Több időkeret elemzési stratégia bináris opciókkal

A professzionális bináris véleménykereskedő technikai elemzési modelleket használ a részletes kereskedési terv. A tapasztalt kereskedők tisztában vannak a kereskedési stratégia fontosságával. Ezért soha nem kötnek kereskedelmet ilyen nélkül.

A kereskedési stratégia létrehozása azonban kissé bonyolulttá válik, mivel számos technikai elemző eszköz áll rendelkezésre ehhez a munkához. Ennek ellenére megbízhat a Multiple Time Frame Analysis-ben (MTA).

Bináris opciók – több időkeret elemzése
Időkeretek

Ez egy rendkívüli eszköz, amely segíthet megérteni, mikor kell kilépni és belépni a piacra. Bár az új kereskedők kissé bonyolultnak találják ezt a kereskedési eszközt, a valóságban könnyen használható és érthető.

Ha több időkeret elemzést szeretne használni kereskedési stratégia kidolgozásához, akkor tudnia kell, mi ez az eszköz, és hogyan működik.

Ezekre és még sok más kérdésre adjuk meg a választ ebben az útmutatóban.

Mi az a több időkeretes elemzés?

A Multiple Time Frame Analysis vagy az MTA egy technikai elemző eszköz, amelyet minden kereskedő használ, néha anélkül, hogy észrevenné. Ez a felülről lefelé irányuló megközelítés segít a kereskedőknek felmérni a hosszú távú trendeket és a kis időkeretű diagramok azonnali bejegyzéseit.

Az időkeretek kiválasztása után a kereskedők technikai elemzés alapján megerősítik vagy elutasítják a kereskedést. Amikor a kereskedők váltanak a különböző időkeretek között, ez segít nekik, hogy világos perspektívát kapjanak a kereskedni kívánt eszközről.

De néha több időkeret is zavart okozhat. Éppen ezért ajánlatos a bináris opciók piacának világos megértése a kereskedés megkezdése előtt.

Annak ellenére, hogy ez a robusztus technikai elemző eszköz segít a kereskedési diagram elemzésében, figyelmen kívül hagyják azokat a kereskedők, akik előnyt szeretnének szerezni a kereskedési piacon.

A szakemberek nem a nagy trendekkel való kereskedésre összpontosítanak annak érdekében, hogy sikeres napi kereskedővé, eseménykockázati kereskedővé vagy kitörési kereskedővé váljanak. Ennek eredményeként nem tudják azonosítani a támogatási és ellenállási szinteket, és kihagynak több nyereséges stop szintet és bejegyzést.

Alapvetően a többszörös időkeret-elemzés nem más, mint ugyanazon eszköz különböző időkeretekben történő elemzésének módja. Ezzel a kereskedők világos képet kapnak a piaci mozgásról.

Példa több időkeretre
Több időkeret

Példa több időkeret elemzésére

Íme egy gyors példa a Több időkeret elemzésének megértéséhez.

Tegyük fel, hogy egy eszköz kereskedési időkerete 5 perc. Itt az alsó és a magasabb időkeret 1 perc, illetve 15 perc.

Most, ha a 15 perces és 5 perces időkeret diagram csökkenő trendet mutat a piacon, akkor a short pozíciót a visszahúzódás utolsó szakaszában veszik fel, azaz az 1 perces időkeretben emelkedő trendet.

Hasonlóképpen, ha 15 perc és 5 perces táblázat (lásd a stratégiákat) emelkedő trendet mutatnak, short pozíciót vesznek fel a visszakövetés utolsó szakaszában, azaz az 1 perces időkeret csökkenésében.

A legjobb bináris bróker:
(Kockázati figyelmeztetés: A kereskedés kockázatos)

Pocket Option – Kereskedjen magas nyereséggel

123455.0/5

Pocket Option – Kereskedjen magas nyereséggel

  • Nemzetközi ügyfeleket fogad
  • Magas kifizetések 95%+
  • Professzionális platform
  • Gyors befizetések
  • Társadalmi kereskedés
  • Ingyenes bónuszok
(Kockázati figyelmeztetés: A kereskedés kockázatos)

Hányszor kell követni a kereteket?

Amikor a kereskedők elemzik a piacot, könnyen túlelemzik a diagramot. Ezt nevezik elemzési bénulásnak. Amikor ez megtörténik, a kereskedők egymásnak ellentmondó nézeteibe kerülnek, vagy összezavarodnak.

Ennek a csapdának a elkerülése érdekében meg kell értenie, hány időkeretre van szükség egy stratégia felépítéséhez. Ha van egy szilárd terve, akkor a legteljesebb mértékben kihasználja a különböző időkereteket.

Általánosságban, nincsenek olyan irányelvek, amelyek a megfelelő számú időkeretet javasolnának használt. De a legtöbb kereskedő három különböző időkeretet használ, hogy jobb képet kapjon a piaci mozgásról.

A három időkeret figyelembe vétele jobb megközelítés, mert ennyi időkeret mellett sem összezavarodsz, sem adatot nem veszítesz. Ráadásul ennek használatakor stratégia, emlékeznie kell egy egyszerű „négyes szabályra”.

Ennek a szabálynak a segítségével részletes és kisebb ármozgásokat tárhat fel a piacon. Ez a szabály azt mondja, hogy először meg kell határoznia a középtávú időszakot. Ezenkívül ezt az időszak kifejezést szabványként kell használni, hogy megtudjuk, mennyi ideig tart fenn az átlagos kereskedés.

Ezt követően választhat egy rövid távú időszakot, amely a köztes időszak egynegyede legyen. Hasonlóképpen választhat egy hosszú távú időkeretet, amelynek négyszer nagyobbnak kell lennie, mint a köztes diagram.

Például egy köztes időkeret 60 perces diagramja esetén 15 perc a rövid távú, 240 perc pedig a hosszú távú időkeret.

Hosszú időkeret

Példa: 1 órás diagram

A hosszú időtáv domináns trendet hoz létre. A hosszú távú kereskedők általában néhány héttől néhány évig terjedő kereskedést kötnek. A piacelemzéshez napi és heti diagramokra hivatkoznak.

Ha a kereskedők hosszú időkeretet használnak, figyelniük kell a főbb gazdasági trendeket. Ez azért fontos, mert a gazdasági trend segít a kereskedőknek megérteni egy eszköz árirányát.

A hosszú időkeret használatában az a legjobb, hogy a kereskedőknek nem kell figyelniük a piacot a napon belül. Ezenkívül a hosszú időkeret kevesebb kereskedést jelent, és kevesebb kereskedés azt jelenti, hogy kevesebb alkalommal kell kifizetni a spreadet. Ezenkívül a kereskedőknek elegendő idejük van lépéseik megtervezésére.

De hosszú időn keresztül a kereskedőknek nagyobb számlára van szükségük. Arról nem is beszélve, hogy a kereskedőknek is legyen türelmük. Ezt az időkeretet a pozíciókereskedők használják.

Közepes időkeret

Példa: 15 perces diagram

Közepes időkeret használatával a kereskedők szemmel tarthatják a szélesebb trenden belüli kisebb mozgásokat. A tapasztalt kereskedők általában közepes időkeretet használnak, mert ez hosszú és rövid időkeretet kínál. Ezenkívül azok a kereskedők, akiknek nincs elég idejük a piac ellenőrzésére, szintén ezt az időkeretet használják.

Középtávú időkeret használatával a kereskedők több kereskedési lehetőséghez juthatnak. Emellett a közepes időkeret kevesebb veszteségi esélyt jelent. De a tranzakciós költség ennél az időkeretnél több.

Rövid időkeret

Példa: 1 perces diagram

Az utolsó időkeret az a rövid távú időkeret, amelyet a kereskedők arra használnak, hogy világos képet kapjanak az áringadozásokról. Egy rövid időkeret a megnövekedett piaci volatilitásról is jobb képet ad.

A közepes időkerethez hasonlóan a rövid időkeret is több kereskedési lehetőséget kínál. De nagyobb a veszteség kockázata. A rövid időkeret ideális fejbőrhöz és napi kereskedéshez.

Amikor a kereskedők mindezeket az időkereteket egyetlen kereskedéshez használják fel, elkészítik a sikeres kereskedés ütemtervét. Ezenkívül több időkeret beépítése segít a támogatási és ellenállási szint ismeretében.

➨ Regisztráljon most a legjobb bináris brókerhez, az Pocket Option-hez!

(Kockázati figyelmeztetés: tőkéje veszélyben lehet)

Hogyan működik a többszörös időkeretes elemzés?

A többszörös időkeret elemzése egyszerűen érthető és könnyen végrehajtható. Ennek a technikus elemzési módszernek az alkalmazásához először meg kell találnia egy közepes időkeretet. Ezt követően meg kell találnia a rövid és a hosszú időkeretet.

Ha körülbelül 8 óráig tart egy kereskedést, akkor ez a közepes időkeret lesz. Míg 90 perc rövid időkeret, egy nap pedig hosszú időkeret.

Egyetlen mutató használatával több mint egyszeri keretet is elemezhet egyetlen diagramon. Ha hosszú időkerettel kezdi az elemzést, az segít képet alkotni az eszköz általános trendjéről.

Másrészt a középtávon az általános trend ingadozásai mutatkoznak majd. Végre egy rövid időkeretet vehet igénybe a piac lezárásához. Ennek az az oka, hogy a rövid távú időkeret képet ad az eszköz finom ármozgásáról.

Ha nyerő kereskedést szeretne kötni, csak akkor lépjen be a piacra, amikor a közepes és a rövid időkeret egy irányba halad.

A több időkeret segít megérteni az időkereteket, hogy ne kereskedjen trendekkel egy nagyobb időkerettel szemben. További előnyt kínál a kereskedésben.

Több időkeret elemzés a napi kereskedők számára

Mint a napi kereskedő, akkor egy egész nap áll rendelkezésére a piac és a diagramok elemzésére. Ezért a napi kereskedők kis időkeretekkel kereskednek. A kis időkeret 1 perctől kezdődhet, és akár egy óráig is terjedhet.

A legtöbb napi kereskedő az egyórás grafikont használja a piaci mozgás jobb megértéséhez és a trend kialakításához. Hasonlóképpen, egy 15 perces diagram segít a kereskedőnek megtanulni, hogyan alakul az árfolyam az idő múlásával a piacon.

Több időkeret elemzése swing kereskedők számára

A napi kereskedőkkel összehasonlítva a swing kereskedőknek kevesebb idejük van a kereskedésre. Ez azt jelenti, hogy korlátozott idejük van a piac elemzésére.

Ez az oka annak, hogy a swing kereskedőknek meg kell nézniük a napi grafikont, hogy átfogó képet kapjanak a trendről, majd a négy órás diagramot kell használniuk a piaci bejegyzések észleléséhez.

Következtetés

A Multiple Time Frame Analysis (MTA) az egyik legjobb módszer egy eszköz ármozgásának megértésére. Azok a kereskedők, akik ezt a technikai elemző eszközt használják, egy adott eszköz viselkedését vizsgálják különböző időkeretekben.

Ez segít a kereskedőknek megérteni a finomhangolt belépési és kilépési szinteket, és madártávlatból láthatja a piaci mozgást. Ha megfelelően használja a Multiple Time Frame Analysis-t egy részletes stratégiával, könnyedén megnyerhet bármilyen kereskedést.

De ha nincs elég tapasztalata és ötlete a Több időkeret elemzés használatához, előfordulhat, hogy inkább összezavarodik, mintsem tisztában legyünk. Ezért nem szabad háromnál több időkeretet használni egy adott eszköz elemzéséhez.

➨ Regisztráljon most a legjobb bináris brókerhez, az Pocket Option-hez!

(Kockázati figyelmeztetés: tőkéje veszélyben lehet)

A szerzőről

Percival Knight
Több mint tíz éve tapasztalt bináris opciós kereskedő vagyok. Főleg 60 másodperces kereskedésekkel kereskedek nagyon magas találati aránnyal. A kedvenc stratégiám a gyertyatartók és a hamis kitörések használata

Írj hozzászólást