Законни ли са бинарните опции? – Регулация в различните страни

Регулирането на бинарните опции в различните глобални държави ще се различава. Трябва да сте запознати с настоящите разпоредби и правила следвани в тази страна, преди да започнете да търгувате с бинарни опции с реални пари, защото може да е законно или незаконно за вас.

В наши дни е станало възможно всеки да има интернет връзка, за да търгува с бинарни опции на международния финансов пазар.

Брокерите на бинарни опции са до Форекс брокерите, за да грабнат новата възможност на пазара за търговия на дребно. Индустрията на бинарните опции е сравнително нова, защото датира само от няколко години, така че има недостиг на регулация в много глобални страни, което позволява на съмнителни компании да започнат да функционират като брокери на бинарни опции. Те се оказаха неуспешни, докато отговаряха на стандартите на Форекс брокерите в търговията на дребно.

Законни ли са бинарните опции? - Регулация в различните страни

Какво ще прочетете в тази публикация

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Определение за регулиране на бинарните опции:

Определение за регулиране на бинарните опции

Финансовият регулатор на дадена държава разрешава, регулира или забранява търговията с финансови продукти като бинарни опции. Бинарните опции са законни финансови инструменти за търговия в много страни, включително САЩ, Индия и Бразилия например. Търговецът трябва да намери подходяща онлайн платформа за търговия с тези опционни договори. 

Когато избирате брокер или платформа, трябва да запомните, че регулаторният орган трябва да го наблюдава. Регистрирането при регулиран брокер ви предпазва от всякакви измами. 

Тъй като те са законни в много страни, финансовите регулаторни органи контролират функционирането им.

Например:

  • Лицензите на Австралийската финансова служба регулират как се търгуват бинарни опции в Австралия. 
  • Органът за финансови пазари в Нова Зеландия държи всички брокери отговорни за техните операции в страната. Той също така проверява как брокерите позволяват на клиентите си да търгуват с бинарни опции. 
  • Кипърската комисия по ценни книжа и борси в Кипър е един от водещите регулаторни органи в света. Той държи брокерите, работещи в Кипър, за техните финансови действия. 
  • Органът за финансови услуги на Малта проверява как се търгуват бинарните опции в Малта. 
  • В повечето други страни бинарните опции са законни за търговия и инвеститорът може да забогатее, търгувайки с тях. Правилното познаване на пазара и мъдрото вземане на решения обаче подкрепят това. 

Условия за търговия с бинарни опции в различни страни

Binary options trading varies

Някои държави в света считат търговията с бинарни опции за незаконен бизнес, докато други глобални държави третират търговията с бинарни опции като свързана с хазарта. Финансовите власти в други страни гледат на търговската дейност с бинарни опции като на друг финансов пазар, така че той трябва да бъде регулиран. Разходите, свързани с регулирането, са високи, тъй като то идва с цена.

Когато брокерът на бинарни опции е регулиран, той обикновено получава лиценз. Брокерът се нуждае от оторизация не само в началото. За редовното извършване на търговията на брокер е необходим лиценз. Лицензът ще бъде уязвим за спиране, ако брокерът наруши бизнес поведението. Високите регулаторни разходи карат много хора да пренебрегват процеса. Те сами създават офшорни предприятия и се насочват към търговци в страни, където Търговията с бинарни опции трябва да бъде регулирана.

Търговците не успяват да оценят, че са уязвими към рискове, защото това е сива зона на извършване на бизнес. Търговията с бинарни опции обаче е доходоносен бизнес за търговците, но те ще се сблъскат с два проблема. Първият проблем е, че те не знаят в каква посока ще тръгне пазарът. Другият насрещен вятър е, че те не могат да преценят цената на даден актив в определен момент в бъдещето.

Бинарните опции са забранени в следните страни:

В тези държави не е разрешено да търгувате с бинарни опции или е достъпно само за професионални търговци:

  • Финландия
  • Франция
  • Ирландия
  • Италия
  • Хърватия
  • Латвия
  • Люксембург
  • Малта
  • Холандия
  • Австрия
  • Полша
  • Румъния
  • Словакия
  • Кипър

Бинарните опции са легални страни

В тези страни е законно да търгувате с бинарни опции:

Съединените американски щати

Съединените американски щати

Повечето търговци смятат, че търговията с бинарни опции в Съединени щати е надежден и безопасен. Това е така, защото страната има солидна нормативна база. Търговците в Съединените щати знаят, че финансовият орган ще се намеси, ако брокерът на бинарни опции изпитва проблеми с ликвидността. Държавното и централното законодателство позволяват търговия с бинарни опции в Съединените щати.

Регламентът, приложим за търговията с бинарни опции в Съединените американски щати, е най-трудният. CFTC или Комисия за търговия с фючърси на стоки и SEC или Комисия за сигурност и обмен предоставя на брокерите на бинарни опции правила. Това е в интерес на търговците. Съответно потенциалният търговец в САЩ трябва да провери дали брокерът е регулиран. 

Търговците имат право да откриват сметка за търговия само при регулиран брокер на бинарни опции в страната. Всички регулирани брокери на бинарни опции в Съединените щати трябва да поддържат депозираните пари в отделни сметки в банка-попечител.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Обединеното кралство

Обединеното кралство

FCA или Орган за финансово поведение е жизненоважен финансов орган в Обединеното кралство. FCA обаче контролира договорите за разлика и Forex брокерите. Все пак не се занимава с брокери на бинарни опции, защото Великобритания счита търговията с бинарни опции за хазартна дейност. Федералното правителство назначава друг финансов орган, който да се занимава с търговията с бинарни опции. Комисията по хазарта на страната създава правила за търговия с бинарни опции. Това е така, защото страната смята хазарта и търговията/инвестициите за различни дейности.

Брокерите на бинарни опции в Обединеното кралство привличат търговци с добра възвръщаемост. Те осигуряват 60% и максимална възвращаемост от 90% на тяхната инвестиция. Уловката обаче е, че ако търговецът не получи правилната посока и датата на изтичане, той ще загуби всички пари. Процентът на възвръщаемост е привлекателен, но в действителност не е привлекателен. Опитен търговец на бинарни опции в Обединеното кралство няма да повярва на процента на възвръщаемост.

Като цяло, краткосрочната търговия с бинарни опции отразява нейната хазартна природа. Това кара финансовите власти в Обединеното кралство да третират индустрията на бинарни опции като хазартна дейност, а не като инвестиция. 

Мюсюлмански страни в Азия

Muslim countries

За мюсюлманските страни търговията с бинарни опции се смята за харам. Харам е арабска дума, която означава нещо забранено. Няколко аспекта от живота на ислямския човек се управляват от законите на шариата. Шариатът също е арабски за „път, който трябва да се следва“. В шариата обаче не се споменава нищо за търговията. В шариата хазартът и алчността се изразяват като харам. Така че от нашето изследване, Търговията с бинарни опции е халал.

Хората се пристрастяват към хазарта поради алчност, а това е вредно. Ислямът е наясно с това. Търговията и хазарта имат разлики, но търговията може да бъде толкова пристрастяваща, колкото и хазарта без ограничения.

Законни ли са бинарните опции или не?

Законни ли са бинарните опции или не?

Бинарните опции са законни за търговия 100%, но има ограничения и разпоредби в различни страни за финансовия продукт. Например в Европа бинарните опции не могат да се продават на частни търговци. Някои страни, като Израел, ги забраняват напълно, а други не ги регулират или ги регулират, като САЩ.

Когато искате да търгувате с бинарни опции, трябва да проучите информацията за статуса на регулиране във вашата страна; на този уебсайт ви предоставяме цялата необходима информация!

Как да разпознаем незаконната търговия с бинарни опции?

How to identify illegal Binary Options trading

Има някои лесни хакове, за да разберете дали платформата за търговия е законна или не. Нека да го проверим.

#1 Незаконни двоични транзакции

Всеки може да види платформа за търговия с много методи на плащане. Една от тях са транзакциите с бинарни опции. Отвън не можете да разберете дали една брокерска фирма или платформа е добра или не; за да знаете това, най-добрият начин е да проверите местоположението на компанията.

Прегледът на сайта е добре, но да сте сигурни за компанията, местоположението или адреса е най-доброто. Защо така? Защото търговията е различна от всяка друга учебна програма в света. Тук изборът на подходящо място и лиценз са от най-голямо значение. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

#2 Познаване на процеса на търговия

Когато става въпрос за бинарна търговия, има много опции. Трябва да проверите правилата тук. Всяка държава следва специфични указания за търговия с бинарни опции. Нарушаването на този закон означава, че организацията е незаконна.

Нерегламентираните и нерегистрирани фирми са вредни. Те не само ви привличат към незаконни дейности, но и източват всички пари от сметката ви. За да забележите такива организации, проверете техния лиценз, одобрение от правителството и регулаторни правила. Можете да ги съпоставите с действителните правни книги на страната.

#3 Избор на легални платформи за бинарна търговия

Откриването на незаконните бинарни опции не е единственото нещо. Успоредно трябва да търсите и най-добрите законни сделки. DCM е най-добрият в този случай. DCM или борсите позволяват на търговците да търгуват със стоки, индекси и други инструменти

По този начин можете да поддържате и двете страни, като избягвате незаконните бинарни опции и разрешавате законни и истински бинарни опции, тъй като сте научили най-добрите начини да откриете незаконните и законни бинарни опции. Сега е време да се научите как да търгувате законно с бинарни опции.

Как да търгуваме законно бинарни опции?

IQ Option - графика за търговия

Първото нещо, винаги търсене на законен или регулиран търговски доставчик. Преди да направите нещо от ваша страна, бъдете сигурни в доставчика. Отново същото нещо, което трябва да следвате, проверете насоките на CFTC, съпоставете ги и след това преминете към него.

Ако принадлежите към която и да е държава, различна от САЩ, съпоставянето на указанията на CFTC ще бъде достатъчно за вас. Проверете обаче както CFTC, така и SEC (Комисия на фондовата борса) правила, ако сте от САЩ. Освен това проверете US Securities, за да имате осигурено плащане. Как тези стъпки ще ви помогнат да направите законни бинарни опции? Да видим:

  • Кражбата на самоличност е сериозен проблем, когато става въпрос за търговия. С тези стъпки никой не може да се скрие зад маската.
  • В много случаи плащането спира, когато търговията приключи. Някои компании или физически лица отказват да плащат на фонда. Те също правят измами с инвестицията. За да избегнете подобни проблеми и да избегнете незаконни транзакции с двоични кодове, проверката на тези стъпки е от съществено значение.
  • Някои компании ще спечелят доверието ви, като предложат някои усъвършенствани модифицирани инструменти. Те са модифицирани, защото някои компании симулират някои усъвършенствани инструменти, за да вземат пари от инвеститорите. 
➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Те ще ви покажат положителни резултати; обаче накрая ще ти вземат всичко. Такива случаи бяха регистрирани в Америка напоследък. Причината за строги правила по отношение на бинарната търговия е, че има много незаконни дейности в цялата страна. 

Затова препоръчваме да ги проверите, за да сте сигурни за вашата инвестиция. 

Избягването на приложения на трети страни ще бъде най-доброто за вас. Не всеки има време да търгува сам. Ето защо повечето търговци използват приложения на трети страни. Винаги използвайте усъвършенствани и сигурни инструменти, за да сте сигурни, че парите ви са в безопасност. 

Някои брокерски фирми поемат отговорност за вашата сметка и в крайна сметка я съсипват. Така че винаги, когато възлагате на някого отговорност, непрекъснато се информирайте.

Фактори, които трябва да имате предвид, докато правно търгувате с бинарни опции:

Factors to consider while trading Binary Options legal

Може да имате свободата да купувате и продавате финансови продукти във всяка глобална държава, но трябва да имате предвид някои жизненоважни фактори. Първият и основен фактор, който трябва да имате предвид, докато търгувате с финансов продукт, е, че трябва да познавате търговските разпоредби на страната. Това ще ви помогне значително при извършването на вашите търговски дейности не само ефективно, но и печелившо.

Решете къде да похарчите парите си

Когато определяте къде да инвестирате трудно спечелените си пари, трябва да проучите няколко финансови продукта, достъпни за търговия на пазара на тази конкретна страна. Трябва да извършите задълбочено проучване и да вземете решение за финансов продукт, който ви подхожда. Можете да използвате услугите на финансов съветник или плановик в тази страна, за да знаете правилния финансов продукт. Независимо дали се консултирате с професионалист или правите проучването сами, важно е да вземете предвид следните пет участници, преди да търгувате с финансов продукт в дадена страна.  

#1 Помислете за възвръщаемостта на вашата инвестиция, докато търгувате с финансовите продукти

Изчисляването на възвръщаемостта на инвестицията е първият и основен фактор, който трябва да имате предвид, докато търгувате всеки финансов актив във всяка страна. Доходът е основният параметър, който получавате от покупката или продажбата на финансов продукт. Разумно е да проверите дали продуктът предлага гарантирана възвръщаемост. Какъвто и да е продуктът, който търгувате, независимо дали е продукт, свързан с пазара, собствен капитал или дълг, трябва да изберете продукт, който повишава вашата възвръщаемост на инвестициите.

#2 Познайте цената и разходите, свързани с търговията с финансовия продукт

Такси и разходи за търговия на Saxo
Такси и разходи за търговия на Saxo

Цената на финансовия продукт е един от жизненоважните фактори, които трябва да имате предвид, когато го купувате или продавате, тъй като влияе пряко върху възвръщаемостта. Трябва да знаете различните разходи, свързани с търговията с финансовия продукт, включително:

  • Обичайните разходи във финансов продукт към момента на вашата инвестиция
  • Парите, участващи в управлението на вашата инвестиция
  • Разходите, свързани с вашето теглене

Познаването на тези разходи доста преди вашата търговска дейност ще ви помогне значително при вземането на информирани решения.

#3 Познайте идеалното време да инвестирате парите си в търговия с финансови продукти

EUR USD Tradingview изберете времева рамка
EUR USD Tradingview изберете времева рамка

Трябва да зададете цели за търговия, преди да започнете своята търговска дейност. Перфектният времеви хоризонт за инвестиране е жизненоважен фактор. Това е така, защото ликвидните и генериращи приходи финансови продукти са по-добри в краткосрочен план. От друга страна, продуктите за растеж са идеални за по-дълги хоризонти. Ако искате да конструирате пари за дълго време, можете да помислите за търговия със собствен капитал, защото той е най-влиятелният инструмент за формиране на богатство сред професионалните търговци. Това е така, защото изтича от стандарта за смесване.

#4 Не забравяйте за данъка върху дохода, докато търгувате с любимия си финансов продукт

Данъчното съображение за всеки спекулативен продукт е от ключово значение за определяне на наличната възвръщаемост, която получавате от инвестиране в търговията с финансовия продукт. Помага ви да разберете дали е разумно да инвестирате парите си или не. Има няколко финансови продукта, които са освободени от плащане на данък общ доход. Следователно интересът, който вие rполученото върху тях също е освободено от данъци. Помислете за търгуване на финансови продукти, които са освободени от данък върху дохода или носят минимум данък върху доходите, които генерирате от тях.

#5 Помислете за ликвидността, докато избирате финансов продукт за търговия

Друг жизненоважен фактор, за който трябва да помислите, преди да инвестирате парите си в търговия с финансов продукт, е ликвидността. Трябва да знаете с каква лекота можете да трансформирате инвестицията си в пари, когато имате нужда от нея. Също така е жизненоважно да знаете санкциите, свързани с предсрочното теглене. Ликвидността придобива значение по време на финансови кризи, когато парите ви са ограничени.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Съответствие с нормативните изисквания за брокери на бинарни опции

Ако се интересувате от търговия с бинарни опции, първо трябва да знаете правилата, които се прилагат в това отношение, т.к не всички брокери на бинарни опции са регулирани. Следователно трябва да сте нащрек и да положите изключително внимание, за да хванете брокер, който е лицензиран като търговски брокер от законен финансов орган.

Изисквания за лицензиране на брокери на бинарни опции

Официалното лого на CySEC

Лицензиране на брокер, предлагащ бинарни опции като инструмент за търговия защитава търговците и поддържа целостта на този брокер. Защото вярвате или не, колкото повече измамни брокери има, които предлагат бинарни опции, толкова по-непопулярна става търговията с този инструмент. Ето защо, за да не изглежда индустрията непопулярна, трябва избирайте само регулирани и честни брокери. 

Но как всъщност можете да разпознаете такива регулатори? Е, като всяка друга търговия, брокерите на бинарни опции имат свои собствени регулаторни органи.

Сред най-известните са например:

И двете прилагайте строги указания. Изискванията за лицензиране на брокер, за да бъде лицензиран изобщо, са много строги и подлежат на много регулации. Така че не е толкова лесно за брокер да получи разрешение да предлага търговия с бинарни опции.

Процесът за одобрение на брокера на първо място се състои от няколко стъпки – Първо, има задълбочена проверка на миналото на брокера, неговите финансови резултати, оперативни способности и предишно съответствие. Това означава, че брокерът е сканиран и проучван отгоре надолу, за да се оцени неговата надеждност на първо място. В края на краищата регулаторите се стремят да защитят инвеститорите и да поддържат целостта на пазара чрез прилагането на строг процес на кандидатстване.

За да се предотврати незаконна дейност, трябва да има определени контроли или политики. От брокерите се изисква да прилагат стабилни политики и процедури за AML, да извършват надлежна проверка на клиентите, да наблюдават транзакциите и да докладват за подозрителна дейност.

Официалното лого на Органа за финансово поведение (FCA)

Както можете да видите, това гарантира, че брокерите разполагат с достатъчно капиталови резерви, за да покрият потенциални загуби и да изпълнят заявките за теглене. Финансовата стабилност създава доверие сред търговците и ги предпазва от риска от несъстоятелност на брокера.

Едно нещо, което все още е много важно, е сегрегирани клиентски средства.

Само когато те се държат отделно от оперативните фондове на брокера, търговците могат да приемат, че техните средства са защитени в случай на неплатежоспособност или фалит на брокера. Или искате да рискувате да загубите много пари, ако брокерът направи грешка?

Тъй като много малко хора искат това, законът е помислил тук. Ние като търговци, които купуват бинарни опции, сме защитени от това и по този начин стигаме до надеждни брокери, които отговарят на своята отговорност.

С тези изисквания брокерите на бинарни опции доказват своята надеждност и почтеност пред своите клиенти. Те помагат за създаването на надеждна среда и правят търговията по-безопасна.

Мерки за сигурност на платформите за търговия с бинарни опции

Освен това въпросът за сигурността е може би един от най-важните аспекти на търговията с бинарни опции. Можете да го сравните доста добре с банкова сметка. Бихте ли отворили сметка в банка, която няма инсталирани защитни механизми за защита на парите ви? Вероятно не. Тъй като подобно на това как парите могат бързо да изчезнат в банка, същото е и с търговията с бинарни опции. Въпреки това, един добър, регулиран брокер има тази точка на своя радар и помага за изграждането на доверие чрез инсталиране на механизми за сигурност.

Тези мерки често включват двуфакторна автентификация, за да направя малък пример. Това е най-малката мярка, която гарантира, че поне никой неупълномощен не може да стигне толкова лесно до вашите пари.

Двуфакторното удостоверяване е един от най-разпространените методи за сигурност, но усъвършенстваните технологии за сигурност правят двоичните опции една крачка напред.

Има и все още строг вътрешен контрол за предотвратяване на манипулиране и измами при изпълнение на транзакции. По този начин платформите за търговия с бинарни опции формират сигурна и надеждна среда без хакери, хакерски атаки, вътрешни проблеми и т.н. Достатъчна причина да изберете добър брокер!

Защита на потребителите при търговия с бинарни опции

Защита на потребителите при търговия с бинарни опции

Да преминем към друга важна тема: защита на потребителите. Това се отнася до мерки, предприети за защита на правата на отделния търговец или инвеститор. С други думи, вие като търговец трябва да бъдете защитени, без да ставате жертва на съмнителни измами.

Следователно брокерите трябва напр. предоставя ясна и точна информация за рисковете, свързани с търговията с бинарни опции, включително възможни загуби, такси и правила и условия. Това ще ви държи в течение. Това ви помага да вземате информирани решения и да разбирате естеството на инвестицията, без да се излагате сляпо на риск. Така че трябва да знаете точно какво правите.

Многобройните предлагани мерки за защита на потребителите често включват насърчаване на програми за обучение и повишаване на осведомеността на инвеститорите. Това е така, защото много начинаещи инвеститори правят грешката да преценят погрешно риска от самото начало. Това не рядко води до проблеми, особено когато се инвестират много пари. Тези инициативи имат за цел да подобрят разбирането на търговците за бинарните опции, стратегиите за управление на риска и значението на задълбочено проучване преди започване на търговски дейности.

Регулаторите могат също така да забранят нелоялни практики като подвеждаща реклама, измамни практики или манипулативни тактики, които могат да навредят на търговците. Логично, това е от полза. Както вероятно знаете, струва си да използвате регулиран брокер. Освен ако не искате да попаднете на евтини измами, което, разбира се, никой не иска.

От брокерите се очаква да поддържат високи етични стандарти и да избягват измамни практики. Това също е правилното нещо.

Регулаторните органи или независими организации също могат да предложат средства за подаване на жалби и улесняване на процедурите за помирение или арбитраж. По този начин поне винаги имате лице за контакт, към което да се обърнете, ако нещо ви изглежда подозрително или смятате, че определени стандарти не са били поддържани достатъчно добре от брокера, както е описано тук.

Някои държави имат схеми за обезщетение на инвеститорите, които предоставят обезщетение на търговците в случай на несъстоятелност на брокера или други определени обстоятелства. Тези схеми помагат за защита на средствата на инвеститорите и осигуряват предпазна мрежа в случай на финансова загуба.

Действия за регулаторно прилагане в индустрията на бинарните опции

Действия за регулаторно прилагане в индустрията на бинарните опции

Регулаторни мерки за прилагане са тясно свързан с надзорните органи, които следят отблизо и налагат спазването на разпоредбите и законите, приложими към търговията с бинарни опции. Тези мерки имат за цел да поддържат целостта на пазара, да защитават интересите на инвеститорите и да насърчават справедлива и прозрачна търговска среда.

Регулаторите активно наблюдават пазара, като внимателно наблюдават, контролират и оценяват поведението на брокерите.

Докладваните или подозирани нарушения карат регулаторите да разследват поведението на брокерите на бинарни опции. Чрез преглед на търговски практики, разследване на жалби на клиенти и разследване на подозрителна дейност, властите се стремят да разкрият възможни нарушения на регулаторните изисквания. В случаите, когато бъдат установени нарушения, регулаторите имат правомощието да налагат наказания и санкции на брокери, които не отговарят на изискванията.

И така, както можете да забележите, има много точки, които законодателите са взели предвид, за да ви осигурят добро търговско изживяване.

В ситуации, в които инвеститорите са претърпели финансови загуби поради несъответстващи или измамни практики от брокери на бинарни опции, регулаторите могат насърчаване на механизми за компенсиране на инвеститорите или програми за възстановяване на средства. Подобни инициативи предоставят на засегнатите инвеститори възможност да потърсят обезщетение и да възстановят загубите си. Следователно оставате защитени с регулирани брокери, ако сте били лишени от парите си чрез измамни дейности или неправилни бизнес практики.

Признавайки важността на съвместните усилия, регулаторите често си сътрудничат с национални и международни организации. Това сътрудничество включва споделяне на информация, координиране на действия и справяне с трансгранични предизвикателства при търговията с бинарни опции.

Политики срещу пране на пари при търговия с бинарни опции

Процедурите за идентификация и проверка на клиента са от съществено значение за стабилна политика срещу изпирането на пари. Освен това важна роля играе непрекъснатият мониторинг на транзакциите и докладването на подозрителни дейности на съответните органи.

Политиките на AML за търговия с бинарни опции включват надлежна проверка на клиента – включва събиране и преглед на съответните идентификационни документи, извършване на оценки на риска и осигуряване на съответствие с изискванията на KYC (Познай своя клиент). Те са важни, за да ви осигурят максимално ниво на защита.

Влияние на регулациите върху пазара на бинарни опции

Влияние на регулациите върху пазара на бинарни опции

Регламентът има положително въздействие върху всички платформи за търговия с бинарни опции. Така че не само търговците печелят от това, които са защитени, но и брокерите, т.к те могат да поддържат репутацията си чрез добро регулиране. Освен това регулирането е вид знак за качество, който дава добри указания за надеждността на брокера.

Регламентите имат за цел да защитят интересите на инвеститорите чрез определяне на стандарти и изисквания към брокерите, повишаване на доверието на инвеститорите и намаляване на риска от измами. Регулаторната рамка осигурява прозрачност, като изисква от брокерите да разкриват подходяща информация, която позволява на инвеститорите да вземат информирани решения и да оценяват доверието на брокера. Като цяло, кауза, която си заслужава!

Регламентите установяват оперативни стандарти, включително технологична инфраструктура, сигурност на данните и управление на риска, като насърчават пазарната стабилност, надеждност и ефективност. Той също така изисква от брокера да прилага стабилни протоколи за управление на риска.

Силното регулиране има много предимства за вас, тъй като изисква международно сътрудничество между регулаторите за улесняване на споделянето на информация, хармонизирането на стандартите и съвместните действия за прилагане. Така може да се каже, че има напредък на глобално ниво.

Обяснение на регулаторите на бинарните опции

Официалното лого на BaFin

Така наречените регулатори, някои от които ви запознахме в началото, определят насоки и налагат спазването им, за да предотвратят измамни дейности и да поддържат стабилността на пазара. Със сигурност вече сте попадали на такъв регулаторен орган, например, когато сте проучвали различни брокери.

Всички те имат своето предназначение. Да ви дам няколко примера: BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht) е надзорният орган за финансови услуги в Германия. Като независима институция BaFin гарантира целостта и стабилността на германската финансова система. С фокус върху защитата на инвеститорите, BaFin следи бинарните опции и брокерите, налага спазването и защитава интересите на търговците. В момента BaFin поддържа забрана за търговия с бинарни опции.

CFTC

Въпреки това, в допълнение към BaFin, има редица други регулаторни органи по света, които контролират търговията с бинарни опции. Те включват, например, Комисия за търговия с фючърси на стоки (CFTC). Той регулира и наблюдава пазарите на деривати, включително бинарни опции, в Съединените щати. В Обединеното кралство, Орган за финансово поведение (FCA) е отговорен. Той също така регулира търговията с бинарни опции, за да гарантира честни и прозрачни практики.

Официалното лого на Органа за финансово поведение (FCA)

Забелязвате, че има доста различни регулатори. Това бяха само няколко, с които ви запознахме. Има много повече по света. Тези регулатори осигуряват съответствие, определят индустриални стандарти и защитават инвеститорите, като наблюдават дейностите на брокерите на бинарни опции в съответните им юрисдикции.

Те са похвални и работят честно, поради което очакват честност от другите. Те внимателно прилагат правилата и разпоредбите. Вие, като търговец, обикновено се препоръчва от наша страна да предпочитате брокери, които са регулирани от реномирани органи. По този начин сте на сигурна страна.

Международни регулаторни органи

IOSCO

С нарастващата глобализация на търговията с бинарни опции необходимостта от международно сътрудничество става все по-важна. Затова има международни регулаторни органи, като напр IOSCO. Това е асоциация на регулатори на ценни книжа от цял свят. Основната му цел е да насърчава защитата на инвеститорите и да гарантира справедливи и ефективни пазари. Въпреки че IOSCO не регулира пряко търговията с бинарни опции, тя осигурява платформа за регулаторно сътрудничество и обмен на информация между своите членове и насърчава хармонизирането на стандартите и най-добрите практики.

Лого на ESMA

Но нека да разгледаме цялата работа на европейско ниво. Тук има т.нар Европейски орган за ценни книжа и пазари (ESMA). ESMA е независим орган на ЕС, чиято цел е да подобри защитата на инвеститорите и да насърчи стабилни и подредени финансови пазари. Той играе важна роля в регулирането на търговията с бинарни опции в Европейския съюз. ESMA издава насоки и разпоредби, които управляват дейностите на брокерите на бинарни опции, опериращи в страните-членки на ЕС, и гарантират спазването на строги финансови разпоредби и защита на инвеститорите.

Официалното лого на FSA в Япония

На японско ниво има Орган за финансов надзор на Япония (FSA): FSA в Япония отговаря за надзора на финансовия сектор, включително търговията с бинарни опции. Той регулира брокерите, работещи в Япония, и издава насоки за защита на инвеститорите и поддържане целостта на пазара. FSA се фокусира върху осигуряването на справедливи търговски практики, прозрачност и предотвратяване на измамни дейности в индустрията на бинарните опции.

Има много повече, в зависимост от страната, в която живеете и избрания от вас брокер. Дръжте го под око!

Заключение: Бинарните опции са законни в повечето страни

В заключение, търговията с бинарни опции е строго регулирана в много световни страни. Някои регулатори не позволяват на частни търговци да инвестират в бинарни опции, а някои регулатори го позволяват или не регулират индустрията. Следователно, Търговията с бинарни опции е законна, но трябва да проверите статуса на регулиране във вашата страна, преди да инвестирате.

Липсата на законодателство и бързото нарастване на финансовите продукти изненада много хора от правоприлагащите органи. Съответно, индустрията е претъпкана с много измамни брокери, което им позволява да се възползват максимално от този дефицит на регулиране и да предлагат услуги извън техните оторизирани държави.

Както можете да видите, бинарните опции са законни 100%. Някои държави имат различни проблеми с бинарните опции. Ако искате да търгувате законно и избягвайте всички незаконна търговия, следвайте инструкциите по-горе. Тези прости трикове могат да бъдат толкова ценни в крайна сметка. 

Често задавани въпроси относно търговията с бинарни опции в различни страни:

Законни ли са бинарните опции в ЕС?

да От юли 2018 г., Европейски орган за ценни книжа и пазари (ESMA) забрани търговията с бинарни опции за инвеститори на дребно в ЕС. Той предприе това действие поради значителни опасения за защита на инвеститорите относно характеристиките на продукта и начина, по който се предлага на пазара и продава на инвеститори на дребно.

Забранени ли са бинарните опции в Канада?

В Канада е незаконно брокерите на бинарни опции да работят в страната, освен ако не са регистрирани и регулирани от органите за ценни книжа във всяка провинция, в която работят. Според Канадски администратори на ценни книжа (CSA), в момента нито една компания не е регистрирана или лицензирана да предлага или продава бинарни опции в Канада.

Регулирани ли са бинарните опции в Съединените щати?

Бинарните опции са силно регулирани. От брокерите се изисква да се регистрират в Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) и Националната фючърсна асоциация (NFA).

Кои държави позволяват бинарни опции?

Законността на бинарните опции може да варира значително. Австралия, например, позволява регулирана търговия с бинарни опции. в Израел, търговията с бинарни опции е напълно забранена.

Защо бинарната търговия е незаконна в някои страни?

Има няколко причини, като основната е, че бинарните опции са свързани с високи нива на риск и измами. Те могат да доведат до значителни финансови загуби.