Vysvětlení řízení rizik binárních opcí

A binární opce (definice) je dokonalým příkladem podnikání nebo umírání. V určitém období riskujete určitou částku. Buď získáte fixní výnos, nebo ztratíte svou investici v závislosti na zvýšení nebo snížení podkladového aktiva po stanovené době. 

Nicméně, zpět v roce 2009, Výměna Nadex ve Spojených státech zavedly opce, které obchodníkům umožňují nakupovat nebo prodávat opci v každém okamžiku, dokud nevyprší její platnost. To otevírá různé možnosti, protože obchodník může skončit za méně než úplnou ztrátu nebo zisk.

Podívejte se na naše video o řízení rizik:

Youtube

Načtením videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.
Zjistěte více

Načíst video

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iQmluYXJ5IE9wdGlvbnMgUmlzayAmYW1wOyBNb25leSBNYW5hZ2VtZW50IGV4cGxhaW5lZCAoZWFzeSB3YXlzISkiIHdpZHRoPSI2NDAiIGhlaWdodD0iMzYwIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LnlvdXR1YmUtbm9jb29raWUuY29tL2VtYmVkL2VjaXlBTGNueGtrP2ZlYXR1cmU9b2VtYmVkIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=

Znamená to ale, že riziko je nízké? Ne, vždy budete obklopeni vysokým rizikem ztráty značného množství peněz při investování do binárních obchodních opcí. Proto, správná strategie a pochopení řízení rizik jsou zásadní. V tomto článku vysvětlíme vše, co potřebujete vědět o řízení rizik binárních opcí. 

Co je řízení rizik?

Řízení rizik lze definovat jako malé kroky musíte se řídit při obchodování, zajistit si finanční správu a zachránit vás před obrovskou ztrátou peněz. Ať už jste profesionální obchodník nebo obchodník s maloobchodními účty, nebo dokonce denní obchodník, řízení rizik je pro vás stejně zásadní, protože musíte mít limit cenové dostupnosti. 

Řízení rizik pro každý obchod je jiné. Musíte použít strategie podle svých potřeb a rizik, která při obchodování nesete. Efektivní přístup k řízení rizik vám umožňuje vyhodnotit potenciální zisky a ztráty, což vám umožní učinit informované rozhodnutí o tom, zda provést transakci. 

Existuje však několik společných bodů, které musíte vzít v úvahu při vytváření strategie řízení rizik:

  • Důkladně zvažte všechny možné výsledky.
  • Při obchodování vždy používejte strategii. Nevkládejte do toho emoce nebo vztahy.
  • Zvyšte svou expozici diverzifikací.
  • Při obchodování se ujistěte, že používáte ověřené produkty, kterým můžete důvěřovat. V případě binárního obchodování musíte raději zvolit regulované brokery než neregulované. 
  • Nedělejte slepě to, co dělá dav. Než budete pokračovat, analyzujte všechny perspektivy.
Řízení rizik – vyvažování rizik a výher

Strategie pro řízení rizik binárních opcí

Ve srovnání s jinými obchodními opcemi obchodování s binárními opcemi usnadňuje správu mnoha věcí, což je výhodou, pokud jste v obchodní kariéře nováčkem. To však neznamená, že nejste ohroženi. 

Čím více investujete do binárních opcí za vyšší částku na oplátku, tím vyšší je vaše šance na ztrátu. Než začnete investovat do binárních opcí, je třeba mít správné strategie řízení rizik. 

#1 Výběr správné velikosti obchodu

Pokud konzultujete makléře pro své Obchodování s binárními opcemi, můžete si všimnout, že minimální velikost obchodu by se u jednotlivých makléřů lišila. 

Když se to však zkombinuje s tím, co je požadováno pro kapitál pro financování účtu a maximální povolené riziko pro každý obchod, získáte představu o tom, jak velkou expozici může účet zvládnout, aby splnil přijatelné požadavky na řízení rizik.

Většina úřadů by souhlasila s tím, že byste na svůj účet měli v jednu chvíli použít vystavení riziku 3%. For instance, if your broker is advising you to go for %30 trade size, then don’t follow them blindly, instead calculate the amount required to fund your account and the capital you want to trade, and make sure the amount is not more than 3% of your account size. 

Velikost pozice v obchodování

V tomto příkladu, pokud používáte $30 jako minimální kapitál a chcete mít dva obchody najednou o této velikosti, což je $60, budete se muset ujistit, že máte na svém obchodním účtu minimálně $2500.  Je důležité pochopit, že trh s binárními opcemi je bez pákového efektu, a proto jste zodpovědní za veškerý kapitál, který do obchodu investujete.. Pokud si jen vy můžete dovolit $1000, pak pouze vy byste měli investovat $30 kdykoli. 

Investici však můžete zvýšit, když začnete růst a stanete se pravidelným investorem binárních opcí. Žádné strategie minimální ztráty nebudou fungovat, když jste v obchodě noví. Tím pádem, je lepší riskovat co nejmenší částku, kterou jste připraveni ztratit, aniž byste toho litovali. Poté, co získáte nějaké zkušenosti a peníze jako takové, můžete zvýšit riziko pro lepší výsledky. 

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

#2 Aplikace psychologie obchodu

Obchodování je psychologická událost, protože jde o peníze, které jsou výsledkem našeho lidského úsilí zaměřeného na živobytí. Takže nyní, pokud ztratíte obchod, bude nutkání získat ztracenou částku co nejdříve. 

Pokud to vidíte z pohledu obchodování, existuje pouze jeden způsob, jak toho dosáhnout: zvýšit velikost vašeho obchodu na předchozí v naději, že získáte lepší výsledek v případě, že obchodování půjde ve váš prospěch. 

Výhrou si však nemůžete být jisti. Vždy zůstává šance 50% prohrát. V případě, že prohrajete i tento obchod, bude vaše ztráta hromadná. Proto je potřeba propojit psychologii obchodování s řízení rizik

Psychologie obchodování s binárními opcemi funguje následujícím způsobem. Když vidíte, že jste ve svém předchozím obchodu ztratili určitou částku, dokonce i poté, co jste dostali nutkání investovat více, abyste ztrátu získali, musíte uvažovat a rozhodnout se snížit objem obchodování než u předchozí ztráty. 

Psychologie obchodování v obchodování binárních opcí (pixabay.com/ElisaRiva)

To je výhodné ze dvou důvodů. Za prvé, pokud o peníze přijdete, nebudete toho moc litovat, protože částka je ještě menší, a za druhé, když je vyhrajete, pomůže to obnovit vaši důvěru v obchodování. 

Výše uvedené byl jen jeden příklad. Podobně můžete studovat psychologii obchodování pro každý případ. Můžete činit nejlepší rozhodnutí pro rizika související s obchodováním, jako je nejlepší okamžik pro vstup do obchodu, nejlepší doba expirace, kterou lze použít, zda převést nebo ne, zdvojnásobit investici a tak dále.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

#3 Pochopení základních rizik spojených s obchodem s binárními opcemi

Pokud jste v obchodování s binárními opcemi nováčkem, určitě vás zajímá, že šance na výhru a ztrátu peněz v obchodu s binárními opcemi je 50:50. Ale to není realita. Pokud budete dělat výzkum, budete vědět, že ztráta v binárních opcích je více než výhra. V tradičním obchodu nahoru nebo dolů je výplata sotva 100%. Při maximálním štěstí můžete získat 90% z částky. Obvykle však obchodníci získají pouze 70% až 80% výhry. 

Na druhou stranu, pokud ztratíte obchod, ztratíte 100% svých peněz. Neexistuje žádná kompenzace. I použití funkce vrácení ztráty snižuje výplatu při úspěšné transakci a zároveň vrací část investovaných prostředků v případě ztraceného obchodu.

Jako výsledek, řízení rizik bude zahrnovat analýzu dat do větší hloubky a vědět, jaké metody použít k naklonění maximálního zisku ve váš prospěch

Například ztráta $100 ve třech po sobě jdoucích obchodech vám vezme čtyři výhry, abyste ztrátu vyrovnali. Když tedy investujete, musíte to dělat uvážlivě, s ohledem na velké šance na úspěch.

K pochopení této vlastnosti můžeme použít Případová studie Alcoa. I když byly šance na výhru nízké, obchod, který se uskutečnil, byl Up – padající klín, který je býčí reverzní vzor. 

Ford Zdroj: unsplash.com/ Robin Mathlener

Pozitivní zpráva o nové dohodě s Ford Motors, což by vedlo ke zvýšené poptávce po jejích produktech, zvýšilo dotyčné zásoby. V důsledku toho zásadní novinky podpořil technickou hru. Po uplynutí jedné hodiny by však obchod pro obchodníka uzavřel obchod.

Toto byl dokonalý příklad, který demonstroval, že obchody, jak jsou zajištěny výše, znamenají, že peníze nejsou vystaveny riziku sázením na obchody, které nebyly důkladně prozkoumány, nebo když nastavení není tak zřejmé jako toto.

Jak určit riziko u obchodu?

Riziko u Binární opce je vždy pevná částka. Pokud například vložíte $10 do obchodování s binárními opcemi, pak maximální částka, kterou ztratíte, je pouze $10. Zatímco zisk může být vyšší, pokud vyhrajete. 

Spočítejte si své obchodní riziko, zdroj: unsplash.com/chrisliverani

Někteří brokeři proto nabízejí slevu na ztrátové obchody. To znamená, že pokud investujete $10, maximální ztráta může být pouze $9. Lze to vysvětlit pomocí následujícího vzorce.

Maximální ztráta + sleva = obchodní riziko

Za výše uvedených okolností

-$10 + ($10 x $10)= -$9

V současné době, Nadex Binární opce nemají rabaty na ztrátové obchody, ale existuje alternativa k úplné ztrátě. Například v Nadex, pokud koupíte opci za $70 a ta klesne na $50, můžete mít možnost prodat za částečnou ztrátu. Tímto způsobem jej po poklesu na 0 úplně neztratíte. 

Když však opce Nadex vyprší, bude oceněna na 100 nebo 0. V důsledku toho musíte při výpočtu svého rizika zvážit všechny následující scénáře. 

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Určení velikosti pozice na binárním obchodu

Až dosud vám muselo být jasné, jaká maximální velikost obchodu se má použít při nákupu opce v binární opci. 

Existuje však výjimka. Velikost vašeho obchodu také závisí na brokerovi. Pokud nabízejí slevu, můžete zvýšit své riziko a investovat více. Ale pokud neexistuje žádná sleva, držte se přísně zásady 3%, abyste se vyhnuli obrovským ztrátám. 

Nyní si promluvme o tom, zda Broker binárních opcí poskytuje slevu. Abychom tomu porozuměli, uvažujme, že váš makléř poskytuje slevu 10%. Takže pokud jste se chystali investovat $50 bez rabatu, můžete nyní investovat $55, protože máte rabat. 

Nyní, pokud ztratíte opci, stále budete mít svůj $5 a částka ztráty bude stejná jako $50, což je stále 2-3% zůstatku vašeho obchodního účtu. Ale pokud vyhrajete, vyhrajete to celé. Získáte tedy dvojí výhodu. 

Často kladené otázky:

Jaká je nejlepší strategie pro binární opce?

Ke snížení rizik můžete použít mnoho strategií, jako je sledování trendů, strategie straddle, strategie Pinocchio, sledování novinek, strategie formování svíčky a mnoho dalších. Než vystavíte své peníze riziku, ujistěte se, že jste se důkladně uznali. 

Jak vyhrajete v 60sekundových binárních opcích?

Nic takového jako nejlepší neexistuje 60sekundová strategie binárních opcí. Aby mohl účastník profitovat, musí počítat s tím, že se cena nakoupené opce posune minimálně o jeden bod za 60 sekund ve srovnání s počáteční cenou.

Který broker binárních opcí je nejlepší?

Existuje mnoho regulovaných a neregulovaných brokerů, které můžete zvážit před obchodováním s binárními opcemi. Některé dobré jsou Pocket Option, Nadex, IQ Option, Quotex, atd. Svého brokera si můžete vybrat podle svých potřeb a strategií. Všichni makléři vynikají ve svém oboru. Vybírejte tedy podle svých potřeb. 

Závěr: řízení rizik je zásadní

Hlavní dva prvky úspěchu v obchodování jsou generování kladných výnosů a udržování rizik. Nestačí vytvořit plán, který přináší příznivý výnos, pokud své riziko náležitě neřídíme. Proto jdou tyto prvky ruku v ruce.

Pro zkušeného obchodníka je docela jednoduché získat psychologii obchodování. Noví obchodníci však čelí skutečným potížím. Nicméně je třeba mít na paměti, že mnoho úspěšných obchodníků s binárními opcemi, které dnes vidíme, byli kdysi začátečníky, což znamená, že je také možné, abyste dosáhli výšek. Vše, co potřebujete, je správná strategie ve správný čas. 

Pokud si stále nejste jisti ztrátou svých peněz, stačí si zapamatovat výše uvedené kroky a hrát chytře. Nikdy nepřekračujte limit obchodní velikosti a důkladně si prostudujte psychologii obchodování. Kromě toho se naučte vhodné způsoby obchodování a zjistěte více o brokerech, kterými jste použití pro obchodování s binárními opcemi

Všechny výše uvedené strategie dohromady mohou poskytnout pozitivní výsledek. I tak zůstávají rizika stejná, ale snižuje se šance, že ztratíte hromadné částky.

O autorovi

Percival Knight
Již více než deset let jsem zkušeným obchodníkem s binárními opcemi. Hlavně obchoduji 60sekundové obchody s velmi vysokou návštěvností. Moje oblíbená strategie je používání svícnů a falešných útěků

Napsat komentář