да не са строги. Следователно това може да доведе до проблеми в бъдеще, които трябва да разберете от гледна точка на закона предварително. 

2. Бъдете наясно със съмнителен маркетинг

Измамниците с бинарни опции ще предлагат съмнителна реклама, за да привлекат инвеститори към своята схема. Следователно те ще покажат значителна възвращаемост на инвестициите, гарантирани печалби и т.н., без да показват никакви рискове. Въпреки това, като усърден търговец, трябва да знаете, че никой не може да предложи гарантирани печалби в непредсказуемата сцена на бинарни опции, особено в рамките на няколко дни след търгуване. 

Насочените реклами в социалните медии на Dodgy brokers може да показват изискан начин на живот и екранни снимки с фалшиви приходи. Те обаче не трябва да се смятат за примамливи, а за измамни. По същия начин никога не бива да се обръща внимание на фалшиви рецензии на знаменитости, препоръки на икономисти и т.н. 

Добре е да се знае!
Освен това, няколко измами с бинарни опции започват с даване на твърде добри, за да бъдат истински бонуси за депозит за нови клиенти. Тази прекомерна щедрост трябва да е предпазна мярка. Освен това, никога няма да получите контакт чрез студени обаждания и имейли от реномиран и законен брокер. Искането за незабавни плащания също може да бъде червен флаг. Ако получавате и нежелани имейли от измамници, които твърдят, че имате акаунт при тях, незабавно ги изтрийте. 

3. Проверете автентичността на уебсайта

Лошо функциониращият уебсайт или лошият дизайн са основният червен флаг. Въпреки това дори професионално изглеждащите уебсайтове могат да бъдат измамни, така че това е неточна мярка. Освен това, a законен брокер на бинарни опции ще предостави подробни подробности относно таксите, цените и изплащанията онлайн. Четенето на дребния шрифт ще ви уведоми за всички скрити такси.

Когато разгледате възвръщаемостта на инвестициите и структурата на изплащането, може да разберете, че първото е надценено, докато второто води до нетна загуба за потребителя. Такива несъответстващи данни показват, че брокерът не заслужава доверие. Някои брокери могат също така да спрат инвеститорите да теглят бонуси за депозит от своите сметки.

Добре е да се знае!
Брокерът на бинарни опции също може да извърши измама, като каже, че техните цени не отразяват действителните пазарни цени. Обикновено това означава, че брокерът извършва измама за сметка на клиентите, като манипулира цените. И накрая, може да сте изложени на риск от измама с бинарни опции ако брокерът не разкрие пълните рискове, свързани с транзакцията, и обещава нисък процент на неуспех. 

4. Проучете задълбочено

Можете да проучите подробно брокера и въпросната транзакция, като разгледате отзивите на клиентите. Въпреки че няколко отрицателни отзива от недоволни клиенти са често срещани, не трябва да влагате пари там, където можете да видите само отрицателни препоръки. 

Обръщайте внимание на рецензиите, в които се посочва, че потребителите не могат да изтеглят пари от сметките си или че гредите са били преместени произволно. Освен това проверете източника на рецензиите, независимо дали е официален или фалшив.

Струва си да отделите време, за да проверите черен списък на брокера на бинарни опции. Освен това можете да получите списъци от официални регулаторни органи и други уебсайтове с подробности за висящите правни действия срещу брокерите.

5. Поддръжка на клиенти

Внимателен и уважаван брокер на бинарни опции ще осигури екипи за поддръжка на клиенти, с които е лесно да се свържете. С отличен екип за поддръжка на клиенти можете да сте сигурни, че вашите нужди ще бъдат удовлетворени безпроблемно. От друга страна, измамниците с бинарни опции ще направят предизвикателство за вас да достигнете до тях и ще комуникират само чрез приложения за съобщения, ако е така. 

6. Някои допълнителни предупредителни знаци

Внимавайте за тези допълнителни червени знамена, които ви предупреждават за лоши мотиви на брокерите:

  • Офертата успя да търгува и да изисква гарантирани печалби
  • Няма отговор на вашите прозрения, запитвания и съобщения
  • Уебсайтът няма SSL сертификат
  • Фалшиви награди, оценки и препоръки, рекламирани на различни платформи
  • Или няма физически адрес на централата им, трудно се намира или е пълен фалшификат
  • Приемат се плащания само в биткойн или крипто

Заключение: Бъдете наясно с бинарните измами!

Измамите с бинарни опции са широко разпространени и продължават да нарастват в дигиталната ера. За съжаление, дори при строги закони, намирането на източника и произхода на тези широко разпространени измамници е предизвикателство. Следователно инвеститорите винаги трябва да бъдат в повишена готовност, докато предприемат действия търговия с бинарни опции

Бинарните опции са прекрасен инструмент за сигурност със значителен потенциал. За съжаление, тези измами вредят на репутацията му, но с дължимата грижа и без да отговарят на „забогатейте бързо”, потребителите могат да защитят себе си и парите си. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Често задавани въпроси – Най-често задаваните въпроси относно измами с брокер на бинарни опции:

Следните въпроси са някои често срещани запитвания на различни потребители:

Помогне! Бях измамен при търговия с бинарни опции. Какво трябва да направя?

Ако сте някой, който е изпаднал в измами с бинарни опции trap, трябва да направите следните неща:
1. Трябва да подадете официален иск към брокера въз основа на приложимите разпоредби. То трябва да следва указанията за формат и време съгласно правилата на регулаторния орган за подаване на искове. 
2. Трябва да разполагате с документите и веществените доказателства за неправомерни действия на брокерите. Всеки материал трябва да докаже как са нарушили нормативните указания и съгласието на клиента и да покаже неговата вина. 
3. В рамките на срока, определен от регулаторните органи, изчакайте отговора на брокерите на вашите обвинения и претенции.
4. Ако няма отговор или той е незадоволителен, трябва да се свържете с регулаторния орган, който ръководи дейността на брокерите.
5. Трябва да се опитате да изтеглите всички средства във вашата сметка за търговия, преди да получите отговор от брокера или регулатора. Обработката на висящото искане и предлагането на резултат може да отнеме седмици и месеци. Така че търговците трябва да останат подготвени. 

Какви рискове очакват при търговия с бинарни опции?

Бинарните опции са двойна търговия. Можете да получите повече от това, което сте инвестирали или никакви пари. Няма друга опция и прогнозата е най-добрият ви залог. Въпреки това, някои измами с бинарни опции се възползват от своите пропуски в търговията и регулирането. 
обикновено, рискът е да загубите всичките си пари. Внимателният пазарен анализ и правилата за управление на парите обаче могат да ви помогнат да предотвратите тази ситуация. 

Всички офшорни брокери ли са измамници и измамници? Как да различа добрите от лошите?

С многобройните възможности на пазара може да бъде изключително предизвикателство да намерите надежден брокер, който може да се погрижи внимателно за вашите нужди. Това обаче не означава, че ги слагате всички в черна кошница, за да не ги пипате никога повече. 
Ако търговията с бинарни опции е вашият избор, направете го с увереност, задълбочено проучване на пазара и проверка на автентичността. Предпазливият и разумен подход ще предотврати всяка злополука. 
Ако брокер се свърже с вас, опитайте да инвестирате минимум или да поискате пробен период, докато не потвърдите източника. Офшорните брокери не са всички измамници, а зоркото око може да направи разлика между двете. 

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар