Melyek a bináris kereskedés kockázatai?

A legegyszerűbb pénzügyi termékek a bináris opciók. Ez az egyszerűség a lényegükben lévő bináris állításból fakad: vagy pénzt kapsz, ha pontosan megjósolod az eredményt, vagy pénzt veszítesz, ha nem.

Könnyű működése és az a tény, hogy mind a lehetséges nyereségek, mind veszteségek előre meghatározottak és felső határt szabnak, bináris opciós kereskedés rendkívül népszerűvé vált a tapasztalatlan befektetők körében.

Bináris opciókba való befektetés kockázata

Bár a kockázatok csekélyek, léteznek, ezért átfogó elemzésre van szükség bináris opciós kereskedési stratégia, amely több pénzt keres a helyén. A változékony piacok, a megértés hiánya vagy a tisztességtelen brókerekkel való kapcsolattartás miatt sok tapasztalatlan kereskedő veszített pénzt. Az a megfelelő módszer nem szünteti meg a kockázatokat, de jelentősen csökkenti őket. 

Mit jelent a bináris opció, és hogyan működnek?

A bináris opciók egyszerűsített opciós szerződések. Minden kereskedés egy egyszerű „igen vagy nem” döntésre redukálódik: Egy bizonyos napon a a résztvevők jósolják hogy egy eszköz a rögzített ár felett vagy alatt lesz-e.

Ennek eredményeként attól függően, hogy az előrejelzés helyes volt-e, nyereséget vagy pénzt veszíthet; nincs harmadik lehetőség. 

Mielőtt kidolgozna egy tervet, először meg kell értenie a bináris opciós kereskedés alapjait. Először is, a bináris opciók nem biztosítanak a befektetőknek egy entitást: a felhasználók nem szerzik meg az Ön által forgalmazott értékpapírokat, Ön pedig nem kap osztalékot vagy jogot szavazni úgy, ahogy a törzsrészvényesek teszik.

A kötési ár az egyik legfontosabb fogalom, amelyet megérteni kell, ha bináris opciókkal kíván kereskedni. Ez az az ár, amellyel kereskedünk, amikor eldöntjük, hogy egy adott szint fölé vagy alá kerülő eszközre fogadunk-e.

Mik a lehetséges veszélyek?

A bináris opciókkal sokféle weboldalon lehet kereskedni. Néhányan azt mondhatják, hogy mindezen ügyletek kockázatmentesek, és ha az ügyfelek veszteséget szenvednek el, a vállalat megtéríti azokat. Ezek az állítások viszont túl szépek ahhoz, hogy igazak legyenek; minden befektetés tartalmaz bizonyos szintű kockázatot, és a legtöbb webhely felelősségkizárása egyértelművé teszi, hogy a befektetők elveszíthetik a teljes befektetésüket. 

A bináris opciókkal való kereskedés veszélyei

A bináris opciós kereskedést elősegítő webhelyek a befektetőket a bináris opciós csalók mint például a kereskedési szoftver megváltoztatása a bináris opció ára és kifizetése.

Például, ha egy tranzakció „nyer” a megadott időszakon belül, az opció időtartama egyoldalúan meghosszabbítható, amíg a kereskedés pénzt veszít. Amikor ezek a fogyasztók megpróbálják felvenni kezdeti pénzüket vagy az ígért hozamot, a „brókerek” megtagadhatják jóváírásukat bináris opciós számlák, törölje a pénzfelvételi kérelmeket, vagy figyelmen kívül hagyja hívásaikat és e-mailjeit.

Emlékezzen ezekre a legfontosabb pontokra:

  • A professzionális kereskedők ritkán kockáztatnak tőkéjükből 1%-nál többet egyetlen kereskedés során.
  • Minden tranzakció megkezdése előtt számítsa ki pozíciója méretét.
  • Nem kell újraértékelnie pozícióját fiókja minden apró változása esetén; inkább válassz egy alap, kerek alakot, és gond nélkül kereskedj. 
A legjobb bináris bróker:
(Kockázati figyelmeztetés: A kereskedés kockázatos)

Pocket Option – Kereskedjen magas nyereséggel

123455.0/5

Pocket Option – Kereskedjen magas nyereséggel

  • Nemzetközi ügyfeleket fogad
  • Magas kifizetések 95%+
  • Professzionális platform
  • Gyors befizetések
  • Társadalmi kereskedés
  • Ingyenes bónuszok
(Kockázati figyelmeztetés: A kereskedés kockázatos)

Az egyes bináris opciós kereskedések hány százalékát kell kockáztatni?

A szakértő kereskedők gyakran 1%-nál kevesebbet kockáztatnak befektetésükből. Amikor elkezdi a kereskedést, a cél az lesz, hogy minél több pénzt keressen a lehető legrövidebb idő alatt. Sokan próbálkoznak gyorsan meggazdagodni bináris opciókkal. Ennek a kísértésnek azonban ellen kell állnia.

Bináris opciók 1 százalékos befektetés

Nagyobb pénzösszeg kockáztatása minden kereskedés során nagyobb valószínűséggel lemeríti kereskedési számláját, mint keresni. Mert a legtöbb az új kereskedőknek nincs jól bevált kereskedési stratégiájuk, fogalmuk sincs arról, hogy jó kereskedők-e vagy sem

Javasoljuk, hogy minden bináris opciós kereskedés során kis összegeket kockáztasson meg, hogy finomítsa kereskedési taktikáját és tapasztalatot szerezzen, majd fokozatosan növelje kockázatát 2%-re, miután konzisztenssé vált.

Hogyan értékeljük a kereskedés kockázatát?

A bináris opciókhoz kapcsolódó maximális kockázat előre meghatározott. Ez lehetővé teszi, hogy kiszámítsa, mennyi pénzt veszít, ha a tétel nem felel meg az elvárásoknak. Az egyes kereskedésekre feltett összeg határozza meg a bináris opciók kockázatát.

A bináris kereskedésben döntő fontosságú a megfelelő pozícióméret meghatározása

A bináris opciós kereskedésben megérti, mekkora tőkét tesz kockára, és azt is, hogy mennyi tőkét veszíthet. Illetve a kérdés: Mennyi pénzt kereshetsz bináris opciókkal? Számítsa ki a legnagyobb összeget, amelyet egy ügylet során kockáztathat a kettő kombinálásával.

Bináris opciós befektetés

Tegyük fel, hogy most szeretne vásárolni egy arany bináris opciós szerződést, mert úgy érzi, hogy az arany ára emelkedni fog. Az opció az $100-hoz érhető el. Ha pontos, és az arany ára magasabb, mint a kötési ár a szerződés lejártakor, akkor az lesz $200 értékben. $100-at csinálsz minden vásárolt ügyletnél. Ha az arany ára a szerződés lejárta előtt a kötési árfolyam alá esik, az opció értelmetlen, és minden szerződésnél $100-at veszít.

➨ Regisztráljon most a legjobb bináris brókerhez, az Pocket Option-hez!

(Kockázati figyelmeztetés: tőkéje veszélyben lehet)

Szempontok a valós világban történő kereskedéshez

Amikor először kezdi, gondolja át, mi az optimális pozícióméret az egyes tranzakciókhoz. Még akkor is, ha napi kereskedő vagy, minden kereskedés előtt elegendő időd lesz ahhoz, hogy gyorsan felmérd, mennyit vagy hajlandó kockáztatni a kockázati tolerancia százaléka és a mérlegelt kereskedés alapján. Ha veszteségeket szenved, csökken a kockázattűrő képessége, de ha nyer, a kockázattűrő képessége nő. Ha a fiók értéke változik, a kockázati százalék nem változik, de a százalékos készpénz összege igen.

Bináris opciós kereskedési világ

Utolsó gondolatok: Legyen tisztában a kockázatokkal

Először döntse el, hogy a befektetett összegből mekkora részét hajlandó kockáztatni egyetlen tranzakció során. Ennek lehetőleg így kell lennie 1% és 2% között, maximum 5% (nem ajánlott). A hagyományos bináris opciós ügyleteknél ez a készpénzösszeg határozza meg a maximális pozícióméretet. 

Kezdetben számítsa ki pozíciójának összegét minden tranzakciónál. Ez egy értékes tehetség. Ahogy a számlaegyenleg visszatér a normál értékre, és Ön kereskedővé válik – dönthet úgy, hogy mindig ugyanazt a tételméretet használja, függetlenül attól, hogy a számlaegyenleg napról napra változik.

➨ Regisztráljon most a legjobb bináris brókerhez, az Pocket Option-hez!

(Kockázati figyelmeztetés: tőkéje veszélyben lehet)

A szerzőről

Percival Knight
Több mint tíz éve tapasztalt bináris opciós kereskedő vagyok. Főleg 60 másodperces kereskedésekkel kereskedek nagyon magas találati aránnyal. A kedvenc stratégiám a gyertyatartók és a hamis kitörések használata

Írj hozzászólást