Jak používat Fibonacciho retracement pro binární opce – strategie

Je možné rychle provádět obchodování s binárními opcemi, protože závisí na jednoduchém návrhu ano nebo ne. Obchodníci mohou určovat nabídku tím, že porozumí trhu, udržují se v aktuálním stavu s finančními zprávami a sledují cenové trendy. 

Ale jak lze předvídat pohyb na trhu binárních opcí, protože jsou ve své podstatě nestálé? Odpovědí jsou technické ukazatele. Na ukazatele obchodování lze nahlížet jako na matematickou hodnotu používá se v grafech a grafech k pochopení tržních vzorců. 

Technické ukazatele pomáhají obchodníkovi získat lepší představu o trhu aby mohli vstoupit nebo vystoupit z obchodu s obrovskou ziskovostí. Ukazatele jsou rozděleny do čtyř kategorií, tj. hybnost, volatilita, trend a objem. 

Fibonacciho-retracement-příklad

Technický indikátor si můžete snadno najít sami, protože je k dispozici spousta možností. Pokud však chcete použít indikátor, který vám může pomoci předvídat budoucí zvrat ceny, Fibonacci Retracement by měl být vaší volbou. 

Tento ukazatel není pro každého. Pokud se však použije správně, lze přesně předpovědět budoucí cenový pohyb aktiva. 

Ale je tento obchodní nástroj spolehlivý? Jaké jsou jeho nevýhody? A jak může pomoci s obchodováním binárních opcí? Chcete-li najít odpovědi na tyto a další otázky, můžete pokračovat ve čtení tohoto příspěvku.

Co je nástroj Fibonacci Retracement?

Fibonacci Retracement je robustní nástroj technické analýzy, který se obecně používá k pochopení podstaty trhu s binárními opcemi. Tento technický indikátor je stejně funkční jako MACD a indikátor klouzavého průměru.  

Jedna věc, která dělá nástroj Fibonacci Retracement výjimečným, je jeho historie. Tento nástroj je založen na tisíciletých matematických pozorováních. S pomocí tohoto nástroje mohou obchodníci předvídat oblasti podpory a potenciální cíle pro rezistenci. 

V poslední době se Fibonacci Retracement stal oblíbeným nástrojem mezi obchodníky, protože pomáhá vyvinout jednoduchý a snadný strategie obchodování s binárními opcemi. Pomocí tohoto indikátoru může každý obchodník sledovat cenu aktiva nebo binárních opcí prostřednictvím grafu cena versus čas. 

Jaké jsou různé úrovně Fibonacciho retracementu?

Úrovně Fibonacciho retracementu jsou v grafu znázorněny vodorovnými čarami. Tyto čáry představují úroveň podpory a odporu v grafu. Úrovně jsou odvozeny z Fibonacciho sekvence a jsou zastoupeny v procentech. 

Zde procento udává, o kolik z předchozího pohybu se cena vrátila. Těchto šest úrovní je 23.6%, 38.2%, 50%, 61.8%, 78.6% a 100%. Kromě toho je 50% také Fibonacciho poměr. Není však oficiálně schválen. Tato procenta pomáhají obchodníkovi vědět o oblastech na grafu, kde se cena aktiva obrátí nebo zastaví. 

Fibonacciho-retracement-úrovně

Obchodníci mohou použít indikátor Fibonacci Retracement k nakreslení mezi dvěma významnými cenovými body, řekněme nízkou a vysokou hodnotou aktiva. Poté indikátor vytvoří úroveň mezi dvěma cenovými body. 

Například cena aktiva se zvýší o $10 a poté klesne o $2,36. Z toho můžete usoudit, že cena byla vysledována o 23,6%. Fibonacci Retracement se také používá k určení úrovně stop loss, zadávání vstupních příkazů a stanovení cenových cílů. 

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Jak vypočítat úrovně Fibonacciho retracementu?

No, neexistuje žádný daný vzorec pro výpočet úrovně Fibonacciho retracementu. Polohu ale můžete vypočítat výběrem dvou krajních bodů. Poté musíte nakreslit čáru, která tyto dva body spojuje. 

Spojující čára se nazývá trendová čára, protože ukazuje cenový trend mezi dvěma body. Další čáry lze kreslit, když se procento pohybuje. 

Například cena položky se pohybuje z $10 na $15. Tyto dva body můžete použít pro kreslení indikátoru retracementu. Nyní, abyste vypočítali 23,61 TP1T položky, musíte provést rychlý výpočet. 

$15 – ($5 x 0,236) = $13,82

Po tomto výpočtu můžete jako obchodník dojít k závěru, že úroveň 23,6% položky bude na cenové úrovni $13,82. 

Jak může Fibonacci Retracement pomoci s obchodováním binárních opcí?

Pro použití Fibonacciho Retracement musí obchodníci nakreslit procentní čáry do grafu. Tyto řádky pomáhají předpovídat, kde na trhu nastanou změny cen. Tato data vám mohou pomoci spekulovat, kdy musíte koupit nebo prodat binární opce. 

Existují tři pravidla, která si obchodníci musí pamatovat při používání nástroje Fibonacci Retracement. 

  • Úroveň Fibonacciho retracementu by neměla být vnímána jako signál. Je to proto, že je to úroveň, kde se pravděpodobně objeví signál na trhu obchodování s binárními opcemi. 
  • Signály, které se vyskytují na jednom z procent retracementu, jsou lepší než na jiných úrovních. Někdy se však silný signál vyskytuje také mezi dvěma řádky. 
  • Pokud je úroveň retracementu v obchodním grafu prolomena byť jen jednou, cíl se posune na následující úroveň retracementu. Pokud je tah silnější než předchozí úroveň, bude tah pokračovat stejným směrem. 
➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Jak používat úrovně Fibonacciho retracementu?

Chcete-li získat větší ziskovost z nástroje Fibonacci Retracement, můžete si zapamatovat několik věcí. 

  • Měli byste obchodovat silně trendy finanční nástroje, jako je zlato, EURUSD a další. 
  • Použijte přesný časový rámec, jako je denní graf. 

Můžete také analyzovat předchozí pohyby cen pochopit povahu ma. Pokud například vypočítáte nárůst ceny položky zdola nahoru, abyste vypočítali úroveň retracementu. Naměřená úroveň vám může pomoci porozumět retracementu ceny, když po růstu pokračovala v pohybu nahoru. 

Podobně můžete vypočítat pokles ceny shora dolů, abyste poznali úroveň retracementu. Tato úroveň označuje návrat ceny aktiva, když se po poklesu dále pohybovala směrem dolů. 

Obchodníci vzestupného trendu využívají nákupní vzory. Stejně tak obchodníci klesajícího trendu používají prodejní vzorec. 

Fibonacci-Retracement-levels-support

Je nástroj Fibonacci Retracement spolehlivý? 

Ačkoli je Fibonacci Retracement vynikající způsob, jak poznat pohyb cen aktiva, není spolehlivý. To proto, že má určitá omezení. 

Pokud nový obchodník používá nástroj Fibonacci Retracement k pochopení trhu binárních opcí, pravděpodobně použije data a čáry, jak je znázorněno v grafu. Zkušený obchodník by však vždy upravil řádky, aby zjistil přesné informace. 

Navíc je trh s binárními opcemi nestálý. Stává se tedy téměř nemožné předpovědět přesnou situaci aktiva nebo pohyb ceny. A když obchodníci použijí taková data, pravděpodobně přijdou o peníze, které do obchodování investovali. 

dále úroveň Fibonacciho retracementu neidentifikuje přesný bod obratu ceny na trhu. I když můžete získat odhadované informace, nemůžete si je splést s přesnými cenovými body. 

Nemluvě o tom, že celý koncept Fibonacciho Retracement je založen na číslech a výpočtech. Zatímco výpočet je generován na základě Fibonacciho procenta, neexistuje žádná logika. 

Kvůli nedostatku logiky se Fibonacciho Retracement stává komplexním ukazatelem pro obchodníky, kteří hledají zdůvodnění v jejich obchodní strategii

Nástroje pro makléře 

Fibonacciho Retracement je bezpochyby vynikající způsob, jak určit cenu aktiva. Výpočty, čísla a poměry však mohou obchodníka ohromit. 

Ale můžete použít výkonný nástroj pro zprostředkovatele, který je dodáván s pokročilým softwarem pro vytváření grafů, aby všechny výpočty fungovaly snadno a rychle. 

Zde jsou někteří populární makléři, kteří nabízejí vzory Fibonacciho grafu. 

Quotex 

Logo Quotex

Pokud hledáte obchodní platformu s nižší minimální částkou vkladu, Quotex by měla být vaše volba. Vyžaduje minimální vklad $5. Po vložení peněz můžete získat přístup k demo účtu. 

Při obchodování s Quotex můžete očekávat výplatní sazbu 98%, což je nejvyšší výplatní sazba nabízená jakoukoli platformou pro obchodování s opcemi. Tento broker však není právně registrován. 

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

IQ Option

Logo IQ Option

IQ Option je známá platforma pro obchodování binárních opcí, kterou CySEC reguluje. Tento spolehlivý broker potřebuje minimální vklad $10. Jakmile provedete vklad, můžete začít obchodovat s IQ Option pomocí vzorů Fibonacciho grafu. 

Po vložení minimální částky můžete také získat přístup k demo účtu. A výplatní sazba nabízená IQ Option je 90%. 

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

RaceOption 

Logo RaceOption

RaceOption je další obchodní platforma, kterou můžete použít k investování svých peněz na trhu binárních opcí pomocí vzorů Fibonacciho grafu. Platforma byla spuštěna v roce 2014 a nabízí výplatní sazbu 90%. 

Minimální vklad potřebný k obchodování z RaceOption je $250. I když je částka trochu vysoká, stojí to za to, protože tento broker nabízí přístup ke třem různým obchodním platformám na základě částky, kterou jste zaplatili. 

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Závěr 

Fibonacci Retracement je populární obchodní nástroj, který používá více obchodníků k analýze trhu s binárními opcemi. Pomocí Fibonacciho linií mohou obchodníci získat představu o cenovém trendu aktiva. 

Na tato data se však nelze zcela spoléhat, protože nevypovídají o přesném bodu obratu ceny aktiva na trhu. Také tento ukazatel má určitá omezení, která obchodníci nemohou přehlédnout. 

Celkově vzato je Fibonacci Retracement vynikající nástroj, který vám může pomoci dosáhnout vašich obchodních cílů. 

O autorovi

Percival Knight
Již více než deset let jsem zkušeným obchodníkem s binárními opcemi. Hlavně obchoduji 60sekundové obchody s velmi vysokou návštěvností. Moje oblíbená strategie je používání svícnů a falešných útěků

Napsat komentář