Mögöttes eszköz a bináris opciós kereskedésben – Meghatározás

Amikor származékos ügyletet kötünk, természetesen azzal számolunk, hogy az árfolyam egy bizonyos időn belül jelentősen emelkedik. A világban bináris opciók, ez a legfontosabb alapelv a biztos és nyereséges pozíció megőrzésében. Azonban ezekben a mechanikában sokkal többről van szó, mint egyszerűen „megjósolni”, hogy egy bizonyos pozíció ára megmarad bullish a közeljövőben. Ezért fontos megérteni az úgynevezett mögöttes eszköz definícióját. Vessünk egy pillantást erre a koncepcióra, hogy megértsük ennek a mutatónak a fontosságát.

Bináris opciók – mögöttes eszköz
Arany, mint mögöttes eszköz a bináris opciókhoz

A mögöttes eszközök magyarázata:

Képzeljük el, hogy Ön újonc a piacokon, és egy professzionális bináris opciós kereskedőt szeretne igénybe venni. Az ő feladata lesz gondoskodni arról, hogy egy bizonyos időn belül az opció értéke egy bizonyos szintre emelkedjen. Tegyük fel például, hogy egy valutákat érintő bináris kereskedésbe szeretne belehelyezkedni. Pontosabban talán a brókered úgy véli, hogy a dollár ára jelentősen emelkedni fog. Így a mögöttes eszköz ebben az esetben nyilvánvalóan a dollár értéke lesz. Vagy választhat egy arany opciót. Ebben az esetben a nyereséget vagy veszteséget meghatározó mögöttes eszköz a azonnali arany ára. Bemerészkedhet az elektronika világába is, és választhat egy nagy számítógépgyártó opciót. A mögöttes eszköz lenne a Készlet a cégtől. Tehát ennek a kifejezésnek a meghatározása szorosan tükrözi magát a kifejezést. Ez az oka annak, hogy egy bizonyos opció bármely mozgása a korrelált mögöttes eszköz értékéből származik; ezért gyakran használják a származékos kifejezést. 

Bináris opciók eszközdefiníciója

A bináris opciókban lévő eszközök értékes befektetések, amelyeken a teljes kereskedés alapul. Kereskedőként elemeznie kell az ingadozó eszközértéket, és ennek megfelelően kell megtennie tétjét. Ha helyesen jósolta meg egy eszköz árát, akkor profitot termel. Ellenkező esetben elveszíti a kereskedési összeget. 

Pénzügyi hírek, mint a cégek jelentései és piaci változások általában megváltoztatja egy eszköz értékét egy adott idő alatt. 

Mögöttes eszközök típusai

Mögöttes eszközök a bináris opciós kereskedésben négy különböző típusú, pl. készletek, valuta, áru és kötvényeket. Ezen eszközök mindegyikének megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Ezenkívül megvannak a maguk lehetséges kockázatai. Ezért elengedhetetlen, hogy a befektető minden mögöttes eszköztípust belülről is megértsen, hogy világosan megértse, mire számíthat a velük való kereskedés során. 

Népszerű bináris opciós kereskedési eszközök 

Minden bináris opciós bróker nem kínál hasonló eszközöket. Az alábbiakban említett eszközök azonban a legnépszerűbbek az opciós kereskedésben. 

FOREX

Devizapárok, mint USD/EUR, USD/JPY, EUR/GBP és USD/GBP általában bináris opciókban kereskednek. Ez azért van, mert valutával kereskedni; Meg kell találgatni, hogy az egyik valuta ára több lesz-e, mint a másiké, vagy sem. 

Készletek 

A bináris opciókkal kereskedhet a készletek különböző cégek, mint pl Apple, Coca-Cola, Google, és több. Helyi részvényekbe is befektethet attól függően, hogy melyik brókerrel kereskedik. 

Áruk 

Beléphet a bináris opciók kereskedési világába, ha olyan árukba fektet be, mint pl ezüst, olaj vagy arany. Az árutőzsdei kereskedés alacsony kockázatú befektetési módszer, és diverzifikálhatja az általános kockázatot. 

Indexek 

Az indexekkel nagyobb piacokra fektethet be, mint pl DAX, FTSE és S&P. Ha indexekbe fektet be, diverzifikálhatja a kockázatot és több profitra tehet szert.

Miért számítanak a mögöttes eszközök?

A bináris opciós kereskedésben a mögöttes eszközök segíthetnek a kereskedőknek a kockázat megértésében és fedezésében. 

Példa egy mögöttes eszközre

Íme egy gyors példa, amellyel megértheti, mi az a mögöttes eszköz. 

Tegyük fel, hogy egy X nevű cég részvényeibe fektet be. Megteheti vásároljon 200 részvényt az $120-on. Itt a társaság részvényei válnak mögöttes eszközzé. 

Ha a kereskedés részvényekkel történik, akkor egy adott vállalat részvényei képezik a mögöttes eszközt. Más esetekben azonban a valuták is fedezetté válnak. 

A megfelelő eszköz kiválasztása 

Ezen eszközök mindegyikének megvannak a maga előnyei és hátrányai. De minimalizálhatja a kockázat lehetőségét, ha olyan eszközt választ, amelyet jól ismer. 

Bármelyik eszközt is választja, tájékozódjon annak pénzügyi trendjeiről és áringadozásairól. 

Hogyan hat egy mögöttes eszköz a bináris kereskedésre? 

Ez egy kritikus kérdés, amelyet meg kell vizsgálni, mivel a kettő közötti kapcsolat megértése lehetővé teszi, hogy megalapozott ítéleteket hozzon. Valójában ez egy nagyon fontos része a szó szoros értelmében minden jól lekerekített kereskedési stratégiának. Amint azt valószínűleg Ön is tudja, a bináris opció mögött meghúzódó előfeltevés (hogy ne leegyszerűsítsük) az, hogy egy adott eszköz fix összegével fizetnek ki Önnek, különben semmit sem kap az ügylet lezárásakor; Így a a kereskedelem „bináris” jellege. Ezért nyilvánvalóan fontos tisztában lenni azzal, hogy egy adott opció mögött egy mögöttes eszköz értéke várhatóan emelkedő marad-e.

Más szóval, abban reménykedsz, hogy az eszköz (és ezáltal az Ön pozíciója) felértékelődik. Ismét vissza kell térnünk az arany bináris opciójának példájához. Amint láttuk, a mögöttes eszköz értéke ebben az esetben a spot arany ára lesz valamikor a jövőben. Még diszkrétebben, talán olyan álláspontot képviselt a bináris kereskedésében, amelyet „készpénz vagy semmi” pozíciónak neveznek. Azt reméli, hogy az opciója nyereségben fog lejárni. Szóval, mivel kell foglalkozni? Az arany esetében az azonnali ár határozza meg, hogy a kereskedés befejezése után „pénzben lesz-e” vagy sem. Tehát természetesen több tényezőt is figyelembe kell venni. Az arany értékét a dollár árfolyamának ingadozása fogja befolyásolni.

A kereslet is természetesen fontos szerepet fog játszani. Ezenkívül a piaci ingadozások az azonnali arany értékének hagyományosan emelkedését okozhatják, mivel a befektetők biztonságos menedéket keresnek az észlelt zűrzavar idején. Ez három példa a különböző mérőszámokra, amelyek befolyásolhatják egy mögöttes eszköz értékét (és ezáltal magában a bináris kereskedésben elfoglalt pozícióját). Egy egyszerűbb példa egy bizonyos számítógépes cég részvényeinek fent említett bináris kereskedésében látható. Ha vannak pletykák, hogy ez a cég hamarosan kiad egy újat szoftver, vagy akár magát az állományt jelentősebb tőzsdén fog lebegni, valószínű, hogy a mögöttes eszköz értéke növekedni fog (legalábbis rövidtávon). Tehát egy bináris kereskedés megkötése az ilyen mozgások előtt kiváló módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy „pénzben van” opciója lejártakor.

Ezek az úgynevezett néhány példa bináris jelek ezzel foglalkozni kellene. Természetesen egy ilyen stratégia kidolgozása nagyon sok időt vesz igénybe, és még a legokosabb bináris opciós kereskedők sem mindig az esetek száz százalékában igazak. Tehát az elmélet az, hogy csökkenteni kell egy mögöttes eszköz értékcsökkenésének kockázatát, nem pedig ennek a kockázatnak a teljes kiküszöbölését. Tehát ezek közül néhány főbb alapelvek, amelyeket szem előtt kell tartani a bináris kereskedés megkezdésekor. Ezek ugyanazok az okok, amelyek miatt sok kereskedő dedikált brókert vesz igénybe a kereskedés végrehajtásához. Ezek a brókerek nagy tudásúak, és követik az összes legfontosabb jelzést és piaci trendet, amint azok előfordulnak. Ily módon az általuk adott tanácsok sokkal valószínűbb, hogy pozitív eredményt hoznak. A kifejezés további megértéséhez számos jól megírt bináris opciós könyvek rendelkezésre áll, hogy segítsen fejleszteni készségeit, miközben nyereséges és kifizetődő pozícióba helyezi Önt.

Következtetés 

Ha egy ismerős eszközbe fektet be, megóvhatja Önt a jelentősebb kockázatoktól kereskedési veszteségek. A megfelelő eszköz kiválasztásához megteheti gyakorlat demo számlán. Ez segít megérteni egy adott eszközbe történő befektetés korlátait és előnyeit. 

Kép jóváírása: BankofEngland

Lásd a többi fontos cikkemet is szójegyzék.

Írj hozzászólást