Jak používat ekonomický kalendář pro obchodování binárních opcí

A užitečné nástroj pro obchodování binárních opcí je hospodářský kalendář. Poskytuje vám denní finanční zprávy a lze jej považovat za časovou osu politických a ekonomických aktivit. Kromě toho ukazuje výsledky obchodních ukazatelů používaných k hodnocení konkrétních sektorů ekonomiky.

U všech účastníků finančního trhu lze tato data použít k predikci událostí na trhu. Slouží vám také jako základ pro rozhodování o krátkodobých, střednědobých a dlouhodobých investicích, protože naměřené ukazatele ukazují, jak zdravá je ekonomika dané země.

Ekonomický kalendář lze nalézt na několika webových stránkách a je přístupný zdarma. V následujícím příkladu použijeme pro ilustraci ekonomický kalendář Investing.com. Pro obchodování binárních opcí si můžete vybrat i jakýkoli jiný vhodný ekonomický kalendář.

Jak používat ekonomický kalendář pro obchodování binárních opcí

Nejdůležitější fakta o ekonomickém kalendáři pro obchodování binárních opcí:

  • Ekonomický kalendář může být zásadním nástrojem pro pochopení událostí na trhu a ekonomického zdraví.
  • Provedeme vás typickou strukturou ekonomického kalendáře, včetně časového pásma, informací o zemi a indikátorů volatility, abychom vám pomohli efektivně se v něm orientovat.
  • Ukážeme vám, jak interpretovat ekonomický kalendář se zaměřením na klíčové faktory, jako je datum, čas a země původu, abyste mohli naplánovat svou obchodní strategii podle tiskových zpráv.
  • I když je ekonomický kalendář cenným zdrojem, je důležité jej používat ve spojení s dalšími nástroji a strategiemi binárních opcí.

Takto je obvykle strukturován ekonomický kalendář

Ekonomický kalendář od Investing.com

Bez ohledu na to, jaký ekonomický kalendář používáte, obvykle mají podobnou strukturu. Zde se obecně uvádí standardní čas finančních trhů, americký východní čas.

Nahoře jsou užitečné informace o zemi, ze které tisková zpráva pochází. Často se zobrazuje buď vlajka země, nebo její zkrácený název. Tyto informace můžete využít k určení, která měna bude s největší pravděpodobností ovlivněna volatilitou při zveřejnění zprávy.

Je běžné najít fundamentální indikátory nebo události tiskových zpráv, které lze obchodovat. Zde může klikací odkaz zobrazit rozbalovací nabídku vysvětlující, co konkrétní indikátor měří a jak je důležitý pro aktuální obchod.

Součástí ekonomického kalendáře je i přehled volatility. Různé formáty zobrazují indikátor volatility, zejména hvězdičky, barevné kódy (červená, žlutá a zelená) nebo vykřičníky jsou standardní formáty. Uvádějí, jak zpráva pravděpodobně ovlivní danou měnu. Úrovně dopadu se pohybují od nízké přes střední až po vysokou.


Jak interpretovat ekonomický kalendář jako obchodník s binárními opcemi

Aby bylo možné interpretovat ekonomický kalendář v obchodování s binárními opcemi, je důležité podívat se na několik faktorů. Zejména datum a čas jsou první obchodní úvahy, kterým věnujete pozornost při plánování obchodní strategie pro novinky.

Kliknutím na tlačítko načtete obsah ze sslecal2.investing.com.

Načíst obsah

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
Ekonomický kalendář v reálném čase poskytuje Investing.com.

Vědět, kdy budou zprávy zveřejněny, vám také připomene, abyste co nejdříve uzavřeli otevřené pozice, abyste je ochránili před volatilitou trhu po zveřejnění. Kromě toho je užitečné poznamenat, ze které země zprávy pocházejí. Než investujete své peníze, přečtěte si o tom. Zde je třeba věnovat zvláštní pozornost skutečným, očekávaným, starým a novým číslům.

Kromě používání pouze ekonomického kalendáře nezapomeňte implementovat různé strategie obchodování s binárními opcemi a využít jiné nástroje binárních opcí získat více dat pro svá investiční rozhodnutí. Zejména ekonomické kalendáře by neměly být jediným zdrojem informací pro obchodování binárních opcí.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Některé často kladené otázky (FAQ) o ekonomickém kalendáři:

Co je ekonomický kalendář a jak je užitečný pro obchodování s binárními opcemi?

Pokud se zabýváte obchodováním s binárními opcemi, ekonomický kalendář může být neocenitelným nástrojem. Poskytuje denní finanční zprávy a slouží jako časová osa politických a ekonomických aktivit. Tyto datové body vám mohou pomoci předvídat události na trhu a činit informovaná rozhodnutí o krátkodobých, střednědobých a dlouhodobých investicích.

Jaká je struktura ekonomického kalendáře?

Obvykle se řídí standardním časem finančních trhů, obvykle východním časem USA. Kalendář často obsahuje informace o zemi, odkud zprávy pocházejí, což vám může pomoci

Jak mohu použít ekonomický kalendář k rozhodování o obchodování?

Musíte vzít v úvahu několik faktorů, jako je datum, čas a země původu zpráv. Pak musíte vědět, jak tyto faktory interpretovat, abyste mohli efektivně naplánovat svou obchodní strategii.

O autorovi

Percival Knight
Již více než deset let jsem zkušeným obchodníkem s binárními opcemi. Hlavně obchoduji 60sekundové obchody s velmi vysokou návštěvností. Moje oblíbená strategie je používání svícnů a falešných útěků

Napsat komentář