Akademie binárních opcí: Kompletní průvodce, jak se naučit obchodovat s binárními opcemi

Obchodování s binárními opcemi existuje již mnoho desetiletí; zájem obchodníků o finanční nástroj však zaznamenal prudký nárůst až v roce 2008, kdy Binární opce obchodované na burze schválila SEC.

binární opce naučit se obchodovat

Nyní existují stovky brokerů, které nabízejí tisícům nových obchodníků možnost profitovat s binárními opcemi. Jednoduchost obchodování binárních opcí umožňuje nové a ostřílení obchodníci se na trhu bez větších potíží podílejí. Noví obchodníci však mají často potíže s učením se o finančních nástrojích. Navíc kvůli nedostatku komplexních průvodců na toto téma je shromažďování přesných informací samo o sobě výzvou.

Tento příspěvek pokrývá všechny detaily obchodování s binárními opcemi, které se musíte předtím naučit vstupu na trh a vytváření zisků.

Terminologie binárních opcí:

Zahájení obchodování s binárními opcemi bez znalosti nezbytné terminologie vás přivede do neúspěchu. Zde je tedy rychlý pohled na veškerou běžnou terminologii, se kterou se setkáte, když obchodujete s binárními opcemi:

  • Binární opce: Binární opce je finanční nástroj, který nabízí pevný výnos. Má pevnou dobu expirace, kterou si můžete nastavit při investování do opce. Když si koupíte binární soubory, máte tři výsledky. 
  • Pohyb ceny: Pokud správně odhadnete pohyb ceny, vaše opce bude „v penězích“ a vyhrajete obchod. Naproti tomu, pokud je váš odhad pohybu ceny špatný, vaše opce bude „mimo peníze“ a ztratíte svou investici. Pokud cena zůstane po vypršení platnosti stejná jako předtím, dostanete zpět celou svou investici.
  • Makléř: Broker nebo broker je společnost, která umožňuje jednotlivcům obchodovat s binárními opcemi na trhu dle vlastního výběru. Makléři účtují poplatek za každou objednávku, kterou zadáte, a tento poplatek se u jednotlivých makléřů liší.
  • Aktivum: Aktivum je podkladová komodita, akcie, kryptoměna, měnový pár nebo index, na kterém je založena binární opce.
  • Aktuální kurz: Aktuální cena aktiva je známá jako jeho aktuální kurz.
  • Míra zisku: Je to procento peněz, které získáte jako výnos, pokud obchod vyprší „v penězích“.
  • Fundamentální analýza: Hodnotí kolísání ceny aktiva na základě politických, geopolitických a ekonomických faktorů.
  • Technická analýza: Jedná se o metodu vyhodnocení cenového kolísání aktiva pomocí grafových vzorů. V technické analýze jsou základní faktory ignorovány a pohyb cen se odhaduje pomocí historických údajů o pohybu cen a objemu.
Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Doba expirace 

Data a čas, kdy má opce vypršet, se nazývají její expirační doba. Každý obchodník s binárními opcemi se musí seznámit s několika pojmy úzce souvisejícími s dobou expirace.

Nastavte časový rámec během obchodování

Pokud obchodník vsadí, čas, kdy k obchodu došlo, se nazývá realizační čas opce. Stejně tak se cena aktiva během provádění příkazu nazývá realizační cena opce. Ne každá makléřská společnost nabízí každý typ aktiv. Různí brokeři dále nabízejí různé doby vypršení platnosti pro různé typy aktiv. 

Ve většině případů budete mít možnost vybrat si mezi hodinovou, denní a týdenní platností. Navíc některé makléři nabízejí Doba expirace 60 sekund, což vám umožní potenciálně dosáhnout zisku za pouhou minutu.

Doba expirace je jedním z nejkritičtějších aspektů každého obchodování s binárními opcemi. Čím delší je doba expirace, tím vyšší je šance, že se cena aktiva změní pod vlivem tržních podmínek. To však neznamená, že kratší doba platnosti je vždy upřednostňována před delší dobou platnosti.

Volba obchodníka doby expirace zcela závisí na jejich obchodním stylu a analytických metodách, které používají. 

Rozšíření obchodu

Někdy se nazývá „převrácení binárních opcí“, prodloužení obchodu je prodloužení doby expirace po provedení příkazu. Pouze některé makléřské společnosti umožňují obchodníkům získat prodloužení obchodu.

Je to neocenitelný nástroj, který může být extrémně užitečný, pokud se cena aktiva pohybuje stanoveným směrem, ale pohyb není dostatečně rychlý. Použití obchodních rozšíření v takových scénářích dává pozici obchodníka šanci bojovat, protože možnost, že opce bude v penězích, se zvyšuje.

Časový rámec

Je důležité poznamenat, že makléři obvykle dávají obchodníkům 3–5 minutové okno na uplatnění rozšíření obchodu. Okno se obvykle otevře krátce před vypršením platnosti opce. Kromě toho lze dobu platnosti binárních opcí prodloužit pouze jednou.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Brzy zavřít

Některé makléřské společnosti poskytují obchodníkům možnost uzavřít svůj obchod před uplynutím doby platnosti. Většina obchodníků používá tuto funkci, když se jejich opce stane ziskovou dříve, než se očekávalo, a obchodník si není jistý, zda zůstane zisková i po vypršení platnosti.

Podobně jako u rozšíření obchodu mohou obchodníci provést předčasné uzavření pouze v omezeném časovém okně. Makléři obvykle zpřístupňují možnost předčasného uzavření 15 minut před vypršením platnosti. dále makléři účtují prémii za předčasné uzavření – což někdy činí až 50% stanovené výplaty.

Uzavřete obchod

Zdvojnásobit

Zdvojnásobit znamená dvojnásobná investice do obchodu. Obchodníci používají tuto funkci, když jsou přesvědčeni, že mají vítězný obchod. Doba expirace a směr opce zůstávají nezměněny – změní se pouze výše investice, když obchodník tuto funkci uplatní.

Jděte nahoru nebo dolů

Rychlost vypršení platnosti 

Expirační sazba je cena aktiva v okamžiku, kdy vyprší. Je to faktor, který rozhoduje o tom, zda je vaše nabídka úspěšná – nebo v penězích – nebo ne. 

Je důležité, abyste při stanovování cenového pohybu aktiva provedli náležitou péči. Je to klíčové rozhodnutí, které určuje, zda vyděláte peníze, a proto musíte šetřit čas ani úsilí a rychle se informovaně rozhodnout.

Časová pásma

Sledování expiračních sazeb minulých obchodů vám pomůže přesněji předpovídat budoucí cenový pohyb aktiva. Když zadáte příkaz na binární opce, uvidíte částku, kterou můžete udělat, pokud obchod půjde podle vašich představ. Pokud se cena aktiva nepohne podle vašeho požadavku, ztratíte částku, kterou jste investovali do binárního kódu.

Vzhledem k tomu, že obchodníci s binárními opcemi vždy vědí, kolik mohou vyhrát a prohrát, finanční nástroj obchodníkům umožňuje efektivně řídit rizika.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Výsledky obchodování binárních opcí 

Jsou pouze tři možné výsledky obchodování s binárními opcemi:

  1. Za prvé, pokud obchodník správně předpovídá pohyb ceny (obchod je „v penězích“), vydělají na konci platnosti předem stanovenou částku.
  2. Pokud je ustanovení obchodníka o pohybu ceny nesprávné (obchod je „mimo peníze“), ztratí prostředky, které do opce vložil, když vyprší.
  3. Pokud nedojde ke změně ceny aktiva, obchodník obdrží investovanou částku.

Předpokládejme, že obchod stanoví, že cena akcií Nike, která stojí na $75, za hodinu vzroste. Pokud je doba expirace nastavena na jednu hodinu a cena za hodinu stoupne na $76, opce bude v penězích. Opce je „mimo peníze“, pokud se cena aktiva při expiraci pohybuje opačným směrem.

Pokud obchodník nakoupí binární opce na akcie Nike za $75, přičemž očekává, že cena za hodinu vzroste, a cena klesne na $74, opce bude bez peněz.

Typy binárních opcí:

Existuje několik typů binárních opcí a seznámení se s nimi vám pomůže používat ty, které odpovídají vašemu obchodnímu stylu.

Zde je podrobný pohled na všechny typy binárních opcí, které makléři zpřístupňují:

Call a put opce

Obchodování s binárními opcemi je jednou z nejjednodušších metod obchodování, kterou může obchodník použít. Při obchodování binárních souborů nemusí obchodník dělat mnoho rozhodnutí. Obchodování binárních opcí může být stejně jednoduché jako výběr, zda investovat do call nebo put opce. Jsou to nejjednodušší binární opce, díky čemuž jsou ty správné k použití na začátku vaší obchodní kariéry.

Zavolejte do quotex

Předpokládejme, že obchodník pomocí fundamentální nebo technické analýzy zjistí, že cena aktiva vzroste do hodiny. V tomto případě musí obchodník koupit kupní opci na aktivum. Nákup kupní opce znamená, že obchodník předpovídá, že cena aktiva před vypršením platnosti vzroste.

Naopak, pokud by obchodník analyzoval aktivum a stanoví, že jeho cena během příští hodiny klesne, koupili by prodejní opci. 

Možnosti jedním dotykem

Možnost jediného dotyku poskytuje výplatu, pokud se cena aktiva dotkne předem vypočítané bariéry, nazývané „spouštěč“. Obchodníci používají tento typ opce, když pevně věří, že cena aktiva zaznamená prudký růst nebo pokles. Zadávání kupních a prodejních opcí pouze vyžaduje, abyste stanovili, zda cena aktiva poroste nebo klesne. Naproti tomu musíte nastavit jak směr pohybu ceny, tak spouštěcí úroveň, abyste umístili a možnost jednoho dotyku

Většina brokerů vyžaduje, abyste si vybrali z předem vypočítaných spouštěcích úrovní; některé makléřské společnosti však umožňují obchodníkům nastavit vlastní spouštěče. Jak název napovídá, aby byla možnost jedním dotykem „v penězích“, musí se spouštěcí úrovně dotknout pouze jednou. 

Jednodotykové možnosti jsou znatelně rizikovější, ale také nabízejí vyšší výplatu, která někdy může být 500% z částky investice. Makléři obvykle poskytují opce na jeden dotek o víkendech a umožňují obchodníkům vybrat si čas vypršení platnosti během příštího týdne.

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Žádné dotykové možnosti

Bezdotykové možnosti fungují opačným způsobem než možnosti jedním dotykem. Když umístíte bezdotykovou opci, stanovíte, že cena aktiva nedosáhne určité úrovně. Cenová hladina může být těsně pod nebo nad aktuální cenou aktiva. Jinými slovy, spouštěcí úroveň představuje cenu, kterou sázíte proti aktivu, které se dotýká v bezdotykových možnostech.

Pokud se cena dotkne spouštěcí úrovně, opce bude mimo peníze. Pokud se cena nikdy nedotkne spouštěcí úrovně, opce bude v penězích. Bezdotykové možnosti nesou riziko podobné možnostem na jeden dotek a nabízejí podobně vysoké výplaty s výnosem až 500% z investované částky.

Žádná dotyková binární opce

Co je důležité si pamatovat u jednodotykových a bezdotykových možností, je to možnosti na jeden dotek nabízejí tím vyšší výplatu, čím dále je spouštěcí úroveň od aktuální ceny aktiva. Možnost jednoho dotyku pro aktivum $100 nabídne větší výplatu se spouštěčem nastaveným na $125, než když je spouštěč nastaven na $110.

Naopak, bezdotyková opce nabídne vyšší výplatu, čím blíže je spouštěcí úroveň spotové ceně aktiva. Bezdotyková možnost pro aktivum $100 nabídne větší výplatu se spouštěčem nastaveným na $110, než když je spouštěč nastaven na $125.

Jednodušeji řečeno, čím vyšší riziko, tím větší zisky.

Dvojité možnosti jedním dotykem

Dvojité volby jedním dotykem fungují na stejném principu jako volby jedním dotykem – s tím rozdílem, že místo jedné úrovně spouštění mají možnosti dvojitého dotyku dvě spouštění. Na obou stranách aktuální ceny je spouštěcí úroveň.

Aby byla opce „v penězích“, musí se cena aktiva dotýkat jednoho z těchto spouštěčů. Řekněme, že zlato se obchoduje za $1800. Poté pomocí možnosti dvojitého dotyku můžete nastavit spodní spoušť na $1750 a horní spoušť na $1850. Jinými slovy, vyděláte, pokud cena klesne na $1750 nebo stoupne na $1850.

Pokud se cena aktiva nedotkne žádného ze spouštěčů před vypršením platnosti, opce se stane „mimo peníze“.

Obchodníci používají možnosti dvojitého dotyku, když věří, že cena zrychlí, ale nevědí, kterým směrem.

Dvojité možnosti bez dotyku

Dvojité bezdotykové možnosti fungují na opačném principu než možnosti dvojitého dotyku. Tyto možnosti také umožňují nastavit dva spouštěče; nicméně, cena by se neměla dotknout žádné ze spouštěcích úrovní, aby opce byla v penězích

Tyto opce se obvykle používají, když obchodník stanoví, že se aktivum obchoduje v konsolidovaném cenovém rozpětí. Tento scénář obvykle nastává po výrazném nárůstu ceny v obou směrech.

Spárované možnosti

Párové opce jsou unikátní binární opce, které ne každý broker nabízí svým obchodníkům. Tento typ opce je založen na výkonu jednoho aktiva vzhledem k jinému. Aby byla spárovaná opce v penězích, musíte vybrat dvojici aktiv ze seznamu a určit, která z nich ve zvoleném období překoná druhou.

Makléři obvykle párují aktiva na základě jejich třídy a sektoru.

Výběr brokera binárních opcí

Nyní, když rozumíte terminologii binárních opcí a know-how vám různé opce mohou pomoci vydělat peníze, je vaším dalším krokem výběr brokera binárních opcí.

Existuje několik spolehlivých brokerů na binární opce; ne každý z nich však splní vaše obchodní potřeby. Abychom našli správného brokera binárních opcí snadné, zde je krátký seznam vlastností, které je třeba vzít v úvahu při prosévání hromady:

Makléř:
Nařízení:
Výnos a aktiva:
výhody:
Nabídka:
IFMRRC
Výtěžek: 97%+
Více než 100 trhů
  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
Živý účet od $50
  Zaregistrujte se zdarma

(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

IFMRRC
Výtěžek: 95%+
Více než 100 trhů
  • Min. vklad $10
  • $10 000 demo
  • Profesionální platforma
  • Vysoký zisk až 95%
  • Rychlé výběry
  • Signály
Živý účet od $10
  Zaregistrujte se zdarma

(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

IFMRRC
Výtěžek: 90%+
100 trhů
  • Vysoký bonus
  • Dárky zdarma
  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Uživatelsky přívětivá platforma
  • Kopírovat obchodování
Živý účet od $250
  Zaregistrujte se zdarma

(Váš kapitál může být ohrožen)

Makléř:
Nařízení:
IFMRRC
Výnos a aktiva:
Výtěžek: 97%+
Více než 100 trhů
výhody:
  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
Nabídka:
Makléř:
Nařízení:
IFMRRC
Výnos a aktiva:
Výtěžek: 95%+
Více než 100 trhů
výhody:
  • Min. vklad $10
  • $10 000 demo
  • Profesionální platforma
  • Vysoký zisk až 95%
  • Rychlé výběry
  • Signály
Nabídka:
Makléř:
Nařízení:
IFMRRC
Výnos a aktiva:
Výtěžek: 90%+
100 trhů
výhody:
  • Vysoký bonus
  • Dárky zdarma
  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Uživatelsky přívětivá platforma
  • Kopírovat obchodování
Nabídka:

Snadné přihlášení

Nejlepší makléři usnadňují obchodníkům vytvoření účtu a zahájení obchodování s binárními opcemi. Ideálně, makléřská společnost vám musí umožnit otevřít si účet a začít obchodovat během několika minut.

Provedení vaší due diligence a dozvědět se více o zprostředkování podle vašeho výběru prostřednictvím recenzí online je skvělý způsob, jak změřit důvěryhodnost makléře. Je také důležité, aby se každý obchodník dozvěděl o platebních metodách, které makléřská společnost nabízí. Je možné, že vámi vybraná makléřská společnost sídlí v jiné zemi a nepřijímá určité platební metody.

Ujistěte se, že vám makléř, u kterého se zaregistrujete, umožňuje výběr a vložit peníze ve vámi preferované metodě. 

Kvalita obchodní platformy

Pokud jste v obchodování úplným nováčkem, práce s komplikovanou obchodní platformou může být náročná. Naštěstí v oboru existují brokeři, kteří mají jednoduché rozhraní. 

Při výběru makléřství binárních opcí je důležité zvážit kvalitu obchodní platformy. V ideálním případě musí být obchodní platforma přístupná prostřednictvím počítačů prostřednictvím webového prohlížeče a aplikací na telefonech a tabletech. Pamatujte, že pro obchodování s binárními soubory budete potřebovat stabilní připojení k internetu bez ohledu na makléře, který si vyberete.

Quotex aktiva

Vzdělávací sekce na webu obchodní platformy je indikátorem kvality služeb – procházením této sekce se učení s platformou výrazně zjednoduší.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Dostupná aktiva

I když makléřská společnost usnadňuje registraci a nabízí snadno použitelnou platformu, nebudete rádi pracovat s makléřskou společností, pokud neposkytuje aktiva, se kterými chcete obchodovat.

Musíte zajistit, že broker nabízí širokou škálu aktiv a umožňuje vám obchodovat s nejoblíbenějšími komoditami, měnami, kryptoměnami, akciemi a indexy. Někteří makléři se zaměřují na nabízení určitého typu aktiv, což může omezit příležitosti k zisku. Pamatujte, že čím širší rozsah poskytovaných aktiv, tím lépe.

Aktiva v kotacíchx

Demo účet

Nejlepší je vyhnout se registraci u brokera, který nenabízí demo účet. Demo účty jsou klíčovou součástí vašeho vzdělání, protože vám umožňují otestovat platformu a naučit se obchodní strategie, aniž byste investovali skutečné prostředky.

Demo účet je účet, který vám umožňuje přístup k fiktivním fondům, které můžete investovat na živém trhu. Makléři obvykle neúčtují obchodníkům žádné poplatky za použití demo účtu.

Quotex přepnout na demo

Zkušení uživatelé mohou používat demo účty, aby si na platformu zvykli – protože uživatelská rozhraní se mohou u jednotlivých makléřů drasticky lišit.

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Technické nástroje

Technické nástroje jsou základní součástí sady nástrojů obchodníka s binárními opcemi. To vám umožní provádět vaše strategie a provádět správnou technickou a fundamentální analýzu.

Málokdy se stává, že by makléři nenabízeli oblíbené technické nástroje; vždy je však lepší zůstat v bezpečí a ověřit si, zda broker poskytuje nástroje, které používáte.

Míra návratnosti 

Míra návratnosti, kterou makléřská společnost nabízí, je možná nejdůležitějším faktorem, který je třeba vzít v úvahu při hledání makléřů. Určuje zisk, který dosáhnete, když obchodujete binární soubory. Míra návratnosti se někdy nazývá poměr návratnosti nebo výplatní procento.

Míra návratnosti samozřejmě není konečným rozhodujícím faktorem, protože při vašem rozhodování hrají roli i další charakteristiky. Procenta výplat jsou pro makléře primárním prostředkem soutěže. To znamená, že lídři trhu nenabízejí vždy nejvyšší výplaty. Nejoblíbenější makléři nabízejí slušný poměr návratnosti a také poskytují osobní jistotu a rychlé výběry.

tok peněz

Většina brokerů nabízí návratnost 65% z investované částky. Na horním konci poskytují makléři návratnost 85% z vítězných obchodů. Někteří makléři nabízejí až 400% výnosy z vítězných obchodů; tito brokeři však nenabízejí běžné typy opcí. 

Nicméně kontrola výnosů brokera pro call, put, one-touch a range možnosti před registrací je ta správná cesta. Doporučujeme, abyste si vybrali makléře s výplatním poměrem alespoň 70%. 

Vždy je dobré hledat brokera, který nabízí výplaty ze ztrátových obchodů. To může být užitečné zejména pro nové obchodníky.

Někteří brokeři nabízejí výplatu za opce, které jsou mimo peníze. S těmito brokery nikdy neztratíte všechny své peníze, pokud ztratíte obchod. V závislosti na makléřské společnosti, kterou si vyberete, můžete získat zpět až 15% původní částky za ztrátový obchod.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Zákaznická podpora

Je běžné, že obchodníci narazí na překážky, když poprvé začnou obchodovat s binárními opcemi. V důsledku toho budete pravděpodobně muset několikrát mluvit s týmem zákaznické podpory, když začnete.

Z tohoto důvodu se musíte ujistit, že makléř, kterého si vyberete, nabízí vynikající zákaznickou podporu. Užitečné a zkušené týmy zákaznické podpory obratem odpoví na všechny vaše otázky. Krátká doba odezvy naznačuje závazek poskytovat hladké obchodování. Registrace u makléře, který nabízí dobré služby zákazníkům, vám může pomoci naučit se používat platformu a rychle zlepšit své obchodní dovednosti.

Zákaznická podpora unsplash

Kromě kvality nabízené podpory se ujistěte, že je podpora nabízena v jazyce, který si vyberete. Mít několik způsobů, jak kontaktovat tým zákaznické podpory, může být výhodné v situaci citlivé na čas.

Výběry, vklady a bonusy 

Většina renomovaných makléřů nabízí několik způsobů výběru a vkladu. Proto je pro obchodníka životně důležité projít si podmínky spojené s výběry a vklady. Podmínky jsou k dispozici na webu makléře. 

Vysoká míra flexibility v podmínkách výběru/vkladu je běžná u renomovaných brokerů. Většina známých brokerů také nabízí obchodníkům bonus za registraci, aby přilákal více uživatelů a zvýšil jejich podíl na trhu. Bonus za registraci může činit až 100% vašeho prvního vkladu.

Nezapomeňte, že bonus za vklad obdržíte pouze při splnění specifických podmínek. Proto je dobré před registrací kontaktovat zákaznickou podporu a seznámit se s požadovanými podmínkami.

Získejte bezplatný vkladový bonus 50% na Quotex s naším propagačním kódem “bobroker50

Tento bonusový kód můžete použít pouze při registraci přes naši webovou stránku.

➨ Nejlepší broker: Zaregistrujte se a získejte zdarma bonus Quotex!

(Varování před rizikem: Obchodování zahrnuje rizika)

Metody analýzy binárních opcí

Bez ohledu na typ aktiva a metodu analýzy je nezbytná správná analýza, abyste mohli konzistentním obchodováním s binárními opcemi vydělávat peníze. Provádění technické nebo fundamentální analýzy zkresluje šance ve váš prospěch. Poskytuje vám hloubkový pohled na tržní podmínky a umožňuje vám činit vypočítavá rozhodnutí. 

Bez analýzy jsou binární opce redukovány na jednoduchou sázku, takže každý obchod je spíše otázkou štěstí než dovedností a zkušeností. Připodobňování obchodování binárních opcí k hazardním hrám není správný přístup a pouze zvyšuje šance, že prohrajete.

Tato část vám poskytne přehled technické a fundamentální analýzy.

Fundamentální analýza

Jedná se o analytickou metodu, která využívá faktory, jako jsou ekonomická data, rozhodnutí a komentáře centrální banky, politické události a další významné události k predikci budoucí ceny aktiva. V podstatě, fundamentální analýza umožňuje obchodníkovi změřit tržní sentiment a vytvářet zisky, protože tržní sentiment silně ovlivňuje cenu aktiv na jakémkoli trhu.

Strategie v obchodování

Zkušení obchodníci a obchodníci v akademických studiích považují fundamentální analýzu za primární metodu hodnocení pro předpovídání cenového pohybu aktiva.. Technická analýza se v průběhu let stala dostupnější. Navíc, protože technická analýza umožňuje měřit další faktory, které ovlivňují pohyb cen, je někdy považována za přesnější než fundamentální analýza. 

Fundamentální analýza se může zdát ve srovnání s technickou analýzou nekomplikovaná, ale může být stejně účinná. Je to proto, že metoda bere v úvahu všechny reálné faktory, které mohou ovlivnit cenu aktiva. Ve fundamentální analýze je zvažováno vše od zpráv po ekonomické ukazatele a zprávy publikované centrální bankou dané země.

Například, změna vyhlídek poptávky a události, jako jsou výpadky dodávek, mohou výrazně ovlivnit cenu komodit, jako je ropa a copper. Důvěru investorů a následně cenu aktiv navíc ovlivňují zprávy specifické pro společnost, jako jsou prognózy výkonnosti a zprávy o výdělcích.

Provedení fundamentální analýzy vám poskytne první pohled na informace ovlivňující cenu u každého druhu aktiv.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Ekonomický kalendář

Kromě toho, že zůstanete ve smyčce s významnými událostmi, pomocí an ekonomický kalendář je oblíbený způsob získávání základních informací.

V závislosti na důkladnosti vašeho kalendáře může zahrnovat ukazatele volatility z konkrétní ekonomiky. Tímto způsobem vám pomocí ekonomického kalendáře může poskytnout komplexní a aktualizovaný přehled o výkonnosti ekonomiky.

Ekonomický kalendář MQL5

Většina obchodníků zvažuje použití kalendáře s indikátory vysoké volatility správnou cestou. Jsou snadno dostupné, protože přední světové ekonomiky tyto údaje zveřejňují. Pohled na data o nezaměstnanosti, růstu HDP, inflaci, maloobchodních tržbách, spotřebitelském sentimentu a průmyslové výrobě může nabídnout pohled na cenový pohyb všech typů aktiv.

Technická analýza

Většina obchodníků považuje fundamentální analýzu za dostatečně výkonný nástroj pro přijímání správných obchodních rozhodnutí. Technická analýza je dalším skvělým způsobem, jak hodnotit cenné papíry a předpovídat jejich cenové pohyby.

Tři pilíře technické analýzy jsou:

  1. O ceně aktiva rozhoduje každá větší či menší událost, která se doposud stala.
  2. Jakmile se trend objeví, pravděpodobně bude pokračovat.
  3. Historie se opakuje a obchodníci na opakující se podmínky na trhu vždy reagují podobně.

Technická analýza se v zásadě primárně opírá o historická tržní data. Z tohoto důvodu zjistíte, že technici tráví spoustu času hledáním cenových vzorců v grafech. Jakmile poznají vzorec, očekávají, že se historie bude opakovat. Pravděpodobně následuje dobře známý cenový pohyb a technik získá zisk za své dovednosti a zkušenosti.

Technická analýza cenová nabídkax

Obchodníci, kteří provádějí technickou analýzu, obvykle neberou v úvahu základní faktory a vytvářejí si jedinečný názor na pohyb ceny aktiva. Vyloučení znaleckých posudků o důležitých událostech pomáhá technikovi soustředit se výhradně na hledání a klepání na cenové vzorce. Bez ohledu na to mohou události vyšší moci významně pohnout trhy, takže ignorování základních faktorů je neefektivní způsob navigace na trzích. 

Z tohoto důvodu, když jsou zveřejněna hlavní ekonomická data, většina techniků uzavře své pozice nebo se úplně vyhne vstupu na trh. Důvodem je, že zveřejněná ekonomická data mohou zcela překonat očekávání trhu techniků a způsobit velké ztráty.

Typy technické analýzy

Obecně lze použít dvě metody technické analýzy. Můžeš buď: 

  1. Používat strategie, které zahrnují technické indikátory jako RSI, Stochastické oscilátory, Divergence atd.; nebo 
  2. Provádějte obchodování s cenovými akcemi.
Studium vzorů grafů

Studium vzorů grafů vždy zůstane jádrem technické analýzy. Ať už se rozhodnete používat technické indikátory k obchodním rozhodnutím nebo k obchodování s cenovými akcemi, budete záviset na grafu, abyste se mohli pohybovat.

Ramenní hlava vzor ramen

Často se setkáte s pojmy jako kanál, trojúhelník, vlajka, praporek. Jedná se o vzory nebo „formace“, které představují specifické chování trhu. Je důležité si uvědomit, že trh neustále mění své chování a někdy ke změně dojde spíše dříve než později. Trh se navíc vždy chová podobně, jak si vedl za stejných okolností dříve.

Proto, když se na grafu objeví vzor, technici použijí historická data k předpovědi, co se bude dít dál, a dostanou se do vhodné pozice, aby dosáhli zisku. Většina vzorů končí průrazem – prudký pohyb cen určitým směrem. Technici určují směr hledáním vzorů grafů a využívají binární opce k zisku.

Někdy vzory představují scénáře obrácení, ale většina vzorů nechá cenu aktiva pohybovat se stejným směrem, jakým se pohybovala předtím. Například vlajky a vlaječky nejčastěji opouštějí trh a pohybují se stejným směrem jako dříve.

Velké vzory grafů zaberou 40 až 50 svíček, než jsou dokončeny. Existují však také malé vzory obrácených pruhů, které zabírají jeden až tři pruhy a znázorňují změnu ceny.

Technici se učí rozpoznávat tyto vzorce a říct, zda zvrat v pohybu cen skončí jako falešný nebo bude pokračovat. Další informace o reverzních lištách a jejich typech jsou nad rámec tohoto příspěvku.

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)
Cenové akční obchodování

Někteří obchodníci se domnívají, že technické ukazatele nemohou trvale přinášet zisky. Místo toho tito obchodníci využívají obchodování s cenovými akcemi k dosažení zisku.

Obchodníci s cenovými akcemi se zcela spoléhají na historické údaje o ceně a objemu daného aktiva. Postupem času se tito obchodníci naučí předvídat změny v sentimentu na trhu a zůstat o krok napřed před trhem. Tato schopnost číst trh a předpovídat jeho chování jim umožňuje profitovat pomocí binárních opcí.

Cenová akce Obchodování

Hybridní obchodování

Navzdory základním rozdílům mezi technickou a fundamentální analýzou někteří obchodníci přijímají hybridní obchodní styl. Použití smíšeného obchodního stylu nabízí několik výhod. Účastníci trhu mohou činit obchodní rozhodnutí na základě fundamentální analýzy a určit ideální vstupní a výstupní body pomocí technické analýzy.

Protože tato metoda zahrnuje zohlednění hlavních úrovní podpory a odporu, můžete odhadnout, kde se cena zastaví nebo odrazí. Kromě toho, s ohledem na předchozí maxima, minima a klouzavé průměry vám také umožní určit, zda se cenový pohyb dále zrychlí poté, co prolomí určitou cenovou hladinu.

Proč každý obchodník s binárními opcemi potřebuje obchodní strategii

Bez ohledu na to, zda obchodujete binární opce nebo jiný finanční nástroj, existují dva požadavky na to, abyste trvale dosahovali zisků: 

  • Sbírka zdravých obchodních strategií; a
  • Efektivní systém správy peněz.

Každá rodina majetku má své zvláštnosti, tj. každá rodina má sklon chovat se za různých okolností jinak. Z tohoto důvodu, strategie používané k obchodování s komoditami (například) nelze použít při obchodování s akciemi bez provedení určitých úprav. Naučte se tyto strategie metodou pokus-omyl není dobrý nápad. Místo toho je nejlepším způsobem, jak se naučit strategie, najít osvědčené, které obchodníci dříve s úspěchem používali. Vyzvednutí taktiky, kterou používají úspěšní obchodníci, je nejlepší způsob, jak přežít intenzivní konkurenci.

Přijetí obchodního stylu založeného na strategiích křížového sázení povede pouze k neúspěchu. Systematické obchodování, které zahrnuje důkladně testované strategie, vám připraví cestu k obchodnímu úspěchu. Někteří obchodníci používají techniky fundamentální analýzy jako své primární nástroje k určení pohybu cen. Jiní obchodníci se při rozhodování o obchodování spoléhají výhradně na technickou analýzu.

Straegy obchodování Google Analytics unsplash

Značné množství obchodníků využívá fundamentální i technickou analýzu k odhadu pohybu cen a možných bodů obratu s větší přesností. Nalezení správných strategií pro obchodování může být značně náročné, zvláště pokud s obchodováním začínáte. Tato část popisuje vše, co potřebujete vědět, abyste mohli formulovat správné obchodní strategie.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Proč potřebujete solidní obchodní strategii

Systematické obchodování je rozhodující pro dlouhodobý úspěch. Zde je několik důvodů, proč byste měli používat pevnou obchodní strategii: USing a obchodní strategie zajistí, že zůstanete soustředění, i když dojde k masivnímu přílivu zpráv a ekonomických dat. Dodržování strategie navíc zajišťuje, že se budete soustředit na proces analýzy. 

Obchodování se zprávami není dovednost, kterou se naučíte za den. Vyžaduje důkladnou znalost cenových charakteristik aktiva a obvykle také vyžaduje technickou analýzu k nalezení optimálních vstupních a výstupních bodů. 

Použití pevné obchodní strategie založené na cenové akci vám umožní profitovat bez ohledu na příchozí zprávy.

Systematické obchodování vám umožňuje měřit a následně zlepšovat vaši výkonnost. Obchodování bez plánu činí celý proces chaotickým a neponechává žádný spolehlivý způsob, jak měřit a hodnotit vaši obchodní výkonnost. 

Pokud budete strategii používat důsledně, budete mít databázi sledující váš výkon. Změna určitých parametrů během obchodování a porovnání nových výsledků s historickými daty vám umožní zjistit, zda se strategie zlepšila nebo ne. Ójednou z největších výzev, které musí každý obchodník překonat, jsou jejich emoce. Strach ze ztráty těžce vydělaných peněz a chamtivost vydělat více peněz se staví do cesty rozumu. Řada dobrých nebo špatných obchodů může každého obchodníka dostat do zranitelného stavu mysli. Mít jinou strategii, které se budete držet, zajistí, že nebudete sázet nad nebo pod svou kapacitu a nebudete obchodovat konzistentně bez ohledu na vaši aktuální výkonnost.

Pohled na stěny zpráv a rad od zkušených obchodníků vás může odvést od vašich počátečních obchodních záměrů. V důsledku toho můžete být v pokušení příliš obchodovat. Nicméně obchodní strategie, která definuje jasná pravidla vstupu a výstupu, vám usnadní provádět rozumné obchodování v nejtěžších situacích.

Jak zvolit správnou obchodní strategii 

Pokud byste se zeptali skupiny obchodníků, jaká je nejlepší obchodní strategie, každý obchodník ve skupině by vám pravděpodobně dal jinou odpověď. Položení otázky také rozdělí skupinu do podskupin podle toho, jaké analytické metody obchodníci používají.

Strategie při obchodování

Na konci dne neexistuje žádná konečná strategie, kterou byste mohli použít k vydělávání peněz obchodováním s binárními opcemi. Finanční trhy se rychle mění a nepsaná pravidla, která trh fungoval včera, dnes nemusí platit. Chcete-li jet na vlně a trvale vydělávat peníze, musíte se vyvíjet stejně jako trh.

Při výběru obchodní strategie, kterou použijete, musíte zvážit několik faktorů. Zde je několik klíčových detailů, které je třeba pamatovat při hledání obchodní strategie:

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

#1 Bez ohledu na to, jakou strategii zvolíte, bude vyžadovat důkladné otestování, než bude použita.

Testování strategie je jediný způsob, jak zjistit, zda bude fungovat za současných tržních podmínek. Musíte použít demo účty k aplikaci strategie na živém trhu a zjistit, zda funguje

Jak již bylo zmíněno dříve, různá aktiva mají různé zvláštnosti a v různých podmínkách se chovají odlišně. Použití demo účtu je proto správným způsobem, jak určit, která strategie funguje nejlépe pro které aktivum a jaké změny potřebuje, aby optimálně fungovala pro jiné aktivum.

#2 Nejúčinnější obchodní strategie jsou obvykle jednoduché.

Zkušení obchodníci používají složité obchodní techniky; dodatečná složitost však nezaručuje spolehlivost ani ziskovost. Naopak, jednoduchá obchodní strategie, která se snadno provádí, je často stejně zisková nebo výnosnější než komplikovaná strategie, která zahrnuje více pravidel.

#3 Všechny strategie časem zastarají.

Finanční trhy se mohou měnit neuvěřitelným tempem. Z tohoto důvodu, je normální, že obchodní strategie, která fungovala včera, již dnes není účinná. Proto by bylo nejlepší, kdybyste se připravili na to, že se vaše obchodní strategie v určitém okamžiku sníží. 

Nejlepší je průběžně sledovat účinnost strategie a přestat ji používat, protože přestává přinášet výsledky. Případně můžete vyladit strategii a zkusit ji optimalizovat pro nové tržní podmínky.

#4 Žádná strategie vždy nepřinese vítězství

Bez ohledu na to, jak složitá nebo úspěšná je obchodní strategie, několikrát selže. Pokud má vaše strategie úspěšnost 60%, selže čtyřikrát z deseti. 

Vyhnout se ztrátě pozic není možné – je nedílnou součástí obchodování s jakýmkoli finančním nástrojem. Musíte strávit ztráty, aniž byste se jimi nechali ovlivnit a držet se obchodní strategie. Je to jediný způsob, jak dosáhnout dlouhodobého úspěchu v obchodování.

Typy výherních strategií

Obchodník si musí vždy pamatovat, že existují tři typy obchodních strategií:

Vítězná strategie
  1. Strategie, která generuje více výher než proher a v průměru je výhra větší než prohra.
  2. Strategie, která generuje více ztrát než výher a v průměru je výhra mnohem větší než prohra. Čistým výsledkem použití této strategie je zisk.
  3. Strategie, která generuje více výher než proher a v průměru je ztráta větší než výhra. Čistým výsledkem je však zisk.

Logika velí, že první strategie je nejlepší ze všech tří. Narazit na takovou strategii je však vzácné. Naproti tomu tDruhá strategie není považována za dobrou volbu pro obchodování s binárními opcemi, protože může potenciálně způsobit více ztrát než zisků. I když existují možnosti s vyšším výnosem, zahrnují také větší riziko.

Kromě toho většina brokerů vezme 100% z investice, když prohrajete obchod, ale nabízí výplatní poměr 70%-85%, když vyhrajete. Proto, abyste zůstali dlouhodobě ziskoví, musíte vyhrát více obchodů, než ztratíte.

Nějaký makléři nabízejí vrácení peněz na ztrátové obchody, ale tito brokeři nabízejí i nižší výplatní poměr. Zbývá vám třetí strategie – celková ztráta převýší zisk. Musíte najít obchodní strategii, která má vysokou úspěšnost, abyste mohli vyplnit mezeru mezi ziskem a ztrátou způsobem, který vám dlouhodobě vydělává peníze. Snažte se najít strategii, která vás zanechá na pozitivní straně breakeven.

Zde je návod, jak vypočítat bod zvratu:

Breakeven=Procento výhry*Průměrná návratnost- 1-Procento výhry*Průměrná prohra

Tato rovnice vám dává představu o tom, jakou míru úspěšnosti požadujete, abyste dosáhli rovnováhy a nepřišli o peníze – pokud znáte svůj průměrný výnos a ztrátu. Správná strategie je ta, která má úspěšnost vyšší než breakeven.

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Kombinace strategií obchodování s binárními opcemi

Diverzifikace obchodních strategií má stejný efekt jako diverzifikace aktiv: zvyšuje šance na ziskovost. Většina obchodníků používá více než jednu strategii, protože žádná strategie nemůže přinést zisky napříč trhy a za různých tržních podmínek. 

Kombinujte obchodní strategie unsplash

Mít více než jednu obchodní strategii, na kterou se můžete spolehnout, je skvělý nápad z následujících důvodů:

  • Série proher jsou nevyhnutelné a má je každý obchodník. Pokud však máte více než jednu strategii, je snazší strávit a procházet série porážek. Navíc přechod na vhodnější obchodní taktiku na sérii ztrát může pomoci získat zisky a zvýšit důvěru.
  • Jak již bylo zmíněno dříve, strategie se mohou stát zastaralými, jak se mění podmínky na trhu. Okamžiky změny trhu jsou ideálním časem pro přechod na jinou obchodní strategii. Pokoušet se napravit předchozí strategii a ztratit více peněz se stává zbytečným, pokud máte připravenou jinou strategii.
  • Diverzifikace aktiv je známým zajištěním proti ztrátám. Pokud aktivum nebo celá třída aktiv odporuje vašim očekáváním, mohou otevřené pozice v jiných třídách aktiv pomoci kompenzovat ztráty. Tato taktika může být zvláště užitečná, pokud jste investovali do aktiva a nastavili si dlouhou dobu platnosti. To znamená, že různá aktiva mají různá obchodní specifika a využití optimalizovaných obchodních strategií pro každé z nich je tou správnou cestou. 

Závěr: Existují různé způsoby, jak dosáhnout zisku

Obchodování binárních opcí je pro každého investora jedním z nejlepších způsobů, jak dosáhnout zisku. Navícn, obchodování s finančním nástrojem může být obzvláště atraktivní pro obchodníky s menším rozpočtem, protože binární opce jsou obvykle oceněny pod $100. Ale bez ohledu na množství peněz, které musíte investovat, pokud budete studovat taktiku a neustále uplatňovat své znalosti, budete schopni vydělat slušné množství peněz obchodováním s binárními soubory. 

Náš průvodce akademie binárních opcí pokryl vše, co potřebujete vědět o obchodování binárních opcí. Po přečtení si však uvědomíte, že obchodování s binárními opcemi není jednoduchý úkol. 

Se všemi základními pojmy obsaženými v tomto příspěvku však víte vše, co potřebujete vědět, abyste mohli začít obchodovat s binárními opcemi. Vše, co nyní zbývá, je vytvořit si účet u správného makléřství binárních opcí a začít svou obchodní cestu s binární demo účet.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

O autorovi

Percival Knight
Již více než deset let jsem zkušeným obchodníkem s binárními opcemi. Hlavně obchoduji 60sekundové obchody s velmi vysokou návštěvností. Moje oblíbená strategie je používání svícnů a falešných útěků

Napsat komentář