Как да използвате икономическия календар за търговия с бинарни опции

Полезно инструмент за търговия с бинарни опции е икономическият календар. Той ви предоставя ежедневни финансови новини и може да се счита за график на политически и икономически дейности. В допълнение, той показва резултатите от търговските индикатори, използвани за оценка на конкретни сектори на икономиката.

За всички участници на финансовия пазар тези данни могат да се използват за прогнозиране на пазарни събития. Те също така ви служат като основа за краткосрочни, средносрочни и дългосрочни инвестиционни решения, тъй като измерените показатели показват колко здрава е икономиката на една страна.

Икономическият календар може да бъде намерен на няколко уебсайта и достъпен безплатно. В следващия пример ще използваме икономическия календар на Investing.com за илюстрация. Можете също така да изберете всеки друг подходящ икономически календар за търговия с бинарни опции.

Как да използвате икономическия календар за търговия с бинарни опции

Най-важните факти за икономическия календар за търговия с бинарни опции:

  • Икономическият календар може да бъде решаващ инструмент за разбиране на пазарните събития и икономическото здраве.
  • Ще ви преведем през типичната структура на икономическия календар, включително часова зона, информация за държавата и индикатори за нестабилност, за да ви помогнем да се ориентирате ефективно в него.
  • Ще ви покажем как да тълкувате икономическия календар, като се съсредоточите върху ключови фактори като дата, час и страна на произход, за да планирате търговската си стратегия около съобщенията за новини.
  • Въпреки че икономическият календар е ценен ресурс, важно е да го използвате заедно с други инструменти и стратегии за бинарни опции.

Ето как обикновено е структуриран икономическият календар

Икономическият календар от Investing.com

Без значение какъв икономически календар използвате, те обикновено имат подобна структура. Тук обикновено се дава стандартното време на финансовите пазари, източното време на САЩ.

Отгоре има полезна информация за страната, от която произлиза прессъобщението. Често се показва или знамето на страната, или нейното съкратено име. Можете да използвате тази информация, за да определите коя валута най-вероятно ще бъде засегната от волатилност, когато новините бъдат публикувани.

Обичайно е да се намерят фундаментални индикатори или събития за прессъобщения, които могат да бъдат търгувани. Тук връзка, върху която може да се кликне, може да покаже падащо меню, обясняващо какво измерва конкретният индикатор и колко важен е той за текущата търговия.

Икономическият календар включва и преглед на нестабилността. Различните формати показват индикатора за променливост, особено звездички, цветни кодове (червено, жълто и зелено) или удивителни знаци са стандартни формати. Те показват как съобщението е вероятно да повлияе на въпросната валута. Нивата на въздействие варират от ниски до средни до високи.


Как да тълкуваме икономическия календар като търговец на бинарни опции

За да се тълкува икономическият календар при търговията с бинарни опции, жизненоважно е да се разгледат няколко фактора. Особено датата и часът са първите търговски съображения, на които обръщате внимание, за да планирате търговската си стратегия за новините.

Щракнете върху бутона, за да заредите съдържанието от sslecal2.investing.com.

Заредете съдържание

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
Икономически календар в реално време, предоставен от Investing.com.

Знаейки кога ще бъдат публикувани новините също ви напомня да затворите отворените позиции възможно най-скоро, за да ги предпазите от възникваща пазарна нестабилност след публикуването. Освен това е полезно да се отбележи от коя държава идва новината. Не забравяйте да прочетете за това, преди да инвестирате парите си. Тук трябва да се обърне особено внимание на действителните, очакваните, старите и новите числа.

Освен че използвате само икономическия календар, не забравяйте да приложите различни стратегии за търговия с бинарни опции и се възползвайте от други инструменти за бинарни опции за да получите повече данни за вашите инвестиционни решения. Особено икономическите календари не трябва да бъдат единственият източник на информация за търговия с бинарни опции.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Някои често задавани въпроси (ЧЗВ) относно икономическия календар:

Какво представлява икономическият календар и с какво е полезен за търговия с бинарни опции?

Ако се занимавате с търговия с бинарни опции, икономическият календар може да бъде безценен инструмент. Той предоставя ежедневни финансови новини и служи като график на политическата и икономическата активност. Тези точки от данни могат да ви помогнат да предвидите пазарни събития и да вземете информирани краткосрочни, средносрочни и дългосрочни инвестиционни решения.

Каква е структурата на икономическия календар?

Обикновено следва стандартното време на финансовите пазари, обикновено източното време на САЩ. Календарът често включва информация за страната, от която идват новините, което може да ви помогне

Как да използвам икономическия календар за вземане на търговски решения?

Трябва да имате предвид няколко фактора като дата, час и страна на произход на новините. След това трябва да знаете как да интерпретирате тези фактори, за да планирате ефективно стратегията си за търговия.

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар