Cele mai bune strategii de tranzacționare cu indicatori MACD pentru opțiuni binare

În tranzacționarea cu opțiuni binare, există mai mulți indicatori tehnici pe care îi puteți folosi pentru a face speculații precise. Dintre acești indicatori, unii sunt complicati, iar alții sunt ușor de utilizat, ca indicator MACD.

MACD, cunoscut și ca Media mobilă Convergență Divergență, este un indicator tehnic pe care îl puteți folosi pentru a crește profitabilitatea tranzacției dvs. Pentru asta, trebuie să cunoașteți fundamentul acestui indicator.

Mai mult, ar trebui să știi cum funcționează și care sunt diferite strategii de tranzacționare. De asemenea, trebuie să știți despre limitările indicatorului MACD.

Veți găsi răspunsuri la aceste întrebări în acest ghid.

Ce este indicatorul MACD?

MACD este un indicator excelent care măsoară legătura dintre două medii mobile exponențiale (EMA). Gerald Appel, în anii 1970, a dezvoltat acest indicator tehnic.

indicator MACD

Datele generate sunt afișate prin trei linii: linia MACD (linia albastră), linia de semnal (linia roșie) și o histogramă (verde).

Aici, linia MACD este rezultatul diferenței dintre două medii mobile nivelate. Diferența se calculează în active 12 zile (rapid) și 26 zile (lent). În mod similar, semnalul este o medie a exponentului pe 9 zile a liniei MACD. În cele din urmă, histograma este rezultatul liniei de semnal MACD minus.

Histograma MACD va crește dacă activul se mișcă puternic într-o anumită direcție. Dar dacă histograma începe să se sustragă, puteți trage concluzia că va exista o inversare a prețului.

Deoarece linia MACD undă în jurul valorii de zero linii, seamănă cu caracteristicile unui oscilator. Puteți observa acest indicator pe grafic ca două linii care oscilează fără granițe.

Puteți analiza datele pentru a face o tranzacție folosind acest indicator. Puteți cumpăra în continuare securitatea atunci când linia MACD trece deasupra liniei de semnal. Dar ar trebui să vindeți activul dacă trece sub linia de semnal.

MACD este un indicator grozav care poate fi interpretat în diferite moduri. Dar creșterile/scăderile rapide, convergența și divergența sunt câteva metode standard.

Pe scurt, Moving Average Convergence Divergence este un indicator util care ajută la identificarea rapidă a direcției tendinței pe termen scurt. De asemenea, ajută la depistare inversarea tendinței. Aceasta înseamnă că puteți găsi oportunități de tranzacționare mai bune atunci când utilizați indicatorul MACD.

➨ Înscrie-te cu cel mai bun broker binar Pocket Option acum!

(Avertisment de risc: capitalul dumneavoastră poate fi în pericol)

Interpretarea MACD

Numele Moving Average Convergence Divergence spune tot ceea ce face acest indicator. Acest indicator este o modalitate rapidă de a identifica perioadele în care tendințele de pe piață sunt fie convergente, fie divergente.

Dacă prețul activului merge în aceeași direcție cu activul suport, acesta arată o convergență. Pe de altă parte, dacă prețul călătorește într-o direcție diferită, indică o divergență.

Dacă EMA pe termen scurt este peste indicatorul pe termen lung, atunci există o divergență. Dar dacă EMA și indicatorul se mișcă împreună, este convergență. În plus, MACD peste sau sub zero indică, de asemenea, ceva important.

  • Într-o urcator semn, indicatorul MACD este peste zero. În acest caz, EMA pe termen scurt se îndepărtează de media mobilă pe termen lung într-o direcție ascendentă.
  • Pe de altă parte, într-un semn de urs, MACD este sub zero. Aceasta înseamnă că EMA pe termen scurt se îndepărtează de media mobilă pe termen lung într-o direcție descendentă.

Prin includerea liniei de semnal și a histogramei, puteți, de asemenea, să mai concluzionați câteva lucruri. Ca și în cazul în care histograma este pozitivă, asta indică că MACD este sub media mobilă pe 9 perioade. Pe scurt, MACD se deplasează în aceeași direcție. Dar dacă MACD este peste media mobilă, asta înseamnă că MACD merge în direcția opusă.

Cel mai bun broker binar:
(Avertisment de risc: tranzacționarea este riscantă)

Pocket Option - Comerț cu profituri mari

123455.0/5

Pocket Option - Comerț cu profituri mari

  • Acceptă clienți internaționali
  • Plăți mari 95%+
  • Platformă profesională
  • Depuneri rapide
  • Social Trading
  • Bonusuri gratuite
(Avertisment de risc: tranzacționarea este riscantă)

Cum funcționează Divergența de convergență medie mobilă?

Iată o prezentare rapidă a modului în care funcționează indicatorul MACD.

  • Într-o situație de urs, MACD-ul coboară de la zero. În mod similar, într-o situație optimistă, se întâmplă invers.
  • În plus, dacă linia MACD traversează linia de semnal de la jos în sus, indicatorul este considerat optimist. În acest caz, dacă linia MACD este sub linia zero, este un semnal puternic.
  • În mod similar, indicatorul este bearish dacă linia MACD trece de sus în jos. Aici, dacă este deasupra liniei zero, este considerat un semnal puternic.
  • În timpul tranzacționării, în cazul în care MACD-ul se îndreaptă, nu ar trebui să tranzacționați. Asta pentru că o astfel de situație arată că piața este volatilă. De asemenea, va fi dificil să preziceți cu exactitate mișcarea pieței de tranzacționare, rezultând o pierdere.

Indicator MACD pentru tranzacționare de 60 de secunde

Puteți face tranzacții scurte, cum ar fi 60 de secunde de tranzacționare prin utilizarea indicatorului Moving Average Convergence Divergence.

Pentru a începe procesul, puteți modifica setarea MACD. Configurația implicită va fi perioade MACD (9), pe termen scurt (12) și pe termen lung (26). Ar trebui să modificați această setare pe termen lung (20), pe termen scurt (9) și perioada MACD (3).

În plus, setați linia principală MACD ca linie și linia de semnal ca albă. Există câteva condiții pe care trebuie să le cunoașteți pentru a lua decizii corecte de tranzacționare.

Dacă doriți să cumpărați o opțiune de call:

  • Pentru a face o tranzacție de succes, linia roșie, adică linia principală MACD, trebuie să traverseze linia albă, adică linia de semnal MACD de jos în sus.
  • De asemenea, ar trebui să existe un sfeșnic deasupra punctului încrucișat în direcția liniei principale MACD. Este o bară de tendințe.

Dacă doriți să cumpărați o opțiune de vânzare:

  • În această situație, linia roșie ar trebui să traverseze linia albă de sus în jos.
  • De asemenea, ar trebui să existe un sfeșnic deasupra punctului încrucișat în direcția liniei principale MACD. Este o bară de tendințe de urs.

Puteți intra și câștiga profitabilitate uriașă din comerț dacă piața îndeplinește oricare dintre aceste condiții.

Cele mai bune strategii MACD pentru opțiuni binare

Iată câteva strategii pe care le puteți folosi pentru a tranzacționa cu indicatorul MACD.

MACD 0 Line Crossover

Când linia MACD trece de la pozitiv la negativ, are loc încrucișarea liniei MACD 0. Se traduce vag că activul trece de la un impuls pozitiv la un impuls negativ sau invers.

În acest caz, dacă linia MACD trece de la negativ la pozitiv, este văzută ca un semn optimist. Astfel, se numește crossover bullish. În mod similar, dacă linia trece de la pozitiv la negativ, este un semn de urs, adică un crossover de urs.

Un lucru pe care ar trebui să-l rețineți este că o încrucișare a liniilor nu indică întotdeauna că impulsul s-a schimbat. De exemplu, dacă există o situație de tranzacționare în care linia MACD este aproape de 0 de ceva timp, aceasta indică faptul că impulsul este scăzut.

Crossover de semnal MACD

Pentru a aplica această strategie de tranzacționare, ar trebui să observați linia MACD și linia de semnal.

Un crossover optimist este atunci când linia MACD este sub linia de semnal. Mai arată că impulsul este pe cale să se întoarcă în sens invers. În mod similar, un crossover optimist are loc atunci când linia MACD trece deasupra liniei de semnal.

Dacă doriți să tranzacționați prin indicatorul MACD folosind opțiuni high/low, introduceți o opțiune de call pentru un crossover optimist. În mod similar, introduceți o opțiune de vânzare pentru un crossover bearish.

Cel mai bun broker binar:
(Avertisment de risc: tranzacționarea este riscantă)

Pocket Option - Comerț cu profituri mari

123455.0/5

Pocket Option - Comerț cu profituri mari

  • Acceptă clienți internaționali
  • Plăți mari 95%+
  • Platformă profesională
  • Depuneri rapide
  • Social Trading
  • Bonusuri gratuite
(Avertisment de risc: tranzacționarea este riscantă)

Divergența de impuls MACD

Dacă mișcarea reală a prețului este diferită de ceea ce și-a asumat MACD, atunci apare o divergență MACD. Văzând acest lucru, puteți trage concluzia că, mai devreme, impulsul se va diminua.

În această situație, dacă doriți să plasați o tranzacție, ar trebui să așteptați divergența între prețul de bază și indicatorul MACD. Divergența poate fi împărțită mai departe în două categorii, adică divergența urcarea și divergența urcarea.

Într-o divergență optimistă, prețul unei mărfuri este scăzut, dar indicatorul MACD arată un nivel mai scăzut. În mod similar, o divergență de urs are loc atunci când prețul activelor se mișcă la maxime mai mari, dar indicatorul înregistrează maxime mai scăzute.

MACD + indice de vigoare relativă

Indicele de vigoare relativă este un indicator care potrivește intervalul de preț al unui titlu cu prețul său de închidere. Puteți folosi acest indicator pentru a înțelege situațiile de supracumpărare și supravânzare de pe piață. Puteți utiliza în continuare indicatorul MACD pentru a potrivi crossover-ul.

Dacă ambii indicatori arată un crossover în aceeași direcție, puteți cumpăra sau vinde activul. Puteți aștepta în continuare până când MACD dă un semnal de închidere a tranzacției.

MACD + Indicele fluxului monetar

În comparație cu indicele de vigoare relativă, indicele fluxului monetar generează semnale de cumpărare și vânzare mai puțin limitate. Asta pentru că acest indicator necesită mișcarea volumului și a prețului pentru a calcula citirile.

Pentru a utiliza această strategie, ar trebui să combinați semnalele de supravânzare/supracumpărare ale indicelui fluxului monetar cu încrucișarea acțiunilor MACD. Aici, vă puteți aștepta la două rezultate.

  • Dacă indicele fluxului monetar arată supracumpărare, ar trebui să așteptați crucea la urs. Dacă se întâmplă acest lucru, arată un semnal scurt.
  • Dacă indicele arată supravânzare, ar trebui să așteptați încrucișarea optimistă.

Vă puteți tranzacționa poziția dacă MACD-ul rupe linia de declanșare într-o direcție diferită.

Indicatorul MACD și strategia de tranzacționare a Bandei Bollinger

Puteți crea una dintre cele mai bune și mai de încredere strategii de tranzacționare combinând indicatorul MACD și Bollinger Band comercial. Această combinație indicator de tranzacționare este utilizat în general pentru tranzacționarea cu opțiuni de 60 de secunde.

Deoarece această strategie este ușor de executat, este folosită în general de către comercianții noi. De asemenea, puteți utiliza această strategie pentru a tranzacționa în orice direcție prin reducerea riscului.

Dar dacă nu vă simțiți confortabil cu tranzacționarea în 60 de secunde, ar trebui să evitați să utilizați această strategie, deoarece depinde în întregime de opțiunile binare de 60 de secunde. În plus, este dificil să identifici tendințele.

Cel mai bun broker binar:
(Avertisment de risc: tranzacționarea este riscantă)

Pocket Option - Comerț cu profituri mari

123455.0/5

Pocket Option - Comerț cu profituri mari

  • Acceptă clienți internaționali
  • Plăți mari 95%+
  • Platformă profesională
  • Depuneri rapide
  • Social Trading
  • Bonusuri gratuite
(Avertisment de risc: tranzacționarea este riscantă)

Indicatorul MACD pentru tranzacționarea zilnică

Dacă sunteți un comerciant activ pe zi, folosirea indicatorului MACD va fi utilă, deoarece este eficient și se poate baza pe orice interval de timp.

În timp ce utilizați MACD pentru tranzacționarea zilnică, ar trebui să verificați nivelul de volatilitate al diferitelor active. Asta pentru că, dacă volatilitatea este mai mare, indicatorul mai puțin probabil poate prezice mișcarea prețului.

De asemenea, dacă vă întrebați care este cel mai bun interval de timp pentru a utiliza indicatorul MACD, nu există cel mai bun interval de timp. Deci, în funcție de instrument, activ și tip de tranzacție, puteți alege un interval de timp care poate funcționa pentru dvs. în cel mai bun mod.

Avantajele indicatorului MACD

Iată câteva avantaje care arată de ce ar trebui să utilizați acest indicator.

  • Cel mai bun lucru despre indicatorul MACD este că poate fi folosit ca indicator de impuls și indicator de tendință.
  • Oferă semnale clare de cumpărare și vânzare.
  • În cele din urmă, indicatorul MACD poate fi ușor combinat cu alți indicatori pentru a genera un rezultat clar și precis.
➨ Înscrie-te cu cel mai bun broker binar Pocket Option acum!

(Avertisment de risc: capitalul dumneavoastră poate fi în pericol)

Limitări cu indicatorul MACD

Deși indicatorul MACD este util și are multiple avantaje, are și anumite limitări.

  • Pentru început, veți observa că divergența semnalează de obicei o posibilă inversare. Dar, în realitate, nu există nicio inversare. Astfel, MACD produce false pozitive.
  • În plus, divergența nu prezice toate inversările. Asta se întâmplă deoarece divergența speculează prea multe inversări care nu au loc.
  • În cele din urmă, nu oferă o analiză corectă a liniilor de tendință.

Unde puteți folosi indicatorul MACD?

Dacă doriți să faceți tranzacții profitabile folosind indicatorul MACD, ar trebui să alegeți unul dintre cei mai buni brokeri pentru lucru. Când căutați brokeri, nu uitați să verificați suma minimă de depozit, suma minimă de tranzacționare, disponibilitatea contului demo și alte aspecte importante.

De asemenea, ar trebui să încercați să selectați o platformă de tranzacționare care este reglementată de o autoritate de încredere. Asta pentru că astfel, riscul de a pierde bani este mai mic. Unii brokeri populari sunt eToro, Fortrade, Skilling, Pepperstone, easyMarkets și Libertex.

MACD vs. RSI

Deși fundamentele divergenței de convergență medie mobilă și indicele de putere relativă sună la fel, ele sunt diferite.

RSI arată că piața a supracumpărat și supravândut în comparație cu nivelurile recente ale prețurilor. De asemenea, măsoară modificarea prețului cu creșterile și scăderile recente ale prețurilor.

În timp ce, Moving Average Convergence Divergence arată legătura dintre două EMA. Puteți utiliza acești indicatori împreună pentru a genera rezultate mai bune.

Concluzie: Unul dintre cei mai buni indicatori

MACD, adică Moving Average Convergence Divergence, este un indicator excelent.

Deși poate fi puțin descurajantă să înțelegi fundamentele acestui indicator la început, odată ce ai învățat ce sunt convergența și divergența, le poți folosi pentru a-ți crește profitabilitatea.

Când utilizați acest indicator, este, de asemenea, important să vă amintiți limitările și să faceți tranzacții în consecință. În plus, trebuie să cauți modalități de a reuși în limitări. În cele din urmă, puteți utiliza strategia de tranzacționare MACD potrivită pentru a face o tranzacție câștigătoare.

➨ Înscrie-te cu cel mai bun broker binar Pocket Option acum!

(Avertisment de risc: capitalul dumneavoastră poate fi în pericol)

Despre autor

Percival Knight
Sunt un comerciant de opțiuni binare cu experiență de mai bine de zece ani. În principal, schimb tranzacții de 60 de secunde la o rată de succes foarte mare. Strategiile mele preferate sunt folosirea sfeșnicelor și a erupțiilor false

Scrie un comentariu