Binární opce CCI indikátor obchodní strategie

Na trhu binárních opcí existují dva typy obchodníků. Prvním z nich jsou profesionálové, kteří používají všechny potřebné grafy a indikátory k jednoznačným předpovědím. A tím druhým jsou obchodníci, kteří toho moc nevědí obchodní ukazatele.

Nezáleží na tom, do které kategorie patříte, protože dnes budete vědět o vynikajícím indikátoru, který může změnit vaši obchodní hru. Koneckonců, všichni chceme mít obrovské zisky.

Jeho indikátor CCI, také známý jako index komoditního kanálu. Je to vynikající indikátor, který můžete použít ke správnému předpovídání pohybu ceny aktiva. Pomocí CCI můžete bez problémů vyhrát obchody s rychlým tempem.

Ale abyste zlepšili svou hru na obchodování s binárními opcemi pomocí CCI, musíte vědět, co tento indikátor skutečně je? Jak to funguje? Také, jaké jsou různé CCI indikátor obchodování strategie? A proč byste ho měli používat?

Odpovědi na tyto otázky najdete v této příručce.

Co je indikátor CCI?

Commodity Channel Index je vynikající obchodní ukazatel, který vám může pomoci identifikovat tržní prostředí, kde se hodnota aktiva posunula příliš daleko a musí se vrátit.

Podívejte se na příklad indikátoru CCI:

Binární-Opce-CCI-indikátor-příklad

I když se tento indikátor nazývá Commodity Channel Index, můžete jej použít pro všechny trhy. Pomocí tohoto indikátoru můžete analyzovat měny a akcie. Krátkodobí obchodníci jej obecně využívají.

Indikátor CCI, vyvinutý Donaldem Lambertem v 80. letech 20. století, se rychle proslavil svou přesností a snadností. Commodity Channel Index osciluje dozadu a dopředu mezi +100 a -100.

Hodnota nad +100 je a býčí signál a indikuje začátek vzestupného trendu. Podobně medvědí signál je, když je hodnota pod -100,

Tímto způsobem mohou obchodníci dokonce zaznamenat nový trend na trhu. Také, pokud se indikátor rozchází s cenou, ukazuje slabost trendu. 

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Příklad indexu komoditního kanálu

Sledujme cenu jablka za poslední století. V určitém okamžiku mohla být cena jablek poloviční, čtvrtinová nebo jedna osmina toho, co je dnes. Jde o to, že hodnota jablka se postupem času postupně zvyšovala.

Nyní si představte, že zákazníci přes noc zdvojnásobili cenu jablek. Co by se stalo? No, možný scénář je, že kupující přestanou kupovat to ovoce úplně. Přivede cenu jablka zpět na původní hodnotu nebo o něco vyšší.

Jde o to, že jakákoli změna ceny komodity by měla být pozvolná; jinak by se zákazníci změně nepřizpůsobili. Indikátor CCI pomáhá obchodníkům využít tuto myšlenku při analýze trhu.

  • Pokud cena komodity příliš klesne, obchodníci aktiva neprodají, protože cena je příliš nízká. Dále přiblíží hodnotu tohoto aktiva jeho statistickému průměru.
  • Podobně, pokud se cena komodity posunula příliš daleko, tržní kupující nepřijdou do akce, protože si myslí, že cena je příliš vysoká. Cenu to opět přiblíží jejímu statistickému průměru.

Jednoduše řečeno, pokud se cena komodity pohybuje příliš daleko v obou směrech, psychologie obchodníka vrátí hodnotu zpět na její statistický průměr.

CCI-indikátor-příklad
Příklad indikátoru CCI

Jak funguje indikátor CCI?

K identifikaci trhu, na kterém se cena pohybuje, indikátor CCI funguje na třech základních faktorech.

  • Prvním faktorem je typická cena. Je to průměr za poslední období, vysoké a nízké ceny.
  • Druhým je silný klouzavý průměr, což je statistická střední cena.
  • Poslední je střední absolutní odchylka. Vypočítává, jak daleko se cena aktiva odchýlila od střední ceny.

Pomocí těchto tří faktorů CCI ukazuje vzdálenost mezi jednoduchým klouzavým průměrem a aktuální typickou cenou k průměrné absolutní odchylce. Nakonec se konečný součet vynásobí 0,015 pro vytvoření užitečného výsledku.

Vzorec pro ukazatel indexu komoditního kanálu vypadá takto:

  • (Aktuální typická cena – jednoduchý klouzavý průměr) / střední absolutní odchylka/0,015
  • Zde je typická cena (TP) = (vysoká + nízká + zavřená)/3

Většinou je po použití tohoto vzorce hodnota mezi -100 a +100. Někdy však hodnota přesahuje tyto hranice. Když k tomu dojde, ukazuje to na obchodním trhu přeprodanou a překoupenou akci.

Můžete dokonce obchodovat, když CCI prolomí trendovou linii. Použití této techniky se však nedoporučuje, protože je riskantní.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Proč byste měli pro binární opce používat indikátor CCI?

Existuje několik důvodů pro použití indikátoru indexu komoditního kanálu. Zde jsou tři z nich.

Je to skvělé na krátkou dobu

Indikátor CCI se většinou používá pro krátkodobé obchodování, protože tento druh obchodování nemá velký zásadní vliv. To znamená, že psychologický dopad je spíše u krátkých obchodů.

Trh tedy bude následovat směr, který CCI předpovídá. Vytváří tak vynikající prostředí pro vyhrávání obchodů.

Ukazuje jasné předpovědi

Když obchodujete binární opce, měli byste být rychlí, protože tento nestálý trh může kdykoli změnit svůj směr. Pro rychlé vytváření předpokladů je nezbytné použít výkonný nástroj nebo indikátor, jako je CCI.

Použití indikátoru indexu komoditního kanálu vám může pomoci přesně předvídat pohyb trhu tím, že zobrazuje přesné hodnoty. Pokud je prostředí příznivé, můžete obchodovat. Ale pokud ne, můžete počkat na další menstruaci.

Umožňuje krátkodobé předpovědi

Dalším důvodem pro použití indikátoru CCI je to, že podporuje krátkodobé predikce. Vytváří předpovědi v různých časových měřítcích, které můžete použít k aplikaci několik dalších svícnů.

Také tyto předpovědi mohou vytvářet vynikající obchodní strategie. Strategii můžete dále využít pro maximalizaci ziskovosti vašeho obchodování.

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Obchodní strategie s ukazateli CCI?

Pokud chcete používat indikátor indexu komoditního kanálu jako profesionálové, měli byste dodržovat správné obchodní strategie.

Zde jsou některé ze strategií, které můžete dodržovat.

Obchodování extrémních oblastí CCI s vysokými/nízkými opcemi

Jedním z nejjednodušších způsobů použití tohoto indikátoru jsou možnosti vysoké/nízké. Chcete-li to provést, měli byste počkat, až CCI vstoupí do extrémní oblasti. Poté můžete investovat do variant high/low.

Příklady CCI obchodování
CCI maxima a minima

Pokud chcete pomocí této strategie dosáhnout obrovské ziskovosti, je důležité najít správný investiční čas.

  • Když CCI opustí extrémní oblast, můžete investovat.
  • Můžete investovat, když CCI vstoupí do extrémní oblasti.
  • Nebo můžete obchodovat, když je indikátor v extrémní oblasti a chystá se otočit.

Zatímco všechny tyto investiční časové rámce jsou stejně ziskové, zde je návod, jak ovlivní vaši obchodní hru jednotlivě.

Pokud se rozhodnete obchodovat, když ukazatel CCI opouští extrémní oblast, znamená to, že investujete do rozvojové oblasti. Proto byste měli zvolit kratší dobu platnosti, abyste vyhráli obchod.

Pokud chcete obchodovat, kdy CCI vstupuje do extrémní oblasti, to znamená, že obchodujete brzy. Proto byste měli na trhu počkat delší dobu výběrem dlouhé doby expirace.

A konečně, pokud chcete obchodovat, když se indikátor chystá otočit, měli byste zvolit vhodnou dobu expirace. To proto, že v tomto scénáři se nacházíte mezi prvními dvěma obchodními podmínkami.

Kombinujte indikátor CCI se svíčkou a dalšími typy opcí

Můžete kombinovat svíčky s indikátorem Commodity Channel Index a vytvářet tak lepší a podrobnější předpovědi trhu. Předpovědi pak můžete použít k obchodu s vyšší výplatou.

K tomu si můžete vybrat buď a svícnová formace z jedné nebo dvou svíček nebo si vyberte formaci s více svíčkami.

Předpokládejme, že jste vybrali velkou svíčku s malými knoty. Svíčka ukazuje silný pohyb trhu. Indikátor CCI pak můžete kombinovat s tímto svícnem a vytvořit tak ideální prostředí pro obchodování.

Navíc, pokud je svíčka malá, měli byste být při obchodování opatrní, protože malá svíčka neindikuje silnou dynamiku trhu.

Obchodování s divergencemi CCI – Zde je návod:

Třetí strategií je obchodovat divergenci CCI s vysokými/nízkými opcemi. Chcete-li použít tuto strategii, měli byste najít trend průzkumem trhu.

Viz tento příklad:

CCI-indikátor-divergence-obchodování
CCI divergence

Poté můžete monitorovat CCI. Pokud CCI vykazuje stejný trend, můžete použít možnosti vysoké/nízké. Ale jakmile indikátor ukáže divergenci, měli byste předpovědět, že se trh otočí. A podle toho musíte vybrat dobu vypršení platnosti.

Aby byla tato strategie úspěšná, měli byste pečlivě analyzovat indikátor CCI a hledat trend.

CCI strategie obchodování v duálním časovém rámci

Poslední doporučenou obchodní strategií je obchodní plán CCI v duálním časovém rámci. Tento strategie používá vysoké časové rámce pro předpovídání obchodů s nízkým rizikem a vysokou ziskovostí.

Závěr: CCI je mocný nástroj

Indikátor CCI je vynikající způsob, jak předpovídat tržní prostředí. Také zobrazuje jasné a přesné spekulace, které vám mohou pomoci vyhrát obchod.

Je však důležité si uvědomit, že stejně jako ostatní ukazatele má i CCI určitá omezení. Například někdy tento indikátor poskytuje špatné signály.

Proto je nezbytné zvážit omezení a podle toho tento ukazatel používat. Kromě toho byste také měli používat strategie k úspěšným obchodům s indikátorem indexu komoditního kanálu.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

O autorovi

Percival Knight
Již více než deset let jsem zkušeným obchodníkem s binárními opcemi. Hlavně obchoduji 60sekundové obchody s velmi vysokou návštěvností. Moje oblíbená strategie je používání svícnů a falešných útěků

Napsat komentář