Bináris opciók definíció és példák előhívása

Bináris opciók definíció hívása

A bináris hívási opciók mindent vagy semmit opciók és általában kereskednek bináris mutatók. Ezeket „upbet”-nek is nevezik, és lejáratkor 100-ra számolnak el, ha pénzben vannak, vagy nullán, ha nincs pénzük.

Hogy megértsük őket, nézzünk egy példát. Tegyük fel, hogy a mögöttes eszköz pontosan a lejárati figyelmeztetésnél van. Ebben az esetben az elszámolás többféleképpen történhet: Két kézenfekvő lehetőség a bináris vételi opciók kezelése a pénzben vagy kifogyott a pénz és 100-ra, illetve 0-ra állították be.

Racionálisabb módszer az elszámolást holtversenyként kezelni, és a fogadást 50-re rendezni. Ez a megközelítés előnyös bináris hívás és bináris eladási opciók azonos kötési áron kínálják, mivel a vételi és eladási opciók elszámolása 100-at tenne ki, míg az első két alternatíva esetén a teljes elszámolás 200 vagy nulla lenne. Egy másik módszer, amelyet olykor alkalmaznak, amikor a mögöttes eszköz a sztrájkolásra kerül, egyszerűen az összes előrejelzés visszavonása.

A bináris vételi opciók ára és annak értelmezése

A bináris vételi opciók árfolyama az esemény bekövetkezésének valószínűségeként értelmezhető, amikor a holtteher költség nulla, vagy más szóval, amikor a kamatláb nulla. A bináris hívási opciókat használó, úgynevezett előrejelzési piacok sarjadnak fel. Ma már széles körben úgy tartják, hogy pontosabb becslések egy esemény bekövetkezésének valószínűségére, mint az elemzők előrejelzései.

Hogyan befolyásolja az implikált volatilitás a bináris vételi opciókat

Hallgatólagos volatilitás lényeges tényező a bináris opciók árazásában, és az implikált volatilitás szintje határozza meg, hogy olcsón vagy túl drágán vásárolja-e meg a bináris opciót.

A kötési ár esetében az implikált volatilitás növekedésével az opció értéke is növekszik, ami kifogyott a pénzből. Ez azért van így, mert alacsony volatilitás esetén kicsi annak a valószínűsége, hogy a kötési ár a kötési ár fölé emelkedik, ami viszont értéktelen bináris vételi opciókhoz vezet. Amikor a volatilitás növekszik, és az alapul szolgáló eszköz jobban ingadozik, a bináris opció nagyobb valószínűséggel van pénzben, ami viszont azt jelenti, hogy az opciónak nagyobb az esélye a nyerésre. Így, ha az implikált volatilitás növeli az opció értékét, annak pozitívuma van hívd fel a vegát.

További cikkeket találsz az én Bináris opciók szószedet.

Írj hozzászólást