Bináris opciós gyertyatartó diagramok – A legjobb minták és stratégiák

A bináris opciós kereskedés egy részvény vagy bármely adott eszköz vételének vagy eladásának módja az árra spekulálva. Bár a kereskedés könnyűnek hangzik, a valóságban ez nem ilyen egyszerű. 

Ennek az az oka, hogy ha egy eszköz ármozgását nem spekulálják megfelelően, a kereskedő elveszíti az összes befektetett összeget. De pontosan a bináris opciós áruk ármozgásának előrejelzése kissé körülményes. 

Tekintse meg a teljes mintázatú videómat:

Youtube

A videó betöltésével elfogadod a YouTube adatvédelmi szabályzatát.
Tudj meg többet

Videó betöltése

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iVGhlIGJlc3QgQmluYXJ5IE9wdGlvbnMgQ2hhcnQgUGF0dGVybnMgKEhpZ2ggcmV0dXJuIHJhdGUhICsgU3RyYXRlZ2llcykiIHdpZHRoPSI2NDAiIGhlaWdodD0iMzYwIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LnlvdXR1YmUtbm9jb29raWUuY29tL2VtYmVkL3ZLdS13UEVqSXpjP2ZlYXR1cmU9b2VtYmVkIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmU7IHdlYi1zaGFyZSIgYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==

Kereskedőként figyelemmel kell kísérnie az árfolyam alakulását, a piaci ingadozásokat és a pénzügyi híreket. A megfelelő információk birtokában meghozhatja a megfelelő döntéseket. Az egyik eszköz, amely segíthet a jövedelmezőség piacának elemzésében, a gyertyatartó diagram. 

De mi is az a gyertyatartó diagram? Hogyan lehet olvasni egy gyertyatartó táblázatot? Mik a mintái? Hogyan készítsünk diagramelemzést? Nos, ezekre a kérdésekre és még sok más kérdésre adjuk meg a választ ebben az útmutatóban. 

Tipikus példa arra, hogyan néznek ki a gyertyatartók a bináris opciós kereskedésben
Gyertyatartó kereskedési stratégia

Mi az a gyertyatartó diagram? 

A gyertyatartó diagram egy olyan eszköz, amelyet a kereskedők használnak bináris opciókkal kereskedés közben. Ez egy egyszerű módja az opciós piacon forgalmazott eszközök árfolyammozgásának jobb megjelenítésének. 

A gyertyatartó diagramon keresztül a kereskedő gyorsan megértheti egy áru adott időpontban fennálló nyitási, zárási, magas és alacsony árát. Mivel ez a diagram segít a kereskedőnek gyorsan megérteni az ármozgásokat, megbízható kereskedési eszközzé vált.   

Lásd a gyertyatartó diagram példáját:

Bináris-opciók-gyertyatartó-diagram

Egy diagramban, több gyertyatartó van, és mindegyik egy kereskedést jelöl. Egy egyedi gyertyatartó láttán a kereskedő megértheti, mi lesz egy eszköz ára a közeljövőben. 

A gyertyatartó minták piacelemzése sikeresebb és pontosabb, mint bármely más bináris opciós kereskedési diagram. Ez azt jelenti, hogy ez a piacfelmérési módszer valóban működik. 

Ezenkívül a gyertyatartó diagramok segítenek a professzionális kereskedőknek megismerni a piac alapvető érzéseit. Így mélyebb információkat ad. Tehát logikus, hogy a kereskedők miért használnak gyertyatartó diagramokat. 

A gyertyatartó diagramok gyors története 

Jó lenne tudni a gyertyatartó diagram eredetét, hogy jobban megértsük, hogyan kezdődött. 

Nos, a gyertyatartó diagramok nem egy új koncepció vagy módszer a piac elemzésére. Már több mint egy évtizede létezik. Egy japán rizskereskedő készítette ezt sikeres kereskedési diagram a tizennyolc században to megérteni egy cikk áringadozását. 

Gyertyatartók a bináris opciós kereskedésben

Munehisa Homma, a gyertyatartó diagramok készítője megértette, hogy a kereskedők érzelmei jelentős szerepet játszanak az áruk árának ingadozásában. Így elindította a gyertyatartós listákat, és ez azóta is egyre népszerűbb. 

Ez a diagram minden kereskedési platform alapvető elemévé vált, és számos kereskedőnek segített abban, hogy világosabb betekintést nyerjen a piacba.

A legjobb bináris bróker:
(Kockázati figyelmeztetés: A kereskedés kockázatos)

Pocket Option – Kereskedjen magas nyereséggel

123455.0/5

Pocket Option – Kereskedjen magas nyereséggel

  • Nemzetközi ügyfeleket fogad
  • Magas kifizetések 95%+
  • Professzionális platform
  • Gyors befizetések
  • Társadalmi kereskedés
  • Ingyenes bónuszok
(Kockázati figyelmeztetés: A kereskedés kockázatos)

Gyertyatartó vs. oszlopdiagramok 

A gyertyatartó és a sávdiagramok egyaránt alkalmasak a kereskedési adatok megjelenítésére. Azonban van különbség. Az oszlopdiagramokhoz képest a gyertyatartó jobb, mert könnyen érthető. 

A gyertyatartó több színben és látványban jeleníti meg az információkat. Ez azt jelenti, hogy jobban kiemeli az árkülönbséget. 

Különböző gyertyatartó alkatrészek 

Elengedhetetlen, hogy megértsük a gyertyatartó összetevőit, hogy olvassuk az ártrendet az áru egy diagramon. 

A gyertyatartó diagram két különböző elemből áll, azaz a testből és az árnyékból. Piros és zöld színben kaphatók. Itt az árnyék a kereskedelem magas és mélypontját jelenti, míg a test nyitott és közeli tartományt jelez. 

Már a test színének vagy az árnyék méretének apró változása is jelentős ingadozást jelez a kereskedési világban. 

Gyertyatartó-leírás

Szín 

A fehér színnel ábrázolt zöld színű gyertyatartóban a felső rész jelzi a záróár egy eszközről, az alsó rész pedig a nyitóár. 

Ez azt jelenti, hogy a piac felfelé mozdult el, mert a záróár több, mint a nyitóár. Továbbá, ha a zöld színű gyertyatartó hosszú méretű, az azt jelenti, hogy az adott eszközt egy adott idő alatt sokat vásárolták. 

Ezzel szemben a szintén feketével ábrázolt piros színű gyertyatartóban az alsó része a záró, a felső része pedig egy eszköz nyitóárát jelzi. 

Tehát, amikor a gyertyatartó piros, akkor értelmezheti, hogy a piac lefelé mozdult el. Ez azért van, mert a nyitó ár több, mint a záróár. Hosszú piros színű gyertyatartó azt mutatja, hogy egy adott terméket egy adott időpontban sokat adtak el. 

Dióhéjban, a diagramon látható gyertyatartó színe egy cikk árának mozgását jelzi. 

Árnyék

A gyertyatartó színéhez hasonlóan az árnyéka is a piac változását jelzi. Mivel sok kereskedő nem elemzi a gyertyatartó kanóca és farka által képviselt adatokat, elveszíti a pénzét. 

Ha az árnyék a gyertyatartó teste felett van, kanócnak hívják. Ha azonban az árnyék lent van, akkor azt faroknak hívják. A kereskedési piac hangulata az árnyék hosszával is értelmezhető. 

A gyertya felső és alsó árnyéka szinte soha nem egyforma méretű. Ha a gyertyatartó kanóca hosszabb, mint a farka, ez azt mutatja, hogy a vevők irányították a piacot a kereskedés során. 

Hasonlóképpen, ha egy gyertyatartó farka hosszabb, mint a kanóca, az azt jelenti, hogy a piaci eladók aktívak voltak a kereskedés során. A pozíciótól függetlenül általában egy hosszú árnyék jelenik meg amikor egy trend hamarosan véget ér.  

De ha egy gyertyatartó kanóca és farka egyforma méretű, az a kereskedők és vásárlók határozatlanságát jelzi. 

A legjobb bináris bróker:
(Kockázati figyelmeztetés: A kereskedés kockázatos)

Pocket Option – Kereskedjen magas nyereséggel

123455.0/5

Pocket Option – Kereskedjen magas nyereséggel

  • Nemzetközi ügyfeleket fogad
  • Magas kifizetések 95%+
  • Professzionális platform
  • Gyors befizetések
  • Társadalmi kereskedés
  • Ingyenes bónuszok
(Kockázati figyelmeztetés: A kereskedés kockázatos)

What do the candlestick body and shadow represent in chart? 

Mivel tudja, mit jelent a gyertyatest teste és az árnyék, a méretük, arányuk és helyzetük jelentése a diagramon. 

Test-és-árnyék-gyertyatartók

A gyertyatartó test mérete 

Ha a diagramon egy adott gyertyatartó mérete folyamatosan növekszik, az ára is emelkedett. De ha a gyertyatartó hossza csökken, az éppen az ellenkezőjét mutatja, vagyis az áru ára csökkent a piacon. 

Gyertyatartó test-árnyék arány

Az árnyékhoz képest, ha a gyertyatartó teste hosszú, egy árucikk ára a piacon feljebb lépett a trenddel. Ha a helyzet hasonló marad, és az irány erős marad, a gyertyatartó teste tovább növekszik. 

A másik oldalon, ha egy gyertyatartó teste kisebb, mint az árnyék, az azt jelenti, hogy az áru ára nem mozog a trenddel. Így bizonytalanság van a piacon. 

A test helyzete

A gyertyatartó mérete és aránya mellett a test helyzete is jelentős szerepet játszik. 

Például, ha a gyertyatartó kicsi, hosszú farka és kanóca van, az azt jelenti, hogy egy adott eszköz ára visszatért az eredeti értékére. Általában akkor fordul elő, amikor a vevők megpróbálják növelni az árat, miközben az eladók csökkentik azt. 

A következő helyzet az, amikor a gyertyatartót az egyik végére helyezzük, és a másik oldalán hosszú árnyék van. Ez akkor fordul elő, ha az eszköz ára egy adott irányba mozdult el, akár a vevők, akár az eladók részéről. 

➨ Regisztráljon most a legjobb bináris brókerhez, az Pocket Option-hez!

(Kockázati figyelmeztetés: tőkéje veszélyben lehet)

The candlestick psychology for Binary Options trading

With candlesticks, you can read the psychology of the market in Binary Options trading. From our experience, the best way to read other trader’s minds is to interpret the wicks in candlesticks. See the picture below:

Binary Options candlestick psychology
Psychology of the market – Buyers get trapped

The wick is one of the best signals if you want to know in which direction the market will move. A lot of people are trading candlesticks, which means before the wick, other traders will see the full candle. Stronger other players are coming into the market and are pushing the market back. A rejection occurs, and we see the wick as a result. Many traders are trapped now in the wrong direction, and they need to close their positions.

By using wicks in Binary Options trading, we can generate a higher hit rate!

See my video about it:

Youtube

A videó betöltésével elfogadod a YouTube adatvédelmi szabályzatát.
Tudj meg többet

Videó betöltése

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iQmluYXJ5IE9wdGlvbnMgQ2FuZGxlc3RpY2sgUGF0dGVybiBQc3ljaG9sb2d5IChTZWNyZXQgdG8gc2VlIHRoZSByZWFsIG1hcmtldCkiIHdpZHRoPSI2NDAiIGhlaWdodD0iMzYwIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LnlvdXR1YmUtbm9jb29raWUuY29tL2VtYmVkL1I2YVh6YWU4OWxzP2ZlYXR1cmU9b2VtYmVkIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmU7IHdlYi1zaGFyZSIgYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==
A legjobb bináris bróker:
(Kockázati figyelmeztetés: A kereskedés kockázatos)

Pocket Option – Kereskedjen magas nyereséggel

123455.0/5

Pocket Option – Kereskedjen magas nyereséggel

  • Nemzetközi ügyfeleket fogad
  • Magas kifizetések 95%+
  • Professzionális platform
  • Gyors befizetések
  • Társadalmi kereskedés
  • Ingyenes bónuszok
(Kockázati figyelmeztetés: A kereskedés kockázatos)

Hogyan kell elolvasni a gyertyatartó táblázatot? 

A kereskedő megvizsgálhatja egy eszköz árát a piacon a gyertya két részének elemzésével, azaz a test és az árnyék. A diagram minden egyes gyertyatartója egy eszköz árának mozgását mutatja egy adott időpontban, például egy napon, egy héten vagy egy hónapban. 

Ezenkívül minden gyertyatartó diagramnak négy adatpontja van, azaz magas, alacsony, nyitott és zárás. Tehát, ha egy kereskedőnek fix kereskedési ideje van, a diagram ennek megfelelően frissül. 

Elemezheti az árnyékot és a gyertyatartó testét, hogy megismerje a piac hangulatát. És a spekulációi alapján üzletet köthet. 

A különböző gyertyatartó minták magyarázata:

Bár számos minta létezik, nem mindegyik működik hatékonyan. Ez azt jelenti, hogy nem segítenek a piac helyes előrejelzésében. És ezzel jelentős összeget veszíthet. 

A gyertyatartó minták két kategóriába sorolhatók, azaz bullish és bearish mintákra. E kettő alapján a kereskedők megérthetik a különböző mintákat.  

Bullish Pattern

Amikor a vevők uralják a piacot az eladók helyett, akkor kialakul egy bulling minta. Ez azt jelenti, hogy a záróár több, mint a nyitóár. A zöld vagy fehér szín a bullish jelenlétét jelzi a piacon. 

Bullish-Pattern
Bullish Pattern

Bearish minta 

A bearish minta a bullish mintázat ellentéte. Ez azt jelenti, hogy az eladók irányítják a piacot. A bearish minta láttán megállapítható, hogy a nyitóár magasabb, mint a záróár. Ezenkívül piros vagy fekete színnel is ábrázolják.

Íme néhány hasznos bearish és bullish gyertyatartó minta, amelyek növelhetik kereskedése jövedelmezőségét. 

Bearish-minta
Bearish minta
➨ Regisztráljon most a legjobb bináris brókerhez, az Pocket Option-hez!

(Kockázati figyelmeztetés: tőkéje veszélyben lehet)

Doji kereskedés 

Amikor a bináris piacot nem a bearish vagy a bullish irányítja, az a piac határozatlanságát mutatja. És ekkor alakul ki a Doji minta. Ez a minta további négy részre oszlik. 

Négy különböző Doji minta a gyakori Doji, a szitakötő Doji, a Gravestone Doji és a hosszú lábú Doji. De nem mindegyik jelenti a piaci határozatlanságot. A kereskedők könnyen megtalálhatják a Doji-mintát a gyertyatartó diagramon, mert azt a kereszt alakja ábrázolja. 

Doji-gyertyatartó
Doji

A Doji módszer előnyei

Ha kereskedés közben a piac felfelé mozdul, és Doji-mintázat mutatkozik, akkor a vásárlási lendület lelassításával arra következtethet, hogy az eladási akció elkezdődik. 

Ha a Doji mintaelemzés alapján kilép a piacról, jelentős nyereségre tehet szert. De fontos megerősíteni, hogy a piac pontosan azt jelzi, amit a Doji minta mutat. Ellenkező esetben hatalmas veszteség vár rád. 

A különböző gyertyatartó-változatok megértése 

Íme a négy népszerű Doji-mintaváltozat, és mit jeleznek. 

Doji-gyertyatartó-minták
Standard Doji

A szabványos Doji a gyertyatartó diagramban azt jelenti, hogy a vételi és eladási árak azonosak. Kereszt vagy plusz jel jelöli. 

Szitakötő Doji

A Dragonfly Doji a „T” alakú gyertyatartó a diagramon. A tetején egy kis test található, amelyet egy alsó hosszú kanóc követ. Ez a minta azt jelzi, hogy a piac magas áron nyílt meg, és lefelé jött. A kereskedés végén azonban azonos árszintre emelkedett. 

Dióhéjban a szitakötő Doji akkor jön létre, amikor az árfolyam csökken, de a vásárlók az utolsó pillanatban felfelé tolták. 

Sírkő Doji

A Gravestone Doji a Dragonfly Doji ellentéte. Ez a minta akkor alakul ki, ha egy eszköz záró és nyitó ára azonos alacsonyabb szinten van. 

A Gravestone Doji azt mutatja, hogy a piac megnyitásakor az árát hirtelen lenyomták az eladók. A kereskedők jó nyereséget érhetnek el, ha a sírköves Doji mintával kereskednek. 

Hosszú lábú Doji

A hosszú lábú Doji hasonlít egy közönséges Dojihoz. Azonban viszonylag hosszabb felső és alsó kanóca van. A hosszú kanóc a piac határozatlanságát mutatja. 

Ha meglátsz egy hosszú lábú Dojit, próbálj meg nem kereskedni bináris opciókkal (tudnod kell, hogy mikor), mivel ezzel elveszítheti az összes befektetett pénzét. Miután a kanóc megrövidül, kereskedhet. 

➨ Regisztráljon most a legjobb bináris brókerhez, az Pocket Option-hez!

(Kockázati figyelmeztetés: tőkéje veszélyben lehet)

Kitörési kereskedés 

A gyertyatartó diagramon látható kitörési kereskedés egy eszköz árfolyamának mozgását mutatja. Egy árucikk ára vagy túllépte az ellenállási szintet, vagy a támaszszint fölé került. 

A ellenállási vagy támogatási szint a veszteség megállítási pontjaként vagy belépőszintként is felfogható, amely segíthet a kereskedőknek hatalmas nyereségre szert tenni.  

Kitörési kereskedés

Amikor az ár túllép az ellenállási vagy támogatási szinten, a kereskedőknek két lehetősége van. Először is kiléphetnek a piacról, ha nem akarják, hogy kitörjön az ár. A piac elhagyása segíthet ezeknek a kereskedőknek megkímélni magukat a hatalmas veszteségektől. Másodszor, a kitörésre váró kereskedők akkor ugorhatnak be, amikor a kitörés jelentős profitot termel. 

A kitörés után a piaci volatilitás növekszik, és az árfolyam a kitörési irány felé mozdul el. Mivel a kitörés nagyobb áringadozást és nagyobb volatilitást jelez, nagyobb jövedelmezőséget hoz. 

Hogyan működik a breakout kereskedés 

Ha ezzel a mintával szeretne kereskedni, két dolgot kell elemeznie. Először is, az ellenállási szint érintésének következetessége. Ha az eszköz árfolyama többször is megérintette az ellenállási és támogatási szintet, az elemzésük érvényesebbé válik. 

Másodszor pedig, hogy mennyi ideig marad játékban. Ha a támogatási és ellenállási szint hosszú ideig a pozíciójukban maradnak, az eredmény kedvezőbb. 

A kereskedők gyorsan azonosíthatják a diagrammintázat kitörését, mivel az általában a trend kiindulási pontján található. Tehát, ha tudja, hogyan lehet azonosítani a kitörést a piacon, növelheti jövedelmezőségét. 

A legjobb bináris bróker:
(Kockázati figyelmeztetés: A kereskedés kockázatos)

Pocket Option – Kereskedjen magas nyereséggel

123455.0/5

Pocket Option – Kereskedjen magas nyereséggel

  • Nemzetközi ügyfeleket fogad
  • Magas kifizetések 95%+
  • Professzionális platform
  • Gyors befizetések
  • Társadalmi kereskedés
  • Ingyenes bónuszok
(Kockázati figyelmeztetés: A kereskedés kockázatos)

Hamis kitörési kereskedés 

A következő gyertyatartó kereskedési minta a hamis kitörés. Ez a minta a kitörés ellentéte, és pontosan az, aminek hangzik.

Hamis kitörési kereskedés
Hamis kitörési kereskedés

Az egyik dolog, ami érdekessé teszi a hamis kitörési mintát, az a kiszámíthatatlanság. Az ár úgy mozog, hogy a kereskedők azt feltételezik, hogy kitörhet. Tehát kereskednek; az ár azonban megtéveszti a kereskedőt azzal, hogy visszatér ugyanarra a szintre.  

A hamis kitörés az egyik fontos kereskedési minta, amelyet még a tapasztalatlan kereskedők is megérthetnek és azonosíthatnak. A kereskedési diagram hamis kitörése két dolog egyike. Vagy hamarosan újraindul az ártrend, vagy az ár hamarosan megváltozik. 

Ez a helyzet akkor áll elő, amikor a kereskedők megpróbálnak belépni a piacra, amikor minden stabil. Amikor azonban beírnak, az ár fordított. Így az időkeret számít a hamis kitörésnél. 

Hogyan kereskedjünk hamis kitörésekkel? 

Bármilyen piaci körülmény és ártrend esetén előfordulhat hamis kitörés. Sikeres kereskedés a hamis kitörésben, a kereskedőknek meg kell tenniük néhány dolgot. 

  • Figyeljen a pénzügyi hírekre. 
  • Próbáld megérteni a hamis kitörés okát.
  • Felméri a hamis kitörést és azt, hogy ez hogyan befolyásolja az ártrendet. 
  • Ügyeljen a piac szélsőséges pontjaira. 

Ha nem akarsz elkapkodni hamis kitörési kereskedés, megvárhatja, amíg az eszköz ára a tartományon kívülre zár. Ha ez néhányszor megtörténik, feltételezhető, hogy az ártrend újra beindul. 

➨ Regisztráljon most a legjobb bináris brókerhez, az Pocket Option-hez!

(Kockázati figyelmeztetés: tőkéje veszélyben lehet)

Trendvonal kereskedés 

A trendvonal egy módja annak, hogy megismerjük egy eszköz ártrendjét a piacon. A trendvonal azonosítása segíthet a kereskedőknek sikeres kereskedésekben. Ennek az az oka, hogy a trendline segít a kereskedőknek tudni, hogy a piac az ő javukra dolgozik-e vagy sem. 

A trendvonal egy egyszerű és könnyen használható eszköz, kategóriákra osztva, pl. lefelé irányuló trendvonal és felfelé irányuló trendvonal

Trendvonal kereskedés
Trendvonal kereskedés

A gyertyatartó diagramon felfelé mutató trendvonal azt jelzi, hogy túl sok a vásárlás a piacon. Ez azt jelenti, hogy egy eszköz ára valószínűleg növekedni fog. Másrészt egy csökkenő trendvonal jelzi a kínálati nyomást. A csökkenő trendvonal az árfolyam csökkenéséhez vezet. 

Továbbá, ha a trendvonal lapos, az azt jelenti, hogy a piaci ár egyenletes irányban mozog. A kereskedők nem tarthatnak hosszú pozíciót, ha csökkenő trendvonalat látnak. 

A diagramon egy trendvonalat ársorozat összekapcsolásával hozunk létre. A jobb ötlet érdekében a kereskedőknek csak a fő ingadozási pontokra kell összpontosítaniuk. Miután elkészítette a trendvonalat, gyorsan azonosíthatja a piacot. 

A trendvonal körül kell kereskednie, hogy jobb kereskedési lehetőségeket ragadjon meg és növelje jövedelmezőségét. A piacra lépéssel megvárhatja, amíg az ár áttöri a trendvonalat. 

Bullish/Bearish Engulfing Pattern

Bearish-Engulfing-minta

Egy másik népszerű gyertyatartó minta a bullish/bearish elnyelő minta. Egyike azon kevés mintáknak, amelyek könnyen azonosíthatók, és minden lényeges információt tartalmaz. 

A gyertyatartó diagram bullish bekebelezési mintája csökkenő tendenciát mutat. Ez azt jelenti, hogy nő a vásárlási minta a piacon. Két zöld gyertya képviseli. A második zöld gyertya elnyeli az előző piros gyertya testét. 

A bearish elnyelő minta ellentéte a bullish elnyelő mintának. Ez a minta akkor fordul elő, amikor az eszköz ára csökken, ahogy egyre több eladó lép be a piacra. Ezt a mintát két piros gyertya képviseli, ahol a piros gyertya elnyeli a következő zöld gyertyát. 

Ha bearish vagy bullish mintát észlel, ez azt jelenti, hogy lesz egy fordulat a trendben. Ha a kereskedők pozíciót tartanak egy olyan eszközön, amelynek ártrendje hamarosan véget ér, akkor ezt a mintát használhatják a trendpiacról való kilépéshez. 

➨ Regisztráljon most a legjobb bináris brókerhez, az Pocket Option-hez!

(Kockázati figyelmeztetés: tőkéje veszélyben lehet)

Hajnalcsillag / Estcsillag minta

Reggel- és Est-csillag
Bullish és Bearish estélyi csillag

A Hajnalcsillag és az esti csillag mintázat kissé eltér a bullish elnyelő és a bearish elnyelő mintától, mivel kettő helyett három gyertyát tartalmaz. 

A hajnalcsillag-mintázat három gyertya vizuális ábrázolásaként határozható meg, amelyek lefelé mutató trendet alkotnak. A hajnalcsillag jelenléte a gyertyatartó diagramon azt jelzi, hogy az árfolyam trendje megfordul. 

A gyertyatartó diagramon látható esti csillag minta pontosan az ellentéte a hajnalcsillag mintának. Emelkedő trendet jelent a piacon. Az esti csillagok egy eszköz jövőbeli árfordulójáról is árulkodnak. 

Ezt a mintát általában akkor jelenik meg, ha a piac magasabb mélypontokat vagy magasabb csúcsokat mutat. Ha kereskedni szeretne az Evening Star gyertyatartó mintával, ne várja meg az árak csökkenését, mert elveszítheti a kereskedést. 

Piercing minta

A piercing minta a visszahúzódás során vagy a csökkenő trend végén alakul ki. Továbbra is két kategóriába sorolható, azaz mackó gyertya és bullish gyertya. 

Ez a minta akkor található meg a diagramon, amikor a második gyertya, azaz a bullish gyertya az első gyertya, azaz a medve gyertya közepén záródik. Ez a helyzet a csökkenő trendpiacon áll elő. 

➨ Regisztráljon most a legjobb bináris brókerhez, az Pocket Option-hez!

(Kockázati figyelmeztetés: tőkéje veszélyben lehet)

Bevált gyertyatartó diagram stratégia kezdőknek

Bemutatom neked két bevált gyertyatartó stratégiát a bináris opciók kereskedelméhez. Gyakran használom őket, amikor felismerem, hogy a piac fordulatot vesz.

Támogatás és ellenállás kereskedés

Az első stratégia, amit szívesen használok a 60 másodperces bináris opciós kereskedésekben. Egy gyakorlatias szakmával szeretném szemléltetni.

Ebben a példában EUR/USD árfolyammal kereskedek. Először 60 másodpercre állítottam az időkeretet. Ezután váltok a 60 másodperces és az 5 perces diagramok között, és alaposan megnézem a támogatási és ellenállási szinteket és a trendvonalakat. Ennek a stratégiának az a célja, hogy megjósolja a következő gyertyát, amely nyereséget termel egy rövid, 60 másodperces kereskedéssel.

A jobb áttekintés érdekében lerajzolom a támogatási és ellenállási szinteket.

Egy gyertyatartó diagram támogatási és ellenállási szintjének rajza

Ez a stratégia a támogatás és az ellenállás tartományán belüli kereskedelmet feltételezi. Gondolom emelkedni fog az ár, de még nem kezdem el a kereskedést és várok egy megerősítő gyertyát.

Megerősítő gyertya egy gyertyatartó táblázatban

Amint a fenti képen látható, van egy Hammer gyertya. A kalapács jó jelzés arra, hogy a piac felfelé halad.

Mielőtt elkezdenék a kereskedést, konzultálok az RSI indikátorral és a Bollinger sávokkal. Ezt gyorsan kell megtenni, mert a kereskedés rövid távú. Mindkét kereskedési mutató arra utal, hogy a piac rövid távon felfelé mozdul el. Mivel van egy kalapácsos gyertyatartó minta, amely megerősíti a feltételezésemet, vételi rendelést nyitok.

Egy egyszerű kereskedési stratégia, amivel 500 euróból 955 eurót kerestem ebben a kereskedésben. A stratégia egyszerű, de hatékony, mert háromszor annyi megerősítést kapunk, hogy a kurzusok a feltételezések szerint fognak futni. Az RSI indikátor lendületjelzőként segít előre jelezni a trend sebességét és irányát.

Kombináld a gyertyatartót más jelzőkkel

A gyertyatartóval való kereskedés utolsó módja az a gyertyatartót más mutatókkal kombinálva. Ha ezt teszi, akkor maximalizálja az esélyét, hogy nagyobb nyereséget érjen el. Így nem visel el több veszteséget. Így sok különböző kereskedési lehetőséget is megnyithatsz magadnak. És ha megfelelő az időzítés, akkor kinyithatja a siker kapuját, és mesterkereskedővé válhat. 

Kombinálja a gyertyatartó diagramokat indikátorokkal

Hogyan olvassunk el egyetlen gyertyát?

Ha úgy dönt, hogy egyetlen gyertyatartóval kereskedik, ismernie kell az egyetlen gyertya olvasásának helyes módját.

Ha egyetlen gyertyával kereskedik, és egy hosszú felső árnyékot vesz észre, az ár csökkenni fog. Ez azért van, mert a befektetők el akarnak adni. Másrészt, ha hosszú lefelé mutató árnyékot észlel, az azt jelenti, hogy a piaci árfolyam emelkedik. 

Hasonlóképpen, ha van Doji gyertya minta, az határozatlanságot mutat. És ez a dolog ugyanazt a nyitó és záró árat jelzi. Végül, ha egyetlen gyertyatartó kereskedése során kalapácsmintát észlel a diagramon, ez azt jelenti, hogy a vevők akcióban vannak. 

Következtetés: Használjon diagrammintákat a bináris opciók megnyeréséhez

Míg a bináris opciók piacán több grafikon is ábrázolható, érdemesebb egy gyertyatartó diagramot választani. Ez azért van így, mert könnyen érthető, és a piac teljes hangulatáról árulkodik. 

De a nyereség eléréséhez elengedhetetlen egy olyan gyertyatartó minta kiválasztása, amely részletes információkat ad az ártrendről. A megfelelő információk birtokában helyesen spekulálhat a piacon, és nyerő kereskedést köthet. 

Ahhoz, hogy sikeres kereskedővé váljon, kiválaszthatja a megfelelő gyertyatartó mintát, ragaszkodjon egy részletes stratégiához, és soha ne hagyja abba a tanulást. 

További olvasnivalókért elolvashatja a mi ABCD minta útmutató bináris opciókhoz vagy Harmonikus minta útmutató.

➨ Regisztráljon most a legjobb bináris brókerhez, az Pocket Option-hez!

(Kockázati figyelmeztetés: tőkéje veszélyben lehet)

A szerzőről

Percival Knight
Több mint tíz éve tapasztalt bináris opciós kereskedő vagyok. Főleg 60 másodperces kereskedésekkel kereskedek nagyon magas találati aránnyal. A kedvenc stratégiám a gyertyatartók és a hamis kitörések használata

Írj hozzászólást