Bináris opciók trendvonal kereskedési stratégia magyarázata

Pontosan kell spekulálnia az eszközök ármozgásával, hogy megnyerje a bináris opciós kereskedést. Ha az előrejelzései tévesek, akkor a teljes kereskedési összeget elveszíti. Ez azért van, mert a bináris opciók "mindent vagy semmit" kereskedelem. 

A helytelen spekulációk a hibás kereskedési piacelemzésből, a megbízhatatlan stratégiákból és a pontatlan kereskedési eszközökből fakadnak. És a kereskedéshez elérhető többféle eszköz, ami nem könnyíti meg a dolgokat. 

Van azonban egy kereskedési eszköz, amellyel pontos eredményeket, azaz trendvonalakat generálhat. Ez az egyik legnépszerűbb eszköz, amelyet a bináris opciós kereskedéshez használhat. A Trendlines olyan technikai elemzési kereskedési eszközök, amelyeket használhat dolgozzon ki egy részletes kereskedési stratégiát. 

Ha trendvonalakat szeretne használni a bináris opciókkal való kereskedéshez, meg kell értenie ennek a technikai elemző eszköznek az alapjait. Ezenkívül meg kell tanulnia a különböző trendvonalakat stratégiákat és a trendvonalak megrajzolásának helyes módja. 

Ebben az útmutatóban minden választ megtalál. 

Mi az a trendvonal? 

A trendvonal egy technikai eszköz, amellyel elemezheti a bináris opciós kereskedési piacot. Főleg a hagyományos fel/le kereskedéshez használják. Ezenkívül a trendvonal könnyen megrajzolható, és releváns kereskedési információkat tartalmaz. 

Trendline-kereskedelem-1
Trendvonal példa

A trendvonal két sorból áll, amelyek egy adott eszköz árával együtt futnak. Megmutatja a magas és az alacsony árakat a piacon. Általában, trendvonalak közel és párhuzamosan futnak egymással. 

A magasabb csúcsokat és a magasabb mélypontokat összekötő vonalat trendvonalnak nevezzük. Itt a magasabb csúcsok trendvonalát ellenállásvonalnak is nevezik, a magasabb mélypontok vonalát pedig támaszvonalnak. 

A kereskedési diagramon, ha a trendvonalak keresztezik egymást, az ékmintát hoz létre. Ha azonban a vonalak elszaladnak, az kiszélesedő ékmintát mutat. 

A legjobb bináris bróker:
(Kockázati figyelmeztetés: A kereskedés kockázatos)

Pocket Option – Kereskedjen magas nyereséggel

123455.0/5

Pocket Option – Kereskedjen magas nyereséggel

  • Nemzetközi ügyfeleket fogad
  • Magas kifizetések 95%+
  • Professzionális platform
  • Gyors befizetések
  • Társadalmi kereskedés
  • Ingyenes bónuszok
(Kockázati figyelmeztetés: A kereskedés kockázatos)

Különböző trendvonalak magyarázata:

A trendvonal egy eszköz mozgását jelzi a piacon. Három kategóriába sorolható, azaz csökkenő, emelkedő és oldalirányú trendre. 

Emelkedés

Trend-vonal-példa-felfelé irányuló trend
Trendvonal példa emelkedő trend

A trendvonal emelkedő trendje az a helyzet, amikor egy áru ára felfelé ívelő pályán mozog. Ebben a trendben egy eszköz alsó és felső értéke folyamatosan növekszik.  

Gyorsan lehet emelkedő tendenciát azonosítani a kereskedési piacon magasabb csúcsok és mélypontok azonosításával. A piac emelkedő tendenciája pozitív hangulatot jelez. Sőt, egy hosszú távú befektető hatalmas nyereségre tehet szert az emelkedő trendből. 

A kereskedési piac emelkedő trendje akár egy évig is eltarthat, és néhány hétig is eltarthat. Ez a tendencia azt is mutatja, a erősödő piac mert vásárolhat árukat, hogy nagyobb profitot termeljen. 

Azok a kereskedők, akik profitot akarnak szerezni az emelkedő eszközárakból, szeretnek emelkedő trendben kereskedni. 

Hanyatlás 

Trendvonal-lefelé mutató trend-példa
Példa a trendvonal csökkenő trendjére

A csökkenő trend az emelkedő trend teljes ellentéte. Ez egy olyan pénzügyi helyzet, amikor egy adott eszköz értéke idővel csökken. Ebben a trendben az alsó és a felső ár folyamatosan csökken. 

A lefelé mutató trend nem kifizetődő a hosszú távú befektetők számára, mivel az összes forgalmazott összeget elveszítheti. Ez a tendencia alacsonyabb árakat és alacsonyabb árakat jelez. 

A csökkenő trend visszafordulhat emelkedő trendbe, ha a piac nem teljesíti a szükséges feltételeket. Emellett a lefelé mutató helyzetben a kereskedők szeretnek eladni, hogy profitot termeljenek. 

➨ Regisztráljon most a legjobb bináris brókerhez, az Pocket Option-hez!

(Kockázati figyelmeztetés: tőkéje veszélyben lehet)

Oldalirányú trend

Trendvonal-oldalirányú-trend-példa
Oldalirányú trend

Az utolsó fajta trend az oldalirányú trend. Pénzügyi helyzetként írják le, amikor egy eszköz ármozgásában enyhe változás következik be. Az oldalirányú trend nem igényel elég magyarázatot. 

Úgy is ismert, mint a horizontális trend, és akkor történik, ha a piacon a kereslet és a kínálat egyenlő. Ezt a trendvonalat akkor észlelheti, amikor az árfolyam megfordul, vagy mielőtt egy ártrend elindulna. 

Kereskedőként profitálhat egy oldalirányú trendből. Stop loss-t helyezhet el, amikor egy eszköz ára az ellenállási szint körül van, vagy kereshet kitörést és bontást. 

Hogyan rajzoljuk meg a legjobb trendvonalat?

Míg a trendvonal könnyen érthető fogalom, a tökéletes és pontos trendvonal megrajzolása kissé bonyolult lehet. Ennek az az oka, hogy a legtöbb kereskedő nem tudja, hogyan rajzolja meg, és hogyan keresse meg a csúcsokat és a mélypontokat a diagramon. 

Minden kereskedő az elemzése alapján trendvonalat rajzol. Tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy trendvonalat bárhol megrajzolhat a kereskedési diagramon. 

Az a bullish irányzat, megkeresheti a legalacsonyabb és a következő legalacsonyabb mélypontot. Ezután húzhat egy vonalat két pont közé. Hasonlóképpen, a bearish trendben észreveheti a legmagasabb és a következő legmagasabb csúcsot. Végül húzzon egy vonalat közöttük. 

Miután létrehozta a vonalat, könnyen azonosíthatja a külső és belső trendeket. Itt a külső trend az a határ, amelyen az eszköz ára nehezen tör át. A belső trend pedig jelzi a lendületet és a jelzést a kereskedési piacon. 

Amikor trendvonalakat rajzol, nem baj, ha átvágja a kanócot. Azonban soha nem szabad átvágni a gyertyatartó teste. Továbbá, ha három érintkezési pont van, az azt jelenti, hogy dinamikus trendvonallal van dolgod. 

➨ Regisztráljon most a legjobb bináris brókerhez, az Pocket Option-hez!

(Kockázati figyelmeztetés: tőkéje veszélyben lehet)

Trendvonal használata kereskedéshez 

A trendvonalat használhatja bináris opciók kereskedése során. Ehhez kövesse néhány lépést. Kezdheti az eszköz keresésével. Ezt követően összpontosítson a ritmikusan mozgó eszközre. Most rajzolja meg a trendvonalat, és figyelje meg az eszköz árának mozgását. 

Ne feledje, hogy a bináris opciók piaca ingadozó, mivel az árfolyam gyorsan változik. Tehát nem szabad azt feltételezni, hogy egy eszköz értéke a trendvonalon belül marad, mivel ez rossz kereskedést eredményezhet. 

Ha trendvonalakkal kereskedünk bináris opciókkal, akkor két domináns módszer létezik, azaz a támogatás vagy ellenállás és az ártörés. 

Támogatás vagy ellenállás 

Támogatás és ellenállás a trendvonalakkal
Támogatás és ellenállás trendvonalakkal

Miután azonosította a trendvonalat és annak tartását támaszként vagy ellenállásként, beléphet a piacra. Ezt a trendvonal használatával teheti meg, miután az eszköz elérte eredeti értékét. 

A kereskedési stratégiádtól függően a trendvonal másik oldalára is helyezhetsz stop losst. 

Trendvonaltörés

A trendvonaltörés egy másik módja a trendvonal használatának a bináris opciós kereskedéshez. Ha ezt a módszert használja, akkor valódi kitörést kell használnia a bejegyzés meghatározásához. 

Amikor egy ár áttöri a trendvonalat, feltételezhető, hogy az eszköz ára továbbra is az ellenkező irányba fog mozogni. A trendvonaltörés megadásához használhatja a két mód egyikét, azaz az agresszív és a konzervatív bejegyzést. 

Az agresszív belépés azt jelenti, hogy azonnal belépünk a piacra, amint a gyertyák áttörnek. Itt a stop loss a trendvonal fölé kerül. Ezenkívül, ha a gyertya a trendvonal másik oldalán zár, beléphet a kereskedésbe. 

A konzervatív piacra lépés azt jelenti, hogy meg kell várni, amíg az ár áttöri a trendvonalat és teszteli. A trendvonal tesztelése után stop losst helyezhet el és beléphet a piacra. 

A legjobb bináris bróker:
(Kockázati figyelmeztetés: A kereskedés kockázatos)

Pocket Option – Kereskedjen magas nyereséggel

123455.0/5

Pocket Option – Kereskedjen magas nyereséggel

  • Nemzetközi ügyfeleket fogad
  • Magas kifizetések 95%+
  • Professzionális platform
  • Gyors befizetések
  • Társadalmi kereskedés
  • Ingyenes bónuszok
(Kockázati figyelmeztetés: A kereskedés kockázatos)

Trend csatornák kereskedési stratégiája 

A bináris opció kereskedése trendvonallal egyszerű. Mindössze annyit kell tennie, hogy talál egy eszközt, rajzoljon egy trendvonalat, és várja meg, amíg az árfolyam a trendvonal irányába mozdul el. 

De ahhoz, hogy sikeresen kereskedjen az opciós piacon, kereskedési stratégiára van szüksége. Jól megtervezett stratégia nélkül előfordulhat, hogy nem tudja pontosan megjósolni a piacot. 

Íme a három legjobb trendvonal-stratégia. 

Törje meg és tesztelje újra 

A trendvonal megtörése és újrapróbálása
Trendvonal törés és újrateszt

Az egyik legnépszerűbb trendvonal kereskedési stratégia a break and retest. Ez a kereskedési stratégia azt mondja, hogy az aktív kereskedés azonosítása után megvárhatja az árfolyam kitörését. 

Az ár vagy egy adott irányba mozog, és soha nem tér vissza, vagy visszatérhet a trendvonalba. Ha ez utóbbi megtörténik, akkor a visszaállítással kereskedhet a magas jövedelmezőség érdekében. Itt a trendvonal a belépési pontként működik. Ezenkívül segít megállók elhelyezésében is. 

Trendline zászló

A trendvonal jelző késői vagy szabályos trendkövetőnek tekinthető. 

Ehhez a kereskedéshez észre kell vennie egy kialakult trendet. Ezt követően meg kell várni a visszahúzódást. Miután az ár áttörte a trendvonalat egy trendirányba, kereskedhet a zászlóval. 

Trendline Bounce

Az utolsó trendvonal kereskedési stratégia a trendvonal visszapattanása. Ezt a stratégiát olyan helyzetek azonosítására használják, ahol a trendvonal támogatásként és ellenállásként működik. 

A trendvonal visszapattanási stratégiájával vagy stop losst helyezhet az ellenállási szint alá, vagy stop losst a trendvonal alá. 

Hogyan lehet észrevenni egy trendet?

Ha trendvonalat használ a bináris opciók kereskedelméhez, elengedhetetlen, hogy észrevegye a trendet, mivel az hatalmas nyereséget eredményezhet. Az opciós kereskedésben trendet találhat a történeti diagram elemzésével, a mindenkori csúcsok vizsgálatával, trendmutatók, mozgóátlagok vagy a Bollinger Band használatával. 

A jelentős pénzügyi hírek és a menedzsment változásai katalizátorként működnek a változó trendekben. 

Következtetés 

A trendvonal egy kiváló eszköz, amellyel bináris opciókkal kereskedhet. A helyes kereskedéshez azonban ismernie kell a trendvonal megrajzolásának és kereskedésre való felhasználásának helyes módját. 

Neked is részletes stratégiára van szükség bináris opciós kereskedéshez. Ezenkívül soha nem szabad azt feltételeznie, hogy az ár megfordul. Ehelyett várnia kell, majd kereskednie kell a veszteségek elkerülése érdekében. 

➨ Regisztráljon most a legjobb bináris brókerhez, az Pocket Option-hez!

(Kockázati figyelmeztetés: tőkéje veszélyben lehet)

A szerzőről

Percival Knight
Több mint tíz éve tapasztalt bináris opciós kereskedő vagyok. Főleg 60 másodperces kereskedésekkel kereskedek nagyon magas találati aránnyal. A kedvenc stratégiám a gyertyatartók és a hamis kitörések használata

Írj hozzászólást